Skocz do zawartości
szymku

Podłączenie Komputera Do Amplitunera - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem nowy zestaw do kina domowego. Podłączyłem do komputera za pomocą kabla optycznego i tu pojawia się problem: po zapauzowaniu filmu odtwarzanego z kompa w głośnikach rozlega się buczenie, tym głośniejsze, im głośniejszy dzwięk był odtwarzany w trakcie wciśnięcia pauzy. Dźwięk w kompie to realtek AC-97, 8.1, ze śledziem s/pdif.

Wymieniony objaw nie występuje przy odtwarzaniu muzy win ampem (ale ten automatycznie ścisza dźwięk przy pauzie). Może ktoś ma pomysł co tu nie gra:

- słaba dźwiękówka

- kodeki ac-97

- kable

- amplituner

- jakieś przebicie

- kolumny ????

Będę wdzięczny za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzężenie na łączu cyfrowym? :lol: imho to po prostu kodeki od filmu lub sposób zarządzania kartą przez nie mają jakiegoś buga... Być może sama karta wytwarza taki harmider ze wzgledu na specyficzny sposób sterowania nią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki zgrzyt z głośników jak słuchając muzyki włączę np. film albo jakiekolwiek inne źródło dźwięku. Też mam słabą dźwiękówkę i to jakieś sprzężenia pewnie :)

Jest jedno wyjście - zmodyfikowane stery, polecam Youp Paxy III. A i kodeki do filmów - K-Lite Codec Pack (wsio w 1, wypasik totalny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi