Skocz do zawartości
Snipi

Gwarancja W Mediamarkt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Briareos

Ja mówię o dobrej reklamie, a nie o reklamie MM... Reklama MM nie jest dobra... Nie wyrywajcie z kontekstu i nie wstawiajcie sobie tekstu pod coś, co Wam akurat pasuje... Dobra reklama ma nas powalić na kolana... MM nie powala, nawet nie garbi... Przyjedź na wykład, zmienisz zdanie... Nie szukam zwady! ;] Pozdrawiam wszystkich i życze spokojnej nocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strasznie mnie wqrw ta reklama , Polacy przedstawieni oczywiście w super świetle i jeszcze ten typ bez zebów , z nas się nabijają z chęcią bym zobaczył jakąś reklamę skierowaną przeciwko Niemcom . Stereotyp , że Polacy to złodzieje to tak jakby zrobić reklamę Niemców w mundurach ss , że niby wszyscy Niemcy to faszyści. grrrrrrrrrrr :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, a jak w naszej tv pojawiaja sie reklamy z polidiotami-niemcami pod grunwaldem to moze byc ?

Osobiscie uwazam te reklame za smieszna, a obrazaja Polske ci Polacy, ktorzy wyjezdzaja za granice i robia trzode chlewna - a tak jest. Bylem, widzialem, jestem zdegustowany.

Na zachod niestety jedzie duza ilosc naszych 'cwaniaczkow', bo tam bez problemu mozna oszukiwac ludzi nie przyzwyczajnoych do tego. Takie stereotypy nie pojawiaja sie znikad, i to nasz kraj musi zadbac o zmiane tego, a nie zamykac usta tym, ktorzy beda smieli to wytknac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wam powiem inaczej , nie drażni was reklama TELE 2 która ostatnio leci w TV ??

Może dla tych którzy nie widzieli : jakaś tam hala przedsiębiorca szef/właściciel firmy i ma powiedzieć pare słów dlaczego TELE 2 dwa jest takie fajne , oczywiście jąka się nie umie powtórzyć po czym kobieta mówi do niego Panie Janku może własnymi słowami , a jedyne na co go stać to żeby powiedzieć "bo moge dzwonić taniej do hurtowni"

To jest dopiero robienie z Polaków debili i kretynów , bo TELE2 dwa pokazuje nam prężnego właściciela któy założył i rozkręcił własny interes , a on nie potrafi dwóch zdań przed kamerą powtórzyć słownie 10 wyrazów i w końcu wymyśla jakiś kretyński argument , że niby TELE 2 takie super bo on mże taniej do hurtowni dzwonić.

Nie wiem co miała nacelu ta reklama prawdopodobnie to żeby się z tymi osłami co nie potrafią niby 2 zdań powtórzyć identyfikować ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, a jak w naszej tv pojawiaja sie reklamy z polidiotami-niemcami pod grunwaldem to moze byc ?

Osobiscie uwazam te reklame za smieszna, a obrazaja Polske ci Polacy, ktorzy wyjezdzaja za granice i robia trzode chlewna - a tak jest. Bylem, widzialem, jestem zdegustowany.

Na zachod niestety jedzie duza ilosc naszych 'cwaniaczkow', bo tam bez problemu mozna oszukiwac ludzi nie przyzwyczajnoych do tego. Takie stereotypy nie pojawiaja sie znikad, i to nasz kraj musi zadbac o zmiane tego, a nie zamykac usta tym, ktorzy beda smieli to wytknac.

Otóź to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie troche mnie dziwi forma takiej reklmy, była by ona skuteczna gdyby chodziło o jakiś artykuł, feljeton, obraz, wystawę coś ze sztuki lub publicystyki, natomiast nie czaje w jaki spoób ma ona zachęcić do kupowania telewizorów :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HHAHAHA sztandar "bo moge dzwonic taniej do hurtowni" lololol. Mnie sie podoba :D

A ta reklama rzeczywiscie lipna... prosze mi tu nie mowic o spojrzeniu na siebie z dystansem, bo sa jakies granice... czekam na riposte polakow :P :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam narzekacie na MM... Mi sie tam ten sklep podoba.. bo mogę sobie wejsć.. wziać aparat do ręki.. porobić zdjecia.. zobacyzć jakie ma menu.. jaki zoom... sprawdzić każdy mp3... Ciekawe ile innych sklepów oferuje takie udogodnienia :D... Oczywiście kupować tam nie muszę.. ale sprawdzić można.. coś a la targi sprzętu :)

