szymku Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zakupiłem nowy zestaw do kina domowego. Podłączyłem do komputera za pomocą kabla optycznego i tu pojawia się problem: po zapauzowaniu filmu odtwarzanego z kompa w głośnikach rozlega się buczenie, tym głośniejsze, im głośniejszy dzwięk był odtwarzany w trakcie wciśnięcia pauzy. Dźwięk w kompie to realtek AC-97, 8.1, ze śledziem s/pdif. Wymieniony objaw nie występuje przy odtwarzaniu muzy win ampem (ale ten automatycznie ścisza dźwięk przy pauzie). Może ktoś ma pomysł co tu nie gra: - słaba dźwiękówka - kodeki ac-97 - kable - amplituner - jakieś przebicie - kolumny ???? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Słaba dźwiekówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ja mam taki zgrzyt z głośników jak słuchając muzyki włączę np. film albo jakiekolwiek inne źródło dźwięku. Też mam słabą dźwiękówkę i to jakieś sprzężenia pewnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 sprzężenie na łączu cyfrowym? :lol: imho to po prostu kodeki od filmu lub sposób zarządzania kartą przez nie mają jakiegoś buga... Być może sama karta wytwarza taki