Niemiec Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 w ofercie pc-tuning pojawil sie nowy blok, wyglada dosc ladnie i oczywiscie jak w przypadku innych produktow innovateka cena zabija. moze ktos wie cos wiecej na jego temat?? http://pc-tuning.pl/index.php?action=searc...kanyCiag=g-flow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Fajne mocowanie :) Jak będzie tańszy i będe miał Conroe to pomyślę nad nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Powiem cos wiecej o nim jak go zamontuje kolo srody przyszlego tygodnia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 taaaaak, cena typowa jak na innovateka :D dla mnie to juz przesada, bo za ta cene to bla bla bla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Cena jest odstraszajaca to fakt. Dlatego ja go mam na testy :) Za darmo :) Zobaczymy jak wyjdzie w konfrontacji z X3N Chrom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Cena jest odstraszajaca to fakt. Dlatego ja go mam na testy :) Za darmo :) Zobaczymy jak wyjdzie w konfrontacji z X3N Chrom :) mozesz pokazać/powiedzieć co on ma w środku ? jaki spód.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Jak tylko bede go mial to porobie zdjecia. Poki co czekam na niego. Edytowane 3 Lipca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 TUTAJ krótkie info o tym bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Cena rzeczywiscie kosmiczna, no chyba że ma pompkę wbudowaną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Cena rzeczywiscie kosmiczna, no chyba że ma pompkę wbudowaną :D ma tez wbudowana chlodnice, peltiera i zasilacz do niego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ma tez wbudowana chlodnice, peltiera i zasilacz do niego :P a rezerwuar? :P cena jest czysto przesadzona, za taka kase tomozna lowendowe fc miec na cpu, na pewno bedzie wydajniej niz to cos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Bo ten blok wykonal Chuck Norris - dali mu sztabke miedzi, zrobil kopniak z polobrotu i prosze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Bloczek to moim zdaniem paranoja a tym bardziej jego cena. Nie sądzę, żeby sie znalazł chociaż jeden kupiec. Wydajność na pewno nie jest powalająca, a przypuszczam nawet że gorsza od naszych rodzimych produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 za tą kasiute zrobiłbym całe wc dla cpu, i to nie byle jakie :D Blok nowy jakis 99zł bix2 z alphacool 199zł gdyby był to coolriver za 130zł i 20zł na duperele typu węze. A tak za tą cene sam blok. Kto to kupi. X3N załoze sie ze wydajniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (...) A tak za tą cene sam blok. Kto to kupi. X3N załoze sie ze wydajniejszy :DKupi, kupi .... Przecież tak ładnie wygląda .... Znajdą się tacy co kupią ..... Skoro zbyt mają bloczki na grafę za 500 zł A test bloczka bez platformy co najmniej takiej jak np. z jet-pc to nieporozumienie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172124&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Skoro zbyt mają bloczki na grafę za 500 złTe bloczki zazwyczaj obejmują dużą powierzchnię karty - razem z pamięciami. Ciężko w sumie znaleźć ich odpowiedniki więc ludzie kupują. Ale te G-flow to nieporozumienie ;x Zintegrowana zapinka za taką cenę? ;x uuuh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Sadze, ze nie ma sensu rozmawiac na temat tego bloku skoro nikt nie mial go fizycznie jeszcze w rekach. Cena moze jest duza, ale to nie powinno nikogo dziwic. Gdyz innovatek nie jest tani. Natomiast jesli chodzi o wydajnosc to sie okaze jaki jest naprawde ten blok. Firma zapowiada niesamowita wydajnosc - jak bedzie w praktyce - zobaczymy. Bede go mial jako pierwszy - wiec dam Wam znac, jak jest zbudowany w srodku, jak z wydajnoscia i cala reszte info :) Musimy tylko poczekac jeszcze tydzien. Dzieki uprzejmosci Wronka bede mial okazje go przetestowac dla Was. Firma PC-TUNING zapewnila mnie ze bedzie kolo srody przyszlego tygodnia :) Dlatego nie wszyscy uzbroja sie w cierpliwosc - testy wszystko wykaza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dlatego nie wszyscy uzbroja sie w cierpliwosc - testy wszystko wykaza :)A jak ten test będzie wyglądał? W jaki sposób będzie przeprowadzony? Przydatny link: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172124&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Sadze, ze nie ma sensu rozmawiac