unreality Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Witam ! To mój pierwszy post tutaj więc wybaczcie jeśli dubluje temat ale słówko "kX" ciężko wyszukać w wyszukiwarce. Otóż posiadam kartę SB Audigy 2 i co jakiś czas zdarza się że orginalne sterowniki Creative'a poprostu przestają działać i muszę je reinstalować. Straciłem cierpliwość - zainstalowałem w/w kX ale widzę że to mocno zaawansowane. Wszelka muzyka uruchamiana przez Foobar'a (mp3,wav itd) działa rewelacyjnie ale problem zaczyna się jak chce np. zminimalizować jakiekolwiek okno (jest odtwarzany dźwięk systemowy - "minimalizacja") , w tym momencie są generowane duże zakłócenia ....... nieprzyjemnie :huh: pozatym w grach i filmach coś dźwięk jest jakiś inny. Nie jest jakoś bardzo źle ale jednak dźwięk jest ciut zniekształcony. Wszystko zaczyna się i kończy w opcjach DSP i tutaj moje pytanie - co i jak tam poustawiać bo w dziedzinie dźwiękowej jestem sino-koperkowy lub poprostu zielony :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Jaki masz chipset na płycie głównej :?: Jeśli VIA to musisz donistalować patcha (VIA Latency Patch), jeśli nie to popróbować z innymi wersjami KX'ów. Edytowane 1 Lipca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unreality Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Aha zapomniałem dać konfig (niedługo będzie w sygnaturze). Mobo ASUS A7V8X-X na VIA KT400 i o patchu już słyszałem. Nawet mam wersję 0.19 zainstalowaną ale nowszysch wersji nie mogę nigdzie znaleźć a i to chyba nie dużo pomogło. A sterowniki mam w wersji 3537 czyli prawie najnowsze nie licząc 3538 Beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANZZ Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Aha zapomniałem dać konfig (niedługo będzie w sygnaturze). Mobo ASUS A7V8X-X na VIA KT400 i o patchu już słyszałem. Nawet mam wersję 0.19 zainstalowaną ale nowszysch wersji nie mogę nigdzie znaleźć a i to chyba nie dużo pomogło. A sterowniki mam w wersji 3537 czyli prawie najnowsze nie licząc 3538 Beta.witam jestem tu poraz pierwszy:) mam pytanko skad sciagnales najnowsze stery do ASUSA7V8X-X?? bo ja zrobilem wczoraj formata i zapomnialem zgrac :/ i po wlaczeniu kompa niemam zadnych dzwiekow:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 witam jestem tu poraz pierwszy:) mam pytanko skad sciagnales najnowsze stery do ASUSA7V8X-X?? bo ja zrobilem wczoraj formata i zapomnialem zgrac :/ i po wlaczeniu kompa niemam zadnych dzwiekow:( z google umie korzystać? podp.: viaarena ew. strona Asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANZZ Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 z google umie korzystać? podp.: viaarena ew. strona Asusa tak udalo sie znalesc ale podczas instalacji wyskakuje mi komunikat nastepujacej tresci:"a cofiguration or hardware problem has occured.check your hardware and systems settings and try again." domniemam ze chodzi zapewne o jakies ustawienia ale niemam pojecia jak i gdzie je zmienic:/prosze o jakas fachowa pomoc:) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 wylaczyc dzwiek minimalizacji... a tak w ogole to jak szukales?:P http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=3&t=63498 przejrzyj pierwszego posta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...