tomcyk Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 CZy jak założe sobie na GPU jakis "firmowy"qlerek? czy może jak podszlifuje i założe radiator titana i na niego 80x80 wentyla np na 7V???? (chodzi mi też o poziom hałasu bo oryginalny wiatrak jest cholernie głośny) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 no yasne ya mam 10x10cm wiatrak na moim ti4200 a ten firmowy mam wymontowany - chodzi teraz na 7V - halas minimalny a wydajnosc dobra - samo to ze geforsik poszedl z 250 na 340 CORE :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Większy wiatrak, mniejsza prędkość to zawsze jest lepsze rozwiązanie. Zobacz ten 4-5 cm wiatrak standartowy daje 4-5 tyś obrotów, a dużemu wystarczą 2 tyś...i hałas będzie mniejszy. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Nie wiem jak wyglada rdzen w Radeonach, ale ja na swoim GF4 Ti4200 zrobilem jeszcze cos takiego: Po zdjeciu oryginalnego radiatora poobklejalem tasma izolacyjna caly rdzen do okola (kawdrat), zeby niczego przypadkiem nie ukruszyc. Po czym takim nozykiem to tapet i pozniej drobniutkim wodnym papierem sciernym szlifowalem caly rdzen na rowno, bo samo jadro (okragle) bylo troszeczke nizej niz otaczajaca je plastikowa "obudowa", ktora tworzyla wlasnie ten kwadrat. Niby nic, ale jesli zalezy ci na wyciagnieciu kazdego MHz'a to warto sprobowac. Niestety przy tym szlifowaniu sciera sie caly nadruk z jadra i traci sie tym samym gwarancje. No ale cos za cos :wink: Jak nie masz juz gwarancji, to smialo mozesz to zrobic - zawsze kilka stopni mniej na GPU i lepsze OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 CZyli mówicie zęby wpakować ten WIELKI radiator od titana(na xp16000+) na GPu??a nie kupować jakiś tam "specjalistycznych" firmowych qlerów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 tomcyk też można.Ja właśnie jestem na etapie ukończeniowym szlifowania titana na chipset :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Fumfel jak skonczysz to zapodaj jakąś fotke ok???? Boaż jestem ciekaw jak to bedzie wygladać:) I jeszcze jedno pytanie czy taki kolos nie wyrwie mi gpu??????Przeciez to jest straszliwie cieżkie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...