Gość Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Moze canon niedlugo wypuści nastepce A95 ciekawe jak by go nazwali może A530 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 @rCube Fajnie ale mi chodziło o baterie do olympusa. Musze wiedzieć ile mHa potrzeba na zapełnienie 256mb pamięci. Standardowa bateria ma chyba 1300, więc jak 2gą na allegro kupie(trzeba sie kurcze zarejestrować) to powinno styknąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 a co myslicie o canon IS S1 ten ze stablilizatorem obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Mysle ze jest dobry :) IS sie moze przydac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 A moze panasonic fz5 ? :mrgreen: Lepsze makro, lepiej foci w ciemnych pomieszczeniach (chyba wszystkie kompakty canona ustepuja nieco konkurencji przy slabym oswietleniu) i ogolnie lepsza jakosc zdjec choc........ brak manualnego ostrzenia (lol) co jest wada (canon ma manulanego) . A i zapisuje fotki w formacie tiff no i oczywiscie jest stabilizator ;) Cena niby troszke wyzsza ale akumulatorki i ladowarka w zestawie :) Jest jeszcze Sony H1 ale cena jeszcze wyzsza :( Ogolnie ciezki wybor. W sumie canon najtanszy a zlym aparetem nie jest.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Poproszę o opinię o Kodaku Z740 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Mam Fuji S5500 i tak...zoom x10 jest Zajebisty...wiadomo, że jak słabe światło to statyw musi być.. Full manual..lampa wspomagająca autofocus...szybko łapie ostrość..nawet jak jest ciemno. pliki RAW - jak konkretniej ktoś by miał się zamiar bawić w obróbke to wypas. makro - bez rewelacji, ale nienajgorsze..można dokupić soczewki makro Szumy...nie są duże...rzekłbym poniżej średniej..poza tym na iso 400 kto robi w zasadzie. Baterie, akumulatorki starczają na 300 - 400 zdjęc. świetne kolorki ! bardzo naturalne. Super filmy(z dzwiękiem) jak ktoś używa to mu się spodoba..7m30s na karcie 512 Można zapisywać notatki głosowe do zdjęć jak ktoś chce...do 30 s to każdego zdjęcia :) baaaardzo szybko zapisuje, nie trzeba się wkurzać aż zapisze Zajebiste zdjęcia seryjne 3kl/s do 3 zdjęć w max jakość 1.6kl/s do 40 zdjęć w max jakośći dobra lampa z regulacją siły błysku fakt, że kart xd droższe(512 mb -ok. 240 zł) ale ta szybkość :) w zestawie dostajesz adapter do filtrów i innych podobnych..(tele, szeroki kąt..) zajebiście się trzyma w dłoni.. ekranik lcd nie jest na wierzchu jak np. w sony Bardzo porządnie wykonany hm z wad...mógłby się szybciej uruchamiać...ale to mały problem średnio mi się podoba oprogramowanie...szczególnie do plików RAW makro mogłoby być lepsze...nie znaczy to, że jest jakieś bardzo marne..więc jak coś bardziej konkretnie to soczewki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 jesli jeszcze nie kupiles to polecam FUJI S-5500 mam go ponad miesiac i jestem bardzo zadowolony chcialem opisac jego zalety ale zrobil to juz Aziz podpisuje sie pod jego charakterystyka obiema rekami pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 W czwartek mam nadzieję (jak nie to piątek) przyjeżdża do mnie Olek C765 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Czy ten Olympus ma manualny focus? I z jakiej odległości potrafi ogniskować makro w tym aparacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 @dem Ma pełnego manuala, makro ostrzy z 3cm według producenta ... i tak jest, na włączonym all time AF robiłem makro pomidora skończyło sie tym że przyładowałem kantem obiektywu w ww warzywo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 A czy opłaca się dołożyć troche i kupić Fuji S7000? Czy gra nie warta świeczki? W aparacie szukam generalnie bardzo dobrego makro i to jest dla mnie priorytet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 to bierz Olka :) na goło robi lepsze makro niż Fuji, a i w soczewkach sobie radzi patrz zdjęcia Fotoman'a na CF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 No i mam mojego olego :) Narazie łaaaduje baterie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed3 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 [dobry zakup zobacz na dole jak on robi fotki http://www.aparaty.ua.pl/opisy/minolta_z3.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 [dobry zakup zobacz na dole jak on robi fotki 1595416[/snapback] W kazdym watku masz zamiar te glupoty pisac? Jak juz pisalem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1595849 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Skrytobójca wspomogę Cię w tej walce z wiatrakami :wink: . Miałem styczność z Minoltą Z5 i muszę powiedzieć, że aparat jest beznadziejny: na trybie auto ostrych fotek zrobić się nie da, często zdjęcia nocne z lampą! wychodzą nie ostre, szumy. Rozumię cię reed3, że kupiłeś sobie taki aparat i teraz będziesz go wszystkim polecał, ale nie jest on wart polecenia. @GoldenSo Może opiszesz swoje wrażenia z użytkowania tego Olka. Z pewnością wielu pomoże to w dokonaniu wyboru (czyt. mnie również). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) [dobry zakup zobacz na dole jak on robi fotki http://www.aparaty.ua.pl/opisy/minolta_z3.php A zobacz jakie piekne zdjecia robi Fuji S5500 http://www.aparaty.ua.pl/opisy/fuji_5500.php <lol> :) Prawda ze piekne zapraszam do porownania :)...... Aha pod zadnym pozorem nie brac minolty :) Chlam jakich malo kolega mial i ladowala w serwisie 3 razy :/ wkoncu pozbym sie jej i zakupil S5500 i jest bardzo zadowolony I tez zbieram na ten aparacik... zastanawiam sie tylko czy bedzie mozliwosc zakupu nowego ze sklepu :// bo wyszly juz z produkcji z racji wchodzenia na rynek modelu S5600. No nic najwyzej doloze troche i kupie nowszy model... mam tylko nadzieje ze niczego nie popsuja w tym modelu :) Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez akslow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Ja jednak chyba wybiorę Olympusa C765, ze względu na lepszy tryb makro przy 'gołym" aparacie. Bawiłem się przez tydzień starszym modelem (C740) i musze powiedzieć , że zrobił na mnie pozytywne wrażenie. A z tego co tutaj ludzie napisali Fuji mam kiepskawe makro (bez "dopalacza"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam. Na wstepie chce zaznaczyc ze nie jestem kompletnie w temacie i moja znajomosc fotografii cyfrowej jest na BARDZO niskim poziomie :cry: Stoje przed wyborem aparatu w cenie ok.1200zl. Liczy sie dla mnie wielkosc,waga no i oczywiscie jakosc zdjec. Fotki bede pstrykal zarowno na imprezach jak i na wakacjach,fotogrfowanie przyrody rowniez wchodzi w gre. Reasumujac ma to byc aparat dla amatora do robienia zdjec :D Jakies pol roku temu bawilem sie ixusem30 i zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie :roll: W tym momencie zastanawiam sie nad ixusem50,ale jestem otwarty na propozycje :wink: Czekam na opinie i ewentualne propozycje z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Miałem ten sam problem :P Imo polecalbym Olka ale 770 (moze sie uda znalesc w tych marginesach cenowych) lub S5500. Poza tym zapraszam na http://cyberfoto.pl/viewforum.php?f=18 naprawde sporo do czytania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Wiem ze ten Olek i Fuji zrobia lepsze zdjecia ale ich nie wloze do kieszeni :? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Wsadzisz tylko będzie mało wygodnie, olek jest malutki P.S jakość jest jaka jest, robione z komórki, olek wchodzi do kieszeni w całości, wysunięty do zdjęcia. Zapewniam że mieści sie tam również jak portki mam na sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 wkońcu jest to najmniejsza UZ'tka na świecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Moge miec olka 770 za ok.1,1-1,2k ale mam troche mieszane uczucia :? Do aparatu bede musial dokupic karte xd ktora jest drozsza od np.sd. Nie wiem czy jeszcze cos bede musial kupic (statywy mnie nie interesuja). Troche jestem przerazony tym aparatem bo jak juz pisalem bedzie to moj pierwszy aparat i nie chce zeby byl dla mnie za "trudny" :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 A nie lepiej łykać canona A610 zamiast tego olka :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 też uważam, że lepiej A610 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 hmm ... A610 nie ma gorącej stopki :) Zoom optyczny Canon x4, Olympus x12 (10x + 2x SZ), Olek ma TIFF'a możliwość odblokowanie RAW'ów, oraz to co nie powinno cie interesować ale Olek ma tez lepsze filmy :) http://www.pbase.com/wayne_n tu masz pana który używa 770. Popatrz na jego zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Juz widze jak masa ludzi kupuje lampke za pare stowek :) o wartosci prawie jak aparat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 ? niezłą lampę można już dostać za 250-300zł. A najlepiej poszukać jeszcze tańszego Metz'a używanego. I nikt mi nie wmówi że gorąca stopka w tym aparacie jest bezużyteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...