Skocz do zawartości
Davem

Czeste Zmiany Taktowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio czesto zmieniam sobie taktowanie karty graficznej z 380/680 na 420/750 i mam pytanie czy takie czeste zmienianie moze wplynac negatywnie na karte.Moze lepiej zostawic ja podkrecona caly czas i zeby sie meczyla czy mozna zmieniac taktowanie dowoli??Taktowanie podwyzszam tylko jak gram, gdy chodze po necie itp taktowanie jest na default.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 9500 pro def 277/270 jak gram w et zostawiam tak jak nie gram daje 216/216 jak gram np. hl2-eo daje 380/310 jak sie zrobi chlodniej moge dac 320 na memkach zmieniam taktowania kilkanaście razy dziennie, mam zbindowane klawisze na klawie do taktowań razem z gupim dźwiękiem który jest odgrywany przy zmianach - donoszę uprzejmie że nic sie nie dzieje xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czeste Zmiany Taktowania, co powoduja??

Nic. ;-) Ale ja jestem minimalistą i nie lubię dodatkowych ikonek w zasobniku, więc zamiast korzystać z programów do o/c, wgrywam biosa z odpowiednimi taktowaniami i IMO to jest to. Tobie też polecam tą metodę jeśli, tak jak pisał noVVy, karta jest zimna i działa stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Davem jak karta jest dobrze chłodzona i działa stabilnie to nie warto wracać do default'owych ustawień.

Warto, warto je tez zanizac gdy nie gramy - mniejsze wydzielanie ciepla, mniejsze zuzycie pradu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Madness

Tez mi sie tak wydawalo, ze tylko karty NV maja takie cos.

Ja mam w ATI Tray Tools ustawione w 2D 100/100 dzieki temu karta jest zimniejsza, a ze malo gram, a komp nonstop chodzi to tez pradu idzie mniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi