yeyoo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 panowie przeciez to jest polska, co wy chcecie. tpsa ma w reku wiekszosc rynku, firmie nie zalezy na ludziach tylko na szmalu <_< ..15gb to malo transferu ale co zrobic jak nie ma innego wyjscia :mur: a lacza typu 30mbps sa niedostepne dla przecietnego zjadacza chleba B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 panowie przeciez to jest polska, co wy chcecie. tpsa ma w reku wiekszosc rynku, firmie nie zalezy na ludziach tylko na szmalu <_< ..15gb to malo transferu ale co zrobic jak nie ma innego wyjscia :mur: a lacza typu 30mbps sa niedostepne dla przecietnego zjadacza chleba B-) Ale to się niedługo zmieni. Przecież ta promocja to nie jest z dobroci serca dla klientów TPSA ;) TP SA obniża ceny i stara się przywiązać klientów na kilka lat, bo już wkrótce - również za sprawą Urzędu Komunikacji Elektronicznej - będzie musiała udostępnić swoje łącza konkurencji (i to z dużym rabatem). Alternatywni dostawcy internetu będą więc mogli zaoferować abonentom TP SA swoje usługi. Już teraz tempo wzrostu liczby użytkowników Neostrady uległo spowolnieniu. Fragment z art. do którego link na poprzedniej stronie podawał Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Prawie jak na zachodzie Oczywiście że to był żart <_< Ciesze się że za mniejsze pieniądze będe miał szybszy necik dlatego pozwoliłem sobie na szczypte ironii... Edytowane 7 Lipca 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=37 moglibyście skomentować tą oferte bo chyba nie taka zła na tle z tepsą przynajmniej limit 25gb na 750/750 i cena to w skali roku 62,5zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 @[RONIN] Ja się domyśliłem :-P. Idąc dalej tym tropem porównajmy się do wschodnich sąsiadów i wyjdzie, że wcale nie mamy najgorzej ;-). Komuna swoje zrobiła, teraz trzeba lat, żeby poziom życia w Polsce doszedł do tego w zachodzniej Europie (o ile oczywiście wogóle dojdzie!). Z netem tak samo. @bryken Napisałem już odp w tamtym topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Ja sam już nie wiem czy opłaca się pakować w neostrade, ponieważ TP ma udostępnić swoje łącza innym providerom i dlatego te 2, 3lata :( sam już nie wiem gdyby to był 1rok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 @misiek175 : wydaje mi się, że 2 lata jeszcze jakoś można ścierpieć, ale cyrograf na 3 lata to już przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 3 lata tak. Ale załóżmy coś takiego za rok wchodzi oferta: "Oferta dla posiadaczy przyłącza TP stały dostęp do Internetu bez limitu o przepustowości 2048/2048 za jedyne 59zł z VAT, oraz brak abonamentu od TP" wtedy Cię krew by zalała bo możesz mieć VOIP i szybki net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Hmm jak TPSA udostępni swoje łącza to napewno na tym lepiej wyjdziemy, ale cudów takich jak : [...]bez limitu o przepustowości 2048/2048 za jedyne 59zł z VAT, oraz brak abonamentu od TP[...] bym się raczej nie spodziewał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 A ja bym się spodziewał na zachodzie tak jest, u nas w końcu też to będzie musiało nastąpić. Porostu za bardzo przyzwyczailiśmy się do cen TP ale to kwestia czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Chciałem zauważyć, że to nie ceny za net są tak wysokie tylko nasze pensje są tak niskie! Miesiąc pracy za 800-1200 zł to śmiech na sali! A jeszcze znaleść taką na stałe to ok. 20% szans albo wtyki <_< [...]bez limitu o przepustowości 2048/2048 za jedyne 59zł z VAT, oraz brak abonamentu od TP[...] Tak to Ci nawet w Erze nie zrobią <_< Edytowane 8 Lipca 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 no u mnie w toya macie umowe na rok to zapraszam:) a tak na powaznie na 3lata zeby umowe podpisac to trzeba byc deb..... dlatego jak ktos wspomina o neo mowie ze interne cały czas tanieje i po roku mozna zrezygnowac i sie przesiasc na cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 No mnie miło zaskoczyli ;) Jak tylko zadziałą u mnie neo+ to 512 lub 1024 jak ubłagam starszych sobie założe :) Nareszcie coś normalnego, neo+512 po roku 66zł a nie ciągłe prawie 100zł ... Szacunek się nalezy :] Ale 2 lata to max umowa, 3 to przesada... Pamieta się czasy jak umowa na komórke trwała rok... