Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Poza tym skąd może wiedzieć co go najdzie za jakiś czas? Może obudzi sie w nim fotoamator i wtedy 770 będzie jak znalazł. Dokupi lampke i będzie git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 :blink: o so chodzi jaka lampke :? Chodzi o lampe blyskowa?? To ten olek jej nie ma?? No to troche kicha bo kolejny wydatek i rozmiary aparatu wzrosna <_< To drugie mnie raczej martwi :cry: @Moog ale fajne foty :D Chyba jednak lykne A610 albo juz wyzej wspomianego ixusa :oops: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Chodzi o lampe blyskowa?? To ten olek jej nie ma?? Ma swoja lampke, chodzi nam o dodatkowa o wiekszej mocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ma swoja lampke, chodzi nam o dodatkowa o wiekszej mocy :) 1698221[/snapback] Dzieki za info :D sorry za ciemnote :oops: Moze mi poradzisz co lepiej dla amatora a610 czy olek770 ,bo raczej ixus odpada w przedbiegach?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Sam musisz wybrac czy chcesz duzy zoom do focenia np. ptakow, wiewiorek ;) itd. czy zwykly zoom x4 tez ci styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 ta stopka w 770 to ciekawa sprawa musi być. Taka doczepiona lampa większa od aparatu :D do tego tulipanka i do śmiechu warte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 ta stopka w 770 to ciekawa sprawa musi być. Taka doczepiona lampa większa od aparatu :D do tego tulipanka i do śmiechu warte :D 1698590[/snapback] A co w tym niby śmiesznego jest...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) według niego śmieszność objawia się w braku proporcjonalności... ale to myślenie jest bez sensu :) chyba że to był żart, którego nomen omen i ja nie podłapałem :) Edytowane 13 Października 2005 przez Moog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Może jak sie zajwi to sam sie wytłumaczy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ha ha ha :? Jaka stopka?? Tutaj rozchodzi sie o powazna sprawe a Wy jaja se robicie ze stopki :blink: Nie wiem o co chodzi ale mam jeszcze jedno pytanie czy ten olek 770 posiada jakis tryb auto dzieki ktoremu mozna zrobic foty bez zbednych ustawien :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 stopka albo sanki na lampę rozumiesz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Ha ha ha :? Jaka stopka?? Tutaj rozchodzi sie o powazna sprawe a Wy jaja se robicie ze stopki :blink: Nie wiem o co chodzi ale mam jeszcze jedno pytanie czy ten olek 770 posiada jakis tryb auto dzieki ktoremu mozna zrobic foty bez zbednych ustawien :D pozdrawiam 1699138[/snapback] A jak myślisz? Pewnie że ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemeczek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Polecam Nikon 4600 lub Canon A510. Oba poniżej 1000 zł, manuał lepszy w Canonie ale zdjęcia chyba ciekawsze w Nikonie wychodzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) lol ale Ty jesteś ... w ilu tematach polecasz tego Nikona ? 7 ? czy więcej ... i w archeologa się bawisz .. ile żeś tematów odkopał 5 ? uspokuj się , mam nadzieję że dostaniesz bananowe wakacje :/ Zresztą skończ polecać tego Nikona i Canona A510 bo to nie ta klasa , aż dziw bierze że w temacie "aparat za 3000zł" tego nie polecasz , Ciekawsze zdjęcia w Nikonie -> lol jak się umie robić to się robi ciekawsze foty chodźby komórką :/ ... pozatym ten Nikon to idiot camera -> debil foto a tu chyba nie ma ludzi którzy kupują aparat po to tylko żeby popstrykać jednym guziekiem EOT sofciarzu Edytowane 14 Października 2005 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Kolega nemeczek odpoczywa przez jeden dzień - bez wątpienia musiał się zmęczyć tą kampanią reklamową Nikona. Urlop sugeruje spędzić (przynajmniej w części) na czytaniu regulaminu i rozwijaniu zdrowego rozsądku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 [OT mode on] co za koleś zalogował się zarejestrował się dziś o 10:44 :D i już ban a poza tym zwracam uwagę na nieregulaminowe linki w jego podpisie. [OT mode off] ja polecam swojego kodaka dx 6490 foci całkiem znośnie i nie kosztuje fortuny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ale prziecież Kodaki przekłamuja kolory :lol2: Dobra dosyć seplenienia :] za 1200zł można wyrwać Fuji S5500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ja nic takiego nie zanotowałem może we wcześniejszych wersjach oprogramowania coś takiego występowało, poza tym obrażasz mój aparat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ale prziecież Kodaki przekłamuja kolory :lol2: Dobra dosyć seplenienia :] za 1200zł można wyrwać Fuji S5500 1699645[/snapback] I to chyba jest najlepszy wybór - no chyba że ma się takiego farta jak mój kumpel, który wyrwał ostatnio Minolcię A1 z przebiegiem >5000 za 1000zł z CF 256mb, jeszcze na gwarancji :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ja nic takiego nie zanotowałem może we wcześniejszych wersjach oprogramowania coś takiego występowało, poza tym obrażasz mój aparat :wink: 1699666[/snapback] z mojej strony to by joke - tak pisał nemeczek że kodaki są lipa :] ale nvm Wiem , bywa tak że można dostać cacy Hybrydkę ostatnio na giełdzie foto koleś sprzedawał Fuji s7000 za około 1200-1300 no tylko że używka i bez gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 z mojej strony to by joke - tak pisał nemeczek że kodaki są lipa :] ale nvm Wiem , bywa tak że można dostać cacy Hybrydkę ostatnio na giełdzie foto koleś sprzedawał Fuji s7000 za około 1200-1300 no tylko że używka i bez gwary 1699688[/snapback] Na allegro właśnie leży S7000 z gwarą rozruchową 1miesiąc za 1210zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67712656 Mam ten aparacik i powiem, że nie ma wiele hybryd na które bym się zamienił :) A s602 za 800 kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Dijkstra a nie masz problemów z zasysaniem kurzu przez obiektyw, bo na cyberfoto wielu użytkowników skarzyło się właśnie na to. Ponoć nie pomaga na to nawet używanie tulejki z filtrem UV. Jak jest u Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Mam go za krótko, żeby to stwierdzić. Liczę się z taką ewentualnością cały czas, nie mniej jednak mam nadzieje że z czyszczeniem w razie konieczności sam się uporam, bo w tej sytuacji nie dam za coś takiego 300zł serwisowi. Natomiast chciałbym, żeby któregoś pięknego dnia fuji wpadło na pomysł dodania do opcji aparatu ustawienia nie chowania obiektywu - jeżeli ktoś ma na stałe tuleje z filtrem, to bardzo mu to na rękę, bo to tylko żre baterie, opóźnia działanie aparatu i powoduje włanie niepotrzebne zasysanie powietrza do środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 @Moog, Kobrowisko Może mi nie wyszło ale to by zabawnie wyglądało. Taki malutki 770, do tego z przodu tulipanek (większy od aparatu) a na górze lampka (większa od aparatu). Co nie zmienia faktu że chciałbym czymś takim focić, no może poza tym że zamieniłbym go na e300 @Dijkstra S9500 ma chyba na stałe wysunięty @MaciekCi Ale S5500 szumi bardziej od olków (większa matryca w olkach trzaska swoje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 GoldenSo. Już żeśmy sie połapali że bierzesz to na wesoło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 No to klamka zapadla zamowilem A610 :D ale bede musial na niego czekac :cry: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Dobry wybór :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Dobry wybór :D 1707582[/snapback] Chwila, chwila... To jeszcze nie koniec. Zaraz wypowie sie nemeczek że lepiej brać Nikona 4600 albo Canona 510.Ale jednak lepiej Nikona bo (...)zdjęcia chyba ciekawsze w Nikonie wychodzą... (...) :D :D :D :D :D Edytowane 20 Października 2005 przez Kobrowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ma co prawa mało ustawień manualnych, ale za to duży wybór programów tematycznych ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinusik Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Dobra to teraz ja :lol2: zatrzymałem się na tych dwóch : 1:Canon PowerShot A610 2:Fuji FinePix S5500 Chce tym aparacikiem pstrykać wszystko co się da (przyroda. imieniny cioci Basi, mój mały brzdąc, makro) Za Fuji przemawia zoom 10x no i oczywiście wygląd (trzymanie w łapskach) z tym że moja żonka moze miec problemy z zakwasem mięsni po dłuższej sesji ( goły 387 g ) czyli z bateriami i kartą pewnie z pół kilo. Kolejny minus to kartyxD - drooogie. :? Monitor LCD tylko 1.5" Za Canonem - mniejszy, lżejszy, bajerancki obrotowy LCD aż 2.0" który można ustawić i zamknąć zeby się nie porysował. Troszke więcej pixeli, karty SD czyli oszczędność :lol:. minus to chyba zoom tylko x 4 Zastanawiałem się jeszcze na Olkiem C-765 UltraZoom ale odpadł z powodu kart xD i akumulatorka Li-10B o małej pojemność, a ja posiadam dużą ilość akumulatorków AA i ładowarek B) Reasumując podałem tylko powierzchowne cechy tych aparatów które mnie urzekły lub odrzuciły a o szczegóły pytam się was, czyli fachowców :D który lepszy bo już zgłupiałem po przeczytaniu tylu tematów. Jeszcze pytanko która matryca jest fizycznie większa Fuji 1/2.7" CCD czy Canon 1/1.8" CCD W końcu przy 5 mln. pikseli to by sie mała na nic nie zdała no nie?? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź Zapomniałem dodać że bardzo zależy mi na dobrym trybie auto (dla mniej ważnych zdjęć) i naprawde dobrym trybie manualnym ponieważ apetyt rośnie w miare jedzenia i po pewnym czasie bede chciał robic bardziej wymagajace zdjęcia i nie chce żeby mnie automat ograniczył. Edytowane 15 Listopada 2005 przez Marcinusik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...