Skocz do zawartości
marco

Zmiany Na Forum I W Serwisie

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z wieloma sugestiami zostały skasowane wszystkie konta które spełniały oba warunki:

* brak logowania się na konto od co najmniej 3 miesięcy

* 0 (zero) postów

Mam nadzieje, że zwiększy to pulę dostępnych nicków ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco, ja mam pytanie, czy jesli jakas osoba nie logowala sie przez 3 miesiace i jej konto zostalo usuniete, to podejrzewam, ze posty dalej widnieja pod jej nickiem. Czy zarejestrowanie sie, jako ow pan iksinski spowoduje automatyczne nabicie licznika postow i przejecie wypocin poprzedniego uzytkownika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z wieloma sugestiami zostały skasowane wszystkie konta które spełniały oba warunki:

* brak logowania się na konto od co najmniej 3 miesięcy

* 0 (zero) postów

Mam nadzieje, że zwiększy to pulę dostępnych nicków ;>

Wow, dobrze ze to zrobiliście. Tych kont z 0 postów było naprawde od cholery tylko baze zaśmiecały.

Mam nadzieje ze wpłynęło to dobrze na działanie forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, dobrze ze to zrobiliście. Tych kont z 0 postów było naprawde od cholery tylko baze zaśmiecały.

Mam nadzieje ze wpłynęło to dobrze na działanie forum ;)

Na szybkość to raczej nie. Tutaj greetzy dla Kuby bo pogrzebał trochę ze sterownikami dysków w jądrze i chyba udało mu się rozwiązać problem ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok w tej chwili chyba pomniejszanie obrazków wstawianych powinno jako-tako wyglądać. Niestety nie zmniejsza to ilości ściąganych danych bo miniaturki są generowane przez Wasze przeglądarki, ale chyba jest lepiej niż było kiedyś :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marco

Teraz imo działa dobrze edycja postów - miniaturki i linki się nie psują podczas edycji postu :) Tylko może by trochę zmniejszyć jeszcze te obrazki ? Bo jak ktoś doda parę screenów poprzez to post się baaardzo wydłuży :?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marco

Teraz imo działa dobrze edycja postów - miniaturki i linki się nie psują podczas edycji postu :) Tylko może by trochę zmniejszyć jeszcze te obrazki ? Bo jak ktoś doda parę screenów poprzez to post się baaardzo wydłuży :?

Pozdro

640 to optimum. Jak już się i tak ładują to niech przynajmniej będzie coś na nich widać, żeby nie zaklikać się na śmierć przy ich przeglądaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede drazyc... jakie distro? Bo nie sadze, zeby wam sie chcialo samemu budowac. ;]

Jedyna używalna ;> Znaczy się gentoo ;)

Zabawa z tym była przednia bo nie mamy wyprowadzonej konsoli tylko co najwyżej bootowalny rescue (podpięty pod USB pocięty ubuntu ;) ) więc jak łatwo się domyślić nawet instalacja gentoo była ciekawym wyzwaniem ;)

Natomiast narazie testuje na VmWare genialny deployer FreeBSD działający pod Linuxem ;) Jak uwierze, że zadziała to będzie powrót do Systemu Operacyjnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widze? Banner w górnym pasku?

Jakoś wcześniej tego nie zauważyłem.

Jedna uwaga, czy nie dało by sie go umiejscowić tak aby był po środku (w pionie).

O którym skinie mówisz? Generalnie jest na większości w prawym-górnym rogu, żeby nie powiększać strony na wysokość i tak jak to tylko możliwe, by nie przeszkadzał w przeglądaniu strony i nie powodował konieczności dodatkowego przewijania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marco:

Ja o Darkness.

Reklama ma wysokosc jakichs 2/3 gornego bannera i jest wyrownana do prawego gornego rogu, z niewielkim marginesem od gory i spora iloscia miejsca z dolu. A IMHO lepiej byloby ustawic go na srodku.

Taki szybki obrazek dla porownania:

Teraz:

banner1.jpg

Wyrownanie do srodka:

banner2.jpg

Co o tym sadzisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O którym skinie mówisz?

Darkness

To w sumie mały szczególik i tylko mi to sie rzuciło w oczy, że banner nie jest równo w środku, tylko tak jak mówisz w górnym rogu.

post-21994-1155047140_thumb.jpg

Edit: costi był szybszy, ale dokładnie o to mi chodziło

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marco:

Ja o Darkness.

Reklama ma wysokosc jakichs 2/3 gornego bannera i jest wyrownana do prawego gornego rogu, z niewielkim marginesem od gory i spora iloscia miejsca z dolu. A IMHO lepiej byloby ustawic go na srodku.

Co o tym sadzisz?

Sądze, że masz racje. Wrzucę to sobie do TODO. Narazie na szybko i tylko na parę dni Was pomęczymy takich strasznym, rzucającym się w oczy i przeszkadzającym w nawigacji flashem, którego na dodatek nie można zamknąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jest możliwość własnego ustawienia widoczności wybranych subforum na stronie głównej ?

w 2/3 działów wogóle nie wchodzę, nie interesują mnie,

chciałbym aby się wogóle nie pojawiały gdy przeglądam forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi