Davem Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Witam ostatnio czesto zmieniam sobie taktowanie karty graficznej z 380/680 na 420/750 i mam pytanie czy takie czeste zmienianie moze wplynac negatywnie na karte.Moze lepiej zostawic ja podkrecona caly czas i zeby sie meczyla czy mozna zmieniac taktowanie dowoli??Taktowanie podwyzszam tylko jak gram, gdy chodze po necie itp taktowanie jest na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 mam 9500 pro def 277/270 jak gram w et zostawiam tak jak nie gram daje 216/216 jak gram np. hl2-eo daje 380/310 jak sie zrobi chlodniej moge dac 320 na memkach zmieniam taktowania kilkanaście razy dziennie, mam zbindowane klawisze na klawie do taktowań razem z gupim dźwiękiem który jest odgrywany przy zmianach - donoszę uprzejmie że nic sie nie dzieje xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 @Davem jak karta jest dobrze chłodzona i działa stabilnie to nie warto wracać do default'owych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Przecież w windowsie i tak karta chyba przechodzi na ustawienia taktowań 2D... wiec obniżanie taktowań jest raczej zbędne... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Czeste Zmiany Taktowania, co powoduja??Nic. ;-) Ale ja jestem minimalistą i nie lubię dodatkowych ikonek w zasobniku, więc zamiast korzystać z programów do o/c, wgrywam biosa z odpowiednimi taktowaniami i IMO to jest to. Tobie też polecam tą metodę jeśli, tak jak pisał noVVy, karta jest zimna i działa stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 @Davem jak karta jest dobrze chłodzona i działa stabilnie to nie warto wracać do default'owych ustawień. Warto, warto je tez zanizac gdy nie gramy - mniejsze wydzielanie ciepla, mniejsze zuzycie pradu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 NIE warto, przecież w trybie 2D karta ma zmiejszone Vgpu i obniżane taktowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Radeon 9800PRO sam zmniejsza taktowania 2D i 3D? Jesli tak to do jakich zmniejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Radki czegoś takiego nie mają tylko NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 to jak to dokładniej działa w obu? ;] ogólnie dla mnie tez jets bez sensu troche- aby winda wykorzystywała maksa z grafy... chyba że benchmarki lecą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Madness Tez mi sie tak wydawalo, ze tylko karty NV maja takie cos. Ja mam w ATI Tray Tools ustawione w 2D 100/100 dzieki temu karta jest zimniejsza, a ze malo gram, a komp nonstop chodzi to tez pradu idzie mniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...