Poza tym co tu dużo ukrywać... polacy to złodzieje.. kradną gdzie się da i ile się da, na każdym szczeblu gospodarki... Oczywiście nie mówię o konkretnych osobach, aczkolwiek nie spotkałem osoby która by czegoś nie ukradła (świadomie bądź nieświadomie ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym co tu dużo ukrywać... polacy to złodzieje.. kradną gdzie się da i ile się da, na każdym szczeblu gospodarki... Oczywiście nie mówię o konkretnych osobach, aczkolwiek nie spotkałem osoby która by czegoś nie ukradła (świadomie bądź nieświadomie ) :)

Panie PelzaK - nie generalizujemy ;) Ja tego nie lubiec [; ;)

A na powaznie - mialem okazje byc w Niemczech - i powiem tak... az wstyd o tym pisac... no ale dobra...

...Niemcy chodzili za nami wszedzie, bali sie nas, ze cos ukradniemy/zdewastujemy - gdy czesc z nas udala sie do WC - potrafili stac na korytarzu aby niezwlocznie sprawdzic i dopilnowac czy aby na pewno nic nie uleglo zniszczeniu lub ewentulanej kradziezy... a my biedni turysci, jechalismy do Paryza na wycieczke... ehhh

W zyciu poza granicami Polski sie tak nie czulem... :?

Edytowane przez Ecuadoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzoe ale nie sądź innych po sobie, ja w życiu nigdy nic nie ukradłem i nie zycze sobie żeby jakiś "gebels" mnie nazywał złodziejem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzoe ale nie sądź innych po sobie, ja w życiu nigdy nic nie ukradłem i nie zycze sobie żeby jakiś "gebels" mnie nazywał złodziejem

wierz mi że gdybym sądził innych po sobie to by wyszło na to, że wszyscy polacy to aniołki :twisted: :lol:

A następnym razem czytaj uważnie... (staram się pisać w taki sposób ażeby wprowadzić pewną neijednoznaczność - co by potem w sądzie mieć mozliwosć wygrania :D )

Poza tym co tu dużo ukrywać... polacy to złodzieje.. kradną gdzie się da i ile się da, na każdym szczeblu gospodarki... Oczywiście nie mówię o konkretnych osobach, aczkolwiek nie spotkałem osoby która by czegoś nie ukradła (świadomie bądź nieświadomie )

ja w życiu nigdy nic nie ukradłem

Oj nie wiem czy samam matka Teresa niczego nie ukradła.. a chyba nie śmiesz się do niej porównywać... Zapytam tak... Masz na komputerze choc jedną MP3, której nie masz na legalnej płycie audio? :wink:

Panie PelzaK - nie generalizujemy icon_wink2.gif Ja tego nie lubiec [; icon_wink2.gif

racja... ja też tego nie lubię :) i zazwyczaj tego nie robię.. jednak tutaj użyłem tego stwierdzenia w sensie np piractwa komputerowego... ale nie tylko.. Wystarczy posłuchać jak ludzie rozmawiają na mieście, w rodzinie, w pracy...

Pan A pracuje w jakieś fabryce kaloryferów... <_< whatever.. :) i mało mu płącą.. więc co on robi? Przerzuca sobie przez płot troche złomu... tu sobie jakieś śrubki do domu weźmie.. tu jakiś kluczyk francuski.. niestety tak to u nas wygląda... Zatem na podstawie tego użyłem uogólnienia.. Wiadomo że nie dotyczy ono wszystkich, ja staram się nie kraść bo mi na to nie pozwala moja religia.. ale nie powiem że niczego w życiu nie ukradłem bo bym skłamał... A jesli ktoś tak twierdzi to na 99,99% kłamie.

Podobnie panuje przekonanie że w rosji się pije wódę... a czy wszyscy piją? Czy w niemczech piją wszyscy piwo, a w polsce ogólnie co popadnie? No dobra zostawmy już polskę :D... Czy wszyscy arabowie podkładają bomby? Czy wszyscy czarni są czarni? (michael jackson :wink: ) Czy każdy żyd jest taki sam? Proponuję się zastanowić jak społęczeństwo polskie... jak wy generalizujecie inne społeczeństwa, rasy etc.. a potem dopiero zacznijcie się użalać nad stereotypem polaka-złodzieja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy się że ty nie masz takich mp3 :lol:

Czytam uważnie, i jakoś nie widze zebym coś źle odczytał z twojej wypowiedzi

Czy nieświadome podprowadzenie czegoś jest złodziejstwem??, albo czy takiego człowieka można nazwać złodziejem??

