Skocz do zawartości
unreality

Sterowniki Kx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

To mój pierwszy post tutaj więc wybaczcie jeśli dubluje temat ale słówko "kX" ciężko wyszukać w wyszukiwarce. Otóż posiadam kartę SB Audigy 2 i co jakiś czas zdarza się że orginalne sterowniki Creative'a poprostu przestają działać i muszę je reinstalować. Straciłem cierpliwość - zainstalowałem w/w kX ale widzę że to mocno zaawansowane. Wszelka muzyka uruchamiana przez Foobar'a (mp3,wav itd) działa rewelacyjnie ale problem zaczyna się jak chce np. zminimalizować jakiekolwiek okno (jest odtwarzany dźwięk systemowy - "minimalizacja") , w tym momencie są generowane duże zakłócenia ....... nieprzyjemnie :huh: pozatym w grach i filmach coś dźwięk jest jakiś inny. Nie jest jakoś bardzo źle ale jednak dźwięk jest ciut zniekształcony. Wszystko zaczyna się i kończy w opcjach DSP i tutaj moje pytanie - co i jak tam poustawiać bo w dziedzinie dźwiękowej jestem sino-koperkowy lub poprostu zielony :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha zapomniałem dać konfig (niedługo będzie w sygnaturze). Mobo ASUS A7V8X-X na VIA KT400 i o patchu już słyszałem. Nawet mam wersję 0.19 zainstalowaną ale nowszysch wersji nie mogę nigdzie znaleźć a i to chyba nie dużo pomogło. A sterowniki mam w wersji 3537 czyli prawie najnowsze nie licząc 3538 Beta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha zapomniałem dać konfig (niedługo będzie w sygnaturze). Mobo ASUS A7V8X-X na VIA KT400 i o patchu już słyszałem. Nawet mam wersję 0.19 zainstalowaną ale nowszysch wersji nie mogę nigdzie znaleźć a i to chyba nie dużo pomogło. A sterowniki mam w wersji 3537 czyli prawie najnowsze nie licząc 3538 Beta.

witam jestem tu poraz pierwszy:)

mam pytanko skad sciagnales najnowsze stery do ASUSA7V8X-X??

bo ja zrobilem wczoraj formata i zapomnialem zgrac :/ i po wlaczeniu kompa niemam zadnych dzwiekow:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam jestem tu poraz pierwszy:)

mam pytanko skad sciagnales najnowsze stery do ASUSA7V8X-X??

bo ja zrobilem wczoraj formata i zapomnialem zgrac :/ i po wlaczeniu kompa niemam zadnych dzwiekow:(

z google umie korzystać?

podp.: viaarena ew. strona Asusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z google umie korzystać?

podp.: viaarena ew. strona Asusa

tak udalo sie znalesc ale podczas instalacji wyskakuje mi komunikat nastepujacej tresci:"a cofiguration or hardware problem has occured.check your hardware and systems settings and try again."

domniemam ze chodzi zapewne o jakies ustawienia ale niemam pojecia jak i gdzie je zmienic:/prosze o jakas fachowa pomoc:)

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi