Skocz do zawartości
altair

podkrecanie na plytach ga-7vax, abit kd7, msi-kt4v

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

znam w wystarczajacym stopniu mozliwosci jakie oferuja ww. plyty natomiast chodzi mi o konretne osiagi przy podkrecaniu jakie mozna na nich uzyskac oraz o ew. trudnosci, ktore sie moga pojawic. mam atlhona xp 1700+ w steppingu A0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta ga-7vxa wyglada calkiem ciekawie. jednak czy mozliwosci zmiany napiecia 5%, 7,5% i 10% sa wystarczajace do krecenia xp 1700+. w tej chwili na mojej plycie msik7t mam go wykreconego do 2000+ i musialem mu lekko podniesc napiecie. co bedzie jak go wykrece bardziej?

.a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

znam w wystarczajacym stopniu mozliwosci jakie oferuja ww. plyty natomiast chodzi mi o konretne osiagi przy podkrecaniu jakie mozna na nich uzyskac oraz o ew. trudnosci, ktore sie moga pojawic. mam atlhona xp 1700+ w steppingu A0.

ja bym bral z tych wymienionych bez zasyanowienia abita, ludzie wyciagaja na nim 200MHz fsb i wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wszystkie opinie ... jak widze abit bedzie rozsadnym rozwiazaniem.

Abit jest OK, bo:

Vcore 2,35

DDR 3,2

najlepszy bios

super wydajność dyskowa.

Co do FSB to nie licz na więcej niż 205 ;)

Mam to mobo i napisze tak, nie jestem w stanie wycisnąć z niego max bo ograniczają mnie albo pamięci albo grafa. Mam z nią (GF3Ti5) ostatnio mnóstwo problemów i nie wiem skąd to się bierze.

Biegałem na FSB 200 i było wszystko OK, spróbowałem wycisnąć wiecej (bo na kumpla pamięciach było lepiej) i zaczeło się.

Teraz nawet bez OC często nie działa właściwie w trybie 3D.

Najlepsze jest to, że przechodzi 3DMarka ale na ekranie monitora widze tylko kilka testów, 3/4 czasu to czarny ekran i nie mam pojęcia co się dzieje. Po kilkunastu minutach (tyle powinien trwac pełny test) wychodzi do pulpitu i podaje wynik 8O

Może ktoś ma jakieś sugestie ?? (sorki za wcięcie w temat, na ogół rozwiązuje problemy sam ale czas sesji mnie zabija pomału :evil: )

Przy okazji, jakie karty (marka, model, chip) wytrzymują wysokie taktowanie AGP?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wszystkie opinie ... jak widze abit bedzie rozsadnym rozwiazaniem.

Abit jest OK, bo:

Vcore 2,35

DDR 3,2

najlepszy bios

super wydajność dyskowa.

Co do FSB to nie licz na więcej niż 205 ;)

Mam to mobo i napisze tak, nie jestem w stanie wycisnąć z niego max bo ograniczają mnie albo pamięci albo grafa. Mam z nią (GF3Ti5) ostatnio mnóstwo problemów i nie wiem skąd to się bierze.

Biegałem na FSB 200 i było wszystko OK, spróbowałem wycisnąć wiecej (bo na kumpla pamięciach było lepiej) i zaczeło się.

Teraz nawet bez OC często nie działa właściwie w trybie 3D.

Najlepsze jest to, że przechodzi 3DMarka ale na ekranie monitora widze tylko kilka testów, 3/4 czasu to czarny ekran i nie mam pojęcia co się dzieje. Po kilkunastu minutach (tyle powinien trwac pełny test) wychodzi do pulpitu i podaje wynik 8O

Może ktoś ma jakieś sugestie ?? (sorki za wcięcie w temat, na ogół rozwiązuje problemy sam ale czas sesji mnie zabija pomału :evil: )

Przy okazji, jakie karty (marka, model, chip) wytrzymują wysokie taktowanie AGP?

Pozdrawiam,

nic chyba ci Duncan innego nie pozostaje jak samemu przetestowac inna grafe na twoim kompie a twojego gf na cudzym kompie, wtedy powinno sie okazac co i jak, bo tak to trudno powiedziec :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic chyba ci Duncan innego nie pozostaje jak samemu przetestowac inna grafe na twoim kompie a twojego gf na cudzym kompie, wtedy powinno sie okazac co i jak, bo tak to trudno powiedziec  :?

Fakt,

Niech tylko skończę sprawy sesji... :evil:

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...