W sensie piractwa komputerowego, ok, al czym my ąz tak bardzo wyróżniamy się w tym zakresie z pośród innych państw Europy środkowo-wschodniej

Co do picia to tu kolejna bzdura Polska w zakresie wypitego spirtu na łebka klasuje się gdzieś w środku Europy

Co do generalizacji, każdy ma prawo do swego zdania, w każdym społeczeństwie są uprzedzenia, aczkolwiek uwidacznianie ich jest niedobre, sory ale tego samego dnia kiedy była ta afera w niemieckiej prasie po raz wtóry użyto stwierdzenia polskie obozy koncentracyjne, i co też może mamy siedzieć cicho, no bo przecież one w Polsce były nie Niemczech, pozatym gdyby w Polsce była reklama MM przedstawiająca Niemców w brunatnych mundurach ciekaw czy przeszło by to od tak po cichu

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nieświadome podprowadzenie czegoś jest złodziejstwem??, albo czy takiego człowieka można nazwać złodziejem??

W sensie piractwa komputerowego, ok, al czym my ąz tak bardzo wyróżniamy się w tym zakresie z pośród innych państw Europy środkowo-wschodniej

Tak sie wtrace: nieswiadomie ciagniesz filmy na divx? To, ze ktos kradnie upowaznie Cie do tego samego (piractwo)? Ja nawet siebie moglbym nazwac zlodziejem, bo posiadam nieoryginalnego AutoCADa w domu (jest to zreszta jedyny lewy soft jaki mam w swoim kompie) - chociaz teoretycznie to wersja Trial, ktora tylko przeinstalowuje co jakis czas, zeby moc z niej korzystac. Czy to zlodziejstwo? Poniekad tak - bo jednak korzystam z danego programu dluzej niz zyczyl to sobie producent i w zwiazku z tym narazam go na straty. Chce kupic Full Version - ale na razie wiekszosc kasy idzie w dziecko. Jedyne co robie, zeby miec spokojne sumienie to nie crackuje go, chociaz to by mi ulatwilo zycie.

Posiadam kilka plyt mp3, ktorych nie mam w wersji oryginalnej - najczesciej sa to plyty polskich wykonawcow (chociaz zdecydowana wiekszosc tych plyt mam w domu w Polsce) - niedostepne tutaj. Na Wielkanoc jade do kraju i juz wiem, ze wydam na plyty z muzyka prawie tysiac zlotych.

Ostatnim filmem jaki ogladalem na divxie bylo "Miasteczko Twin Peaks" druga seria. Pierwsza mam na DVD, druga sie nigdy nie ukazala na tym nosniku, w TV bym nie znalazl. Jak znajde ja na DVD - kupie, mimo ze mam to na divxie.

Ja wiem, ze zyje w innym swiecie, zarabiam na tyle duzo, ze mnie stac na kupowanie oryginalow - ale znam ludzi, ktorzy zarabiaja wiecej ode mnie, a mimo to kopiuja mp3, filmy ogladaja na divx itp itd. Wiec to nie zalezy od zarobkow - na pewno nie tak bardzo, jak mogloby sie zdawac. Nie trzeba miec wszystkiego.

Ale Polacy generalnie maja tendencje do przesadzania - takze w sferze swej historii (a raczej martynologii) - i nawet na Forum Gry widac, ze sa osoby, ktore graja we wszystkie gry, jakie sie ukazaly w przeciagu ostatnich 2 lat. Nie wierze, ze kupuja te gry. Po prostu nie wierze. Szczegolnie, ze nieraz udzielaja sie kilka dni przed premiera i opisuja wrazenia z gry. I potem z nastepnej. Ja wole wybierac i kupic tylko te gry, ktore mam nadzieje, ze naprawde mi cos dadza - oduczylem sie grania we wszystko co wpadnie w rece, bo to "hit". Zaoszczedze czas, pieniadze i bede mial czyste sumienie. Jedyne nielegalne rzeczy z jakimi mam do czynienia to uzywki. Po co mam sie narazac na spotkanie z Bobem bo ktos w UK zacznie sprawdzac legalnosc oprogramowania? Taki pragmatyzm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi mp3 przez net to nie jest takie jednoznaczne, np w Francji Sond Najwyższy uznał iż ich wymiana przez p2p jest legalna i nie narusza praw autorskich, natomiast w USA samo skopiowanie oryginalnej płyty na mp3-playera już jest naruszeniem tych praw, zresztą kiedyś nagrywało się piosenki z radia, na kasety czy to również było złodziejstwo ??, nie przesadzajmy, pozatym wątek jest o tej wysokiej przestępczości poslkich złodziejów, to ja się pytam czy w RFN wszystko mają na kompach legalne ??, a g....o prawda, byłem nie raz, fakt iż skala piraxtwa jest mniejsza, ale mimo ich wysokich dochodów istnieje. Pozatym to nie jakieś cechy narodowościowe wpływają na większośc zachowań, ale sytuacja w jakich owe społeczeństwa się znajdują, wiadomo że skala złodziejstwa jest w PL większa, ale gdyby Polska miała taką politykę społeczną jak Niemcy czy Francja to czy owe drobne kradzieże były by tak czeste ??, na pewno nie

