AceSkubi Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Witam Kilka dni temu kupilem wyzej wymieniony router. Poprzedni spalil sie po burzy. No i mam z nim problem :/ Wiesza sie gdy tpsa zmienia ip( mam neostrade) oraz gdy wszystkie komputery sieci sa wylaczone :/ Czytalem cos o zmianie firewal ale za bardzo nie wiem o co chodzi. Prosze o pomoc. Edytowane 3 Lipca 2006 przez AceSkubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Chodzi o uaktualnienie firmware. W Cerberusach robi się to chyba bezpośrednio z panelu konfiguracyjnego tzn. musisz zalogować się na router (przez przeglądarkę WWW) i znaleźć odpowiednią opcję aktualizacji firmware... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Albo wiesza sie przy wlaczonym tylko jednym z kompem z osiolkiem, w dodatku przycietym do polowy lacza. Ogolnie sie wiesza i malo co poza tym robi. Moj usr9105 nie wytrzymal efektow specjalnych po burzy i jest na serwisie, a ten pentagram mial byc zastepczy, ale poleci jak tylko usr wroci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 nie wiem o czym piszecie ja nie mam zadnych problemow z pentem :) a chodzi juz u mnie od ponad roku i nie mam takich problemow :D, mam 3 kompy na lanie i do tego podlaczona neo+, jedyna rzecza ktora dziala temu routerowi na nerwy jest bitcomet, ale na standardowym modemie tpsa jest to samo :) @^BerZerK^ moze cos nie tak w konfiguracji masz ? trudno mi powiedziec co ... a tak btw to tak jak pisal przedmowca update firmware`u :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 tylko ze mi nie chce lyknac zadnego firmware:-/ http://pentagram.pl/serwis/sterowniki.php?...system=&nr= firmware pobieram stad i za kazdym razem : 'File transfer error. Please check the file and download again.' Chyba że router tak jest walniety od nowosci ze nie chce sie upgradowac i sie wiesza :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja tam ze swojego Cerberusa jestem bardzo zadowolony. Nie aktualizowałem firmware'u, bo nie widzę takiej potrzeby. Chodzi dobrze na 4 komputery z czasem będzie na 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) na 5 ? a jakim sposobem ? 5 tego chcesz podpiac pod USB ? ciekawe jak to bedize wtedy dzialac:) @^BerZerK^ ekhm .... Mam jedno pytanie ? masz cerberusa ADSL ? CERBERUSA LITE czy CERBERUSA ? a Moze CERBERUSA z wiFi ? pozwolilem sobie zauwazyc jedna drobna roznice.. firmware ktory podales jest do CERBERUSA wiec nie mozna go wgrac do przykladowo CERBERUSA ADSL .... tyle z mojej strony :) Edytowane 5 Lipca 2006 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Mam cerberusa adsl. Nie ma nigdzie firmware do niego. Albo zle google obsluguje :-) Dlatego probowalem te z linku ktory podalem - nie raz firmware jest uniwersalny do calej rodziny sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Wlasnie robie update, bo kupilem taki router... no i... firma - pentagram waga update'u - 666 kb cos tu nie gra ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Dobry znak imho... :twisted2: też pasuje zrobić update...od kiedy kupiłem Cerberusa (marzec) nic nie kombinowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Moze tu cos znajdziesz ftp://ftp.mmv.pl/sterowniki/routery/cerberus_adsl/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Moze tu cos znajdziesz ftp://ftp.mmv.pl/sterowniki/routery/cerberus_adsl/.jaki pass i login? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 user: mmv_download pass: strona Wystarczy podejrzec linki do plikow z firmware na stronie mmv :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...