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 ' date=' 8 lip 2006, 13:57' post='2219273'] Chciałem zauważyć, że to nie ceny za net są tak wysokie tylko nasze pensje są tak niskie! Miesiąc pracy za 800-1200 zł to śmiech na sali! A jeszcze znaleść taką na stałe to ok. 20% szans albo wtyki <_< nie nie mylisz się :P zgadzam się że pensje mamy za niskie. To prawda i nikt temu nie zaprzeczy :? ale spójrz w drugą strone że ceny netu I TAK SĄ za WYSOKIE! :? w takiej Anglii np. masz oferte 20Mbit za 25 funtów. No i?? 25 funtów to powiedzmy 150 zeta (nie chce mi się sprawdzać po ile stoi funt :P ). A u nas? Masz za to nędzne 2Mbit :? (jeszcze weź pod uwage stos. ceny 150 zł do zarobków tu i tam i w ogóle można sie załamać) Więc to co kolega wyżej pisał o 2Mbit, VOIP za 59 zeta to właśnie taka akurat europejska cena :) więc może będzie i tak u nas?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Jeżeli wezme sobie neo+ 2Mbps to będe płacił przez rok pół abonamentu, czyli ~80zł? A następny rok 160zł? I jaki jest upload w neo+ 2Mbps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Narzekacie burżuje bo mieszkacie w miastach. Ale ci co mieszkają w mniejszych miejscowościach albo na wsi jak ja, to taka promocja jest dla nich idealna. Neostrada działa super, z rzadka się rozłącza a do tego spora obniżka ceny. Miałem 256 do 31 sierpnia. Podpisałem migrację na 512 na 2 lata i po 2 dniach od podpisania mam 512 kbs (choć na umowie obiecują od 1 sierpnia). Od 1 sierpnia będe płacić 33 (zamiasta 71) więc już jeden miesiąc jestem 40 zł do przodu. W dodatku 66 zł za 512 a 71 za 256 to chyba spora różnica... Zdaję sobie sprawę że to 66 zł choć teraz atrakcyjne w przyszłym roku będzie wysoką ceną. Tp chce teraz nałapać klientów (stąd umowy na min 2 lata) bo od jesieni wejdą nowi dostawcy z netem więc konkurencja wzrośnie, miejmy nadzieję równiez na wsiach. Co prawda poczekałbym do jesieni na nowe promocje, ale koszt dialupu przewyższyłby to co zaoszczędzę ;p Aha, limity. Cóż, 15 GB mi wystarczy, więc to dla mnie nie jest argument "przeciw". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) @lechu1777 : Upload w neo 2 Mbps ? Nawet w najdroższej opcji DSL'a nie ma takiego uloadu (jest dokładnie 800 kbit/s). 2048 na 36 miesięcy : 63 pln przez pierwszy rok, później 126 zł 2048 na 24 miesiące : 73 pln przez pierwszy rok, później 146 zł Aporo Anglii to mój koleś, który prawie od dwóch lat tam przebywa ma łącze 10Mbps (bez żadnych limitów) za £34.99 (ok 210 zakładając, że £ kosztuje 6 pln) i też ma upload tylko 512 kbit/s. Nie wiem czemu upload jest taki kosztowny, kiedyś czytałem, że np. w Japonii łącza o przepustowości DL\UP 8 Mbps są strasznie tanie. BTW. Wiem wiem, nie żyjemy w Japonii. Chodzi mi tylko o wysokość upload'u. Dobrze, że w moim neo 6 Mbps jest upload 512 kbit/s bo bym chyba zwariował jak miałbym coś upload'ować ;) Edytowane 9 Lipca 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 @satoshie Chodziło mi jaki jest UL w neo+ 2Mbps (DL) a nie stwierdziłem faktu że jest to łącze 2/2 Mbps ;) Teraz już kapuje, 256Kbps jest, dla mnie by wystarczył, mieszkam na wiosze to co mam innego do wyboru, jak założa neo to bedzie cud :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Rzeczywiście....sorry, źle przeczytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Ile operatorów wejdzie tak około i czy to nie będą jakieś zdzieracze jak tepsa? Edytowane 10 Lipca 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Co??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek_pl Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Witam. Czy mógłby mi ktoś napisać co muszę wziąć ze sobą do telepunktu? Jakie dokumenty itp. Rok temu miałem przedłużaną umowę, ale załatwiała to osoba (no taka "ciotka") pracująca w telepunkcie, która teraz przebywa za granicą i chyba szybko się nie zjawi... Nawet nie wiem czy te aneksy dostaje się do ręki... Więc gdybym musiał mieć taki aneks to gluteus maximus :( Najprawdopodobniej jutro pojadę do telepunktu, ale musze wiedziec co mam wziąć, cofać się nie będę, bo dojazd do miasta zajmuje mi ~40minut + w mieście tez trochę do jeżdżenia ;) Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wydaje mi sie, ze wystarczy dowod tozsamosci i dotychczasowa umowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Czy TePsa obniżyła jednocześnie ceny DSL dla firm? Jeśli nie to wszelkie firemki oferujące net (np. przez WiFi) a bazujące na łączach TP mogą mieć problem ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wydaje mi sie, ze wystarczy dowod tozsamosci i dotychczasowa umowa. Ja bym wziął przede wszytskim STALOWE NERWY :unsure: :unsure: :unsure: :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wydaje mi sie, ze wystarczy dowod tozsamosci i dotychczasowa umowa. Z doświadczenia wiem, że wszystko zależy od osoby na jaką się trafi w telepunkcie. Jakiś czas temu, załatwiałem w telepunkcie przedłużenie umowy na neo i wystarczyła umowa, mój dowód osobisty oraz dowód osobisty osoby na którą jest umowa. Inny razem usłyszałem, że do załatwienia takiej sprawy dodatkowo wymage jest pisemne oświadczenie osoby na która jest zawarta umowa, dające mi pełnomoctwictwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Jak przewidujecie - czy będą korzystniejsze oferty za np. 3-4 mce ? Czy raczej niewiele ulegnie zmianie ? Edytowane 11 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Jak przewidujecie - czy będą korzystniejsze oferty za np. 3-4 mce ? Czy raczej niewiele ulegnie zmianie ?A czy rok czy dwa lata temu były co 3-4 miesiące następujące po sobie promocje "napędzające" klientów? Zależy też co zaproponuje konkurencja. Te ceny w mojej opinii są całkiem atrakcyjne Wątpię żeby zmieniali cennik co dwa-trzy miesiące - ale to moje zdanie. Myślę, że gdy za ponad rok będzie kończył się dwuletni cyrograf dla osób "trzy miesiące za 30 (chyba) złotych" (także ja) wtedy pojawi się atrakcyjna oferta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Myślę, że gdy za ponad rok będzie kończył się dwuletni cyrograf dla osób "trzy miesiące za 30 (chyba) złotych" (także ja) wtedy pojawi się atrakcyjna oferta Jasne, będą czekać specjalnie na Ciebie. Poczytajcie w necie o hurtowych pakietach internetowych dla alternatywnych operatorów. UKE tą sprawę rozwiązał i na jesieni mają się pojawić konkurencyjne oferty. Stąd tp proponuje cyrografy na 2 i 3 lata bo wie że za pare miesięcy ceny będzie musiała obniżyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Jasne, będą czekać specjalnie na Ciebie.Chyba nie zrozumiałeś co napisałem. Właśnie że będą czekały. Tak na mnie jak i na pozostałe osoby skuszone promocją, z której i ja skorzystałem (płacę 84 zł brutto za neo512), a którym będzie się właśnie wtedy kończyła dwuletnia umowa. Bo inaczej przejdą do konkurencji. A taniej jest utrzymać dotychczasowego klienta niż zdobyć nowego. O ile realna konkurencja będzie istniała :? :mur: Oby, sieci tv kablowej, pozostali operatorzy telefonii stacjonarnej .... Poza wysokimi cenami i limitami ściąganych danych jestem bardzo zadowolony z Neo. Działa idealnie bez żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...