na temat tego bloku skoro nikt nie mial go fizycznie jeszcze w rekach. Cena moze jest duza, ale to nie powinno nikogo dziwic. Gdyz innovatek nie jest tani. Natomiast jesli chodzi o wydajnosc to sie okaze jaki jest naprawde ten blok. Firma zapowiada niesamowita wydajnosc - jak bedzie w praktyce - zobaczymy. Bede go mial jako pierwszy - wiec dam Wam znac, jak jest zbudowany w srodku, jak z wydajnoscia i cala reszte info :) Musimy tylko poczekac jeszcze tydzien. Dzieki uprzejmosci Wronka bede mial okazje go przetestowac dla Was. Firma PC-TUNING zapewnila mnie ze bedzie kolo srody przyszlego tygodnia :) Dlatego nie wszyscy uzbroja sie w cierpliwosc - testy wszystko wykaza :) sory, ale takie testy to...... jezeli bedzie testowane na procku to niestety, ale w zadnym wypadku wiarygodne nie bedzie, lepiej by juz wyslali do jetpc, tam przynajmniej jest jednolite obciazenie i dokladny pomiar, no i przedewszytkim mozna z czyms porownac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 sory, ale takie testy to...... jezeli bedzie testowane na procku to niestety, ale w zadnym wypadku wiarygodne nie bedzie, lepiej by juz wyslali do jetpc, tam przynajmniej jest jednolite obciazenie i dokladny pomiar, no i przedewszytkim mozna z czyms porownac. Niestety nie ma sprzetu do testowania takiego jak JETPC. Poza tym maja wakacje. Wiec najszybciej test bedzie za okolo miesiac. Ja z mojej strony moge jedynie przekazac test domowej roboty czyli na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 lepszy test na procku niz zaden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Choćby porównanie z X3N'em pokaże mniej więcej na co stać ten bloczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Jeżeli to co piszą się sprawdzi, i blok ten ma poprawioną wydajnośc w stosunku do swojego poprzednika - innovatek V6 może on dołączyc do ścisłej czołówki. Porzednik czyli V6 w testach Jet-PC zajmuje bowiem 4 pozycje. Ale nawet przy dobrych osiągach czy ten bloczek będzie warty tej ceny to zupełnie inna historia. Chciałem zauważyc jeszcze jedną rzecz, decydując się na tego rodzaju blok trzeba również zainwestowa w pozostałe podzespoły, bo co z tego ze bloczek będzie miał super przepływ i wydajnośc skoro dwa następne bloczki czy inne elementy na tyle go "przyhamują" że jego cechy przestaną miec istotne znaczenie. Edytowane 5 Lipca 2006 przez LordVere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Taniej da sie pociagnac Storma od Swiftecha z USA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ciekawe czy lepszy od flowpina?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ciekawe czy lepszy od flowpina??Nie sądzę ... oczywiście to tylko takie moje domysły niczym nie uzasadnione. Ale patrząc na inne produkty Innovateka to jakoś nie myślę żeby to cacko było wydajne. A na pewno nie aż tak, żeby było warte tych 450 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie sądzę ... oczywiście to tylko takie moje domysły niczym nie uzasadnione. Ale patrząc na inne produkty Innovateka to jakoś nie myślę żeby to cacko było wydajne. A na pewno nie aż tak, żeby było warte tych 450 zł zaden blok na cpu nie jest wart 450 zł, jak wydajny by nie był, nie jest poprostu wart.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Słowo "wart" zależy od tego, ile ktoś ma kasy i jest w stanie na blok wydać. Jeśli byłoby mnie stać na Storma czy MP-05 Pro LE, to bym sobie kupił, a tak zadowolił mnie w pełni F2S :wink: Nie ma co dywagować nad jego wartością, są przecież ludzie, którzy za 1 stopień różnicy są w stanie zapłacić gruby szmal. Jak stać, to nie problem. Czekam na wyniki, btw :wink: Edytowane 5 Lipca 2006 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Czy to czasem aby nie jakaś sztuczka ? Temperatury mogą wyjśc niższe ze względu na fakt że dołączana jest do bloku "pasta" z płynnego metalu - Coollaboratory Liquid Pro , która wg testów obniża temperature na procesorze nawet o pare stopni. Przy ewentualnych testach i porównaniach do innych bloków trzeba to uwzględnic Linki do testów samej "pasty": http://www.mod-planet.com/index.php?module...&pageid=363 http://www.tweakers4u.de/artikel/coollabor...2,2005,,458.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Dlatego bede ten bloczek sprawdzal w tych samych warunkach ( pasta, taktowanie cpu, czas pracy ) co x3n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...