Skocz do zawartości
Niemiec

Innovatek G-flow

Rekomendowane odpowiedzi

Bloczek to moim zdaniem paranoja a tym bardziej jego cena. Nie sądzę, żeby sie znalazł chociaż jeden kupiec. Wydajność na pewno nie jest powalająca, a przypuszczam nawet że gorsza od naszych rodzimych produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

za tą kasiute zrobiłbym całe wc dla cpu, i to nie byle jakie :D

Blok nowy jakis 99zł

bix2 z alphacool 199zł

gdyby był to coolriver za 130zł

i 20zł na duperele typu węze.

A tak za tą cene sam blok. Kto to kupi. X3N załoze sie ze wydajniejszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) A tak za tą cene sam blok. Kto to kupi. X3N załoze sie ze wydajniejszy :D

Kupi, kupi .... Przecież tak ładnie wygląda ....

Znajdą się tacy co kupią .....

Skoro zbyt mają bloczki na grafę za 500 zł

A test bloczka bez platformy co najmniej takiej jak np. z jet-pc to nieporozumienie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172124&hl=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zbyt mają bloczki na grafę za 500 zł

Te bloczki zazwyczaj obejmują dużą powierzchnię karty - razem z pamięciami. Ciężko w sumie znaleźć ich odpowiedniki więc ludzie kupują. Ale te G-flow to nieporozumienie ;x Zintegrowana zapinka za taką cenę? ;x uuuh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadze, ze nie ma sensu rozmawiac na temat tego bloku skoro nikt nie mial go fizycznie jeszcze w rekach. Cena moze jest duza, ale to nie powinno nikogo dziwic. Gdyz innovatek nie jest tani. Natomiast jesli chodzi o wydajnosc to sie okaze jaki jest naprawde ten blok. Firma zapowiada niesamowita wydajnosc - jak bedzie w praktyce - zobaczymy.

Bede go mial jako pierwszy - wiec dam Wam znac, jak jest zbudowany w srodku, jak z wydajnoscia i cala reszte info :)

Musimy tylko poczekac jeszcze tydzien. Dzieki uprzejmosci Wronka bede mial okazje go przetestowac dla Was.

Firma PC-TUNING zapewnila mnie ze bedzie kolo srody przyszlego tygodnia :) Dlatego nie wszyscy uzbroja sie w cierpliwosc - testy wszystko wykaza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadze, ze nie ma sensu rozmawiac na temat tego bloku skoro nikt nie mial go fizycznie jeszcze w rekach. Cena moze jest duza, ale to nie powinno nikogo dziwic. Gdyz innovatek nie jest tani. Natomiast jesli chodzi o wydajnosc to sie okaze jaki jest naprawde ten blok. Firma zapowiada niesamowita wydajnosc - jak bedzie w praktyce - zobaczymy.

Bede go mial jako pierwszy - wiec dam Wam znac, jak jest zbudowany w srodku, jak z wydajnoscia i cala reszte info :)

Musimy tylko poczekac jeszcze tydzien. Dzieki uprzejmosci Wronka bede mial okazje go przetestowac dla Was.

Firma PC-TUNING zapewnila mnie ze bedzie kolo srody przyszlego tygodnia :) Dlatego nie wszyscy uzbroja sie w cierpliwosc - testy wszystko wykaza :)

sory, ale takie testy to...... jezeli bedzie testowane na procku to niestety, ale w zadnym wypadku wiarygodne nie bedzie, lepiej by juz wyslali do jetpc, tam przynajmniej jest jednolite obciazenie i dokladny pomiar, no i przedewszytkim mozna z czyms porownac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory, ale takie testy to...... jezeli bedzie testowane na procku to niestety, ale w zadnym wypadku wiarygodne nie bedzie, lepiej by juz wyslali do jetpc, tam przynajmniej jest jednolite obciazenie i dokladny pomiar, no i przedewszytkim mozna z czyms porownac.

Niestety nie ma sprzetu do testowania takiego jak JETPC. Poza tym maja wakacje. Wiec najszybciej test bedzie za okolo miesiac.

Ja z mojej strony moge jedynie przekazac test domowej roboty czyli na procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to co piszą się sprawdzi, i blok ten ma poprawioną wydajnośc w stosunku do swojego poprzednika - innovatek V6 może on dołączyc do ścisłej czołówki.

Porzednik czyli V6 w testach Jet-PC zajmuje bowiem 4 pozycje.

Ale nawet przy dobrych osiągach czy ten bloczek będzie warty tej ceny to zupełnie inna historia.

Chciałem zauważyc jeszcze jedną rzecz, decydując się na tego rodzaju blok trzeba również zainwestowa w pozostałe podzespoły, bo co z tego ze bloczek będzie miał super przepływ i wydajnośc skoro dwa następne bloczki czy inne elementy na tyle go "przyhamują" że jego cechy przestaną miec istotne znaczenie.

Edytowane przez LordVere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy lepszy od flowpina??

Nie sądzę ... oczywiście to tylko takie moje domysły niczym nie uzasadnione. Ale patrząc na inne produkty Innovateka to jakoś nie myślę żeby to cacko było wydajne. A na pewno nie aż tak, żeby było warte tych 450 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę ... oczywiście to tylko takie moje domysły niczym nie uzasadnione. Ale patrząc na inne produkty Innovateka to jakoś nie myślę żeby to cacko było wydajne. A na pewno nie aż tak, żeby było warte tych 450 zł

zaden blok na cpu nie jest wart 450 zł, jak wydajny by nie był, nie jest poprostu wart....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo "wart" zależy od tego, ile ktoś ma kasy i jest w stanie na blok wydać. Jeśli byłoby mnie stać na Storma czy MP-05 Pro LE, to bym sobie kupił, a tak zadowolił mnie w pełni F2S :wink: Nie ma co dywagować nad jego wartością, są przecież ludzie, którzy za 1 stopień różnicy są w stanie zapłacić gruby szmal. Jak stać, to nie problem.

Czekam na wyniki, btw :wink:

Edytowane przez Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to czasem aby nie jakaś sztuczka ?

Temperatury mogą wyjśc niższe ze względu na fakt że dołączana jest do bloku "pasta" z płynnego metalu - Coollaboratory Liquid Pro , która wg testów obniża temperature na procesorze nawet o pare stopni.

Przy ewentualnych testach i porównaniach do innych bloków trzeba to uwzględnic

Linki do testów samej "pasty":

http://www.mod-planet.com/index.php?module...&pageid=363

http://www.tweakers4u.de/artikel/coollabor...2,2005,,458.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi