kszonek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Słowo "wart" zależy od tego, ile ktoś ma kasy i jest w stanie na blok wydać. Nie o to mi chodzilo... dajac z blok 450 zł i powiedzmy te 200 na chlodnice 3x120, mozna dac 100 zł za normalny blok i chlodziarke do wody. I to nie jest walka o 1 stopien a o kilkanascie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Nie o to mi chodzilo... dajac z blok 450 zł i powiedzmy te 200 na chlodnice 3x120, mozna dac 100 zł za normalny blok i chlodziarke do wody. I to nie jest walka o 1 stopien a o kilkanascie tyle ze chiller to zupelnie inna bajka i nie kazdy ma ochote sie w to bawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) to jeszcze "troszke" droższa zabawka. http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...GX2%20-%20kombi za jedyne 949 Pln. Edytowane 6 Lipca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) tyle ze chiller to zupelnie inna bajka i nie kazdy ma ochote sie w to bawic jezeli ktos jest gortown dac 450 zł za blok (dla uzyskania 1 stopnia, jak było w poscie ktory cytowalem) to raczej mały chiller nie zaszkodzi, spokojnie mzna go zmiescic pod miditowerem, podwyzszajac go o 20 cm. to jeszcze "troszke" droższa zabawka. [img ]http://pc-tuning.pl/zdjecia_duze/innovatek/7950a.jpg[/img] http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...GX2%20-%20kombi za jedyne 949 Pln. to juz trzeba byc kopnietym, zeby to kupic.......... Edytowane 6 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) jezeli ktos jest gortown dac 450 zł za blok (dla uzyskania 1 stopnia, jak było w poscie ktory cytowalem) to raczej mały chiller nie zaszkodzi, spokojnie mzna go zmiescic pod miditowerem, podwyzszajac go o 20 cm. A ja dalej uwazam, ze roznica miedzy WC, a chillerem jest taka jak miedzy samochodem a samochodem WRC i nie kazdy sie zdecyduje na chillera Edytowane 6 Lipca 2006 przez turtles5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Bez przesady, nie zostałby wyśmiany bo pod jakim powodem? Jak kogoś stać to proszę bardzo, jednakże przepłacać ponad 300 zł na bloku o podobnej wydajności, który zapewne jest flow killerem to nie brzmi zbytnio rozsądnie. A co do bloczku na GX2, gdyby mnie stać było na tą grafę, to bym nie kupił tego bloczku, zleciłbym zrobienie go komuś pokroju Misiu15go, wyszłoby taniej i nie koniecznie gorzej (oczywiście jeśli ktoś by się podjął :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Dla mnie wydawanie 1k zł na blok jest idiotyzmem, ile by sie nie mialo kasy, bo poprostu sie to nie oplaca. Tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Dla mnie wydawanie 1k zł na blok jest idiotyzmem, ile by sie nie mialo kasy, bo poprostu sie to nie oplaca. Tyle.Tak. Ale jedno mnie dziwi, co jest w nim takiego wspaniałego ze on tyle kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 ..., jednakże przepłacać ponad 300 zł na bloku o podobnej wydajności, który zapewne jest flow killerem to nie brzmi zbytnio rozsądnie. A co do bloczku na GX2, gdyby mnie stać było na tą grafę, to bym nie kupił tego bloczku, zleciłbym zrobienie go komuś pokroju Misiu15go, wyszłoby taniej i nie koniecznie gorzej (oczywiście jeśli ktoś by się podjął :D). Dla mnie wydawanie 1k zł na blok jest idiotyzmem, ile by sie nie mialo kasy, bo poprostu sie to nie oplaca. Tyle. O takie wypwiedzi mi właśnie chodzi Przy takim podejściu, długo nie zobaczymy tutaj takiego układu, bo wychodzi na to że człowiek który kupuje taki sprzęt to nierozsądny debil i idiota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 ale po co tyle płacic skoro mozna mniec blok za 1/2tej kasy?? Zebym go kupił (i tak mnie nie stać) musiałby byc ze złota. Co on ma w sobie takiego?? No chyba ze za granica jest tańszy. Wątpie zeby wykonanie tego bloku kosztowało cos ponad 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Tak. Ale jedno mnie dziwi, co jest w nim takiego wspaniałego ze on tyle kosztuje? Jedynie to, że w chwili obecnej to jedyny blok który można kupic od ręki (przynajmniej w niemczech) który pasuje na kartę ("karty") za 2500 PLN - GeForce 7950 GX2 z 1GB Ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) jakie 2.5k w pierwszym lepszym sklepie już kosztuje 2.2k :P I podpinam sie pod pytanie mariush'a co jest takiego w tych blokach na grafy (gpu + ram) że kosztują koło 500zł na normalną grafe i 1kzł na GX2. Już chyba lepiej ( przy normalnej grafie) poszukać jakiegoś bloczku na same memki, a nie dopłacać 400zł. Edytowane 7 Lipca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 to tego mozna powiedziec sa to dwa bloki a nie jeden, placisz dodatkowo za gwarancje, firme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Tylko że jak na mnie to firma Innovatek nie robi wrażenia, trzeba wyłożyć sporo więcej kasy żeby dostać coś gorszego, to teraz pewnie ktoś wyskoczy że gw etc. to qpie od Mate'a i będe miał wydajność i gw. a sporo kaski zostanie w kiszeni ;) a te bloki na "całą" grafe i tak są przereklamowane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...GX2%20-%20kombi Ok ok tylko ile to waży, przecież karcioszka by była pod kątek 45* od mobo :lol: Trzeba by było jakieś podpórki wykombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 jezeli kogoś stać na taką kartę, to czemu nie mialo by go stać na taki blok. doskonała jakość, ładne wykonanie, prestiż posiadania takiego cacka. nie zapomnajmy o tym :wink: Blok DEDYKOWANY pod kartę, znanej firmy. za to sie placi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Dokladnie . Blok jest dedykowany dla 7950GX2 , ktora to z kolei ma dosc ciekawa budowe . Tak wiec nie potrafie zrozumiec wypowiedzi czesci osob udzielajacych sie w tym temacie... To takie wlasnie typowo "polskie" -> "JO TO BYCH ZA TO POSKLODOL TRZI KOMPY I JESZCZE NAJEBOŁ BYCH SIE ZA TO" Wezcie sie ludzie opanujcie czasem , ch** mnie obchodzi czy byscie kupili ten blok czy nie i tak samo interesuje mnie to co sadzicie o osobach , ktore go kupia . Zal dupe sciska , ze was nie stac ? :mur: Innovatek + konstrukcja dla GX2 + dwa bloki gpu+mem i jak dla mnie cena nie jest zaskakujaca . Sprawdzcie sobie ile kosztuje GX2 (chyba od EVGA) z bardzo podobnym gotowym systemem... EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 znasz jakieś temperatury ? znam. wiem ze nie zejdzie poniezej temp wody co napisalem. z mojej strony koniec, ie ma sesnu juz na ten temat dyskutowac, dla mnie tak czy siak bezsensem jest wydawanie 1k zł na jakikolwiek blok na cokolwiek, w obecnej chwili nie widze nic co by mialo to zmienic. Ja go nie kupie, bo mnie nie stac, jak kogos stac to niech sobie kupi, ja nie kupilbym go nawet jakbym mial na to kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...