Prestig Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Ktory jest bardziej lepszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 celek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Celek będzie lepszy, pentiak ma 256 l2 tak samo jak ten cel aale celek zato ma wykonanie 0.13 a nie jak pentiak 0.18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) No ale zacznijmy może od tego na jaką płytę.... Jak na taką co obsługuje FC-PGA2 to się nia ma co zastanawiać - brać Celine. Ale jak załóżmy masz BX440 lub jakiegoś i815/i815E to by trzeba było zrobić moda. Osobiście bym jednak bardziej polecał Celerona 1100A (oznaczenie "A" w Celeron'ach 1000 i 1100 oznacza właśnie że to Tualatin, bo Coppermine'y też tak taktowały), bo biorąc pod uwagę chociażby obecną pogodę to łatwiej go będzie podkręcić na 133Mhz. Ja sprawdzałem już 3 Tualatiny 1200Mhz i w sumie problemy ze stabilnością zaczynają się powyżej 1500Mhz. Co prawda mam w sygnaturce 1600 ale właśnie musiałem zmniejszyć o 100 bo się sypało (nie ma się co sugerować nawet dobrą serią bo mozna umoczyć, testowałem SL5Y5 i był niestabilny nawet przy FSB wyższym niż 120Mhz). Jeżeli nie będziesz podkręcać tego Tulipanka to o ile Pentium bedzie na 133Mhz to różnicy nie będzie raczej żadnej. Może to troche niejasno napisałem, zatem przedstawmy takie wydajnościowe równanie: Pentium III Coppermine 1000Mhz/256kB L2 Cache/133Mhz FSB = Celeron Tualatin 1100 lub 1200Mhz/256kB Cache/100Mhz FSB, ale jak będzie kręcony to wydajność znacznie podskoczy. Powodzenia Edit: No teraz w sygnaturce zmieniłem proca, czyli jednak mam 1.6Ghz. Wszystko zależy od farta, nie ma co liczyć na dobrą serię. Edytowane 7 Lipca 2006 przez Intel Inside Qroń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...