Przypomina mi się jedne fakt z historii, który opowiadał na profesor, otóż kiedy armia niemiecka podczas IIWŚ wbiła się w głab Rosji, niemiecy żołnierze śmiali się z rosyjskich jeńców że ci z głody jaedli swoje podeszwy z butów, wskazując jaki do zezwierzęcony naród ci Rosjanie, nie mineło kilka lat i sami znaleźli się w takiej sytuacji, tak naprawde nikt nie wie jak zachowywał by się Niemiec gdyby miał żyć w takim kraju jak pl, dlatego nie podoboją mi się tego typu rklamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to sory nie zauważyłem tego, ale jak widać sprawa jest kontrowersyjna i nie do końca jednoznaczna, z innej strony to chmmm niedług chcąc zaśpiewać piosenke przy piwku i ognisku trza będzie opłacić prawa atorskie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko zastanawia jeden fakt. Po co powolujecie sie na orzecznictwo Sadu Najwyzszego we Francji oraz na prace tamtejszego parlamentu - prawo autorskie poki co nie jest prawem jednolitym na terenie wspolnoty i pewnie dlugo jeszcze nie bedzie.

Nasze sady orzekaja na podstawie polskich przepisow - natomiast francuskie w oparciu o swoje regulacje.

Wiec nie ma sensu porownywac gdzie jest lepiej, a gdzie gorzej. Bo nie zanosi na to aby polityka w sprawie praw autorskich zostala ujednolicona.

Edytowane przez Ecuadoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko zastanawia jeden fakt. Po co powolujecie sie na orzecznictwo Sadu Najwyzszego we Francji oraz na prace tamtejszego parlamentu - prawo autorskie poki co nie jest prawem jednolitym na terenie wspolnoty i pewnie dlugo jeszcze nie bedzie.

Nasze sady orzekaja na podstawie polskich przepisow - natomiast francuskie w oparciu o swoje regulacje.

Wiec nie ma sensu porownywac gdzie jest lepiej, a gdzie gorzej. Bo nie zanosi na to aby polityka w sprawie praw autorskich zostala ujednolicona.

Co do prawa unijnego to nic nie jest pewne, wystarczy dyrektywa, bądź rozporządzenie KE i już mamy jednolite prawo pod względem praw autorskich, powołałem się na to dlatego gdyż sprawa jest ogólnie dyskusyjna i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błagam, nie robcie tutaj offtopu gadkami o mp3 i nie karzcie mi znowu tłumaczyc, ze ściagając mp3 czy film nikogo nie okradam, a wręcz przeciwnie (według statystyk ludzie używający sieci p2p kupują średnio 5 razy więcej oryginałow niż ludzie, ktorzy tego nie robia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie kupiuje <_< na szczescie nie kupuję też nic od piratów..

Po części zgadzam się z Twoją teorią und3r. Jednak wg prawa jesteśmy złodziejami no i co poradzisz :)

Zresztą o co się kłócimy... o stereotypy? Stereotypy zawsze mają w sobię ziarno prawdy, aczkolwiek zazwyczaj są przesadzone. Ale nie w tym rzecz... Chodzi o to iż streeotyp jest chyba naturalnym zjawiskiem, gdyż psychika człowieka i cały proces myślowy działa na podstawie skojarzeń i analogii...

Mówiąc pan Rysiu jest rybakiem to w myślach powstaje nam jego obraz jako kolesia w słomianej czapce z długimi wąsami i w gumakach do pasa... a tym czasem pan Rysio może chodzić w garniturze bo jest szefem w fabryce ryb np..

Zatem jak ktoś mówi polak, zwłaszcza niemiec, to jemu utrwalił się stereotyp, skojarzenie.. złodziej... To jest proste i nie ma w tym nic szczególnie złego.. tak po prostu działają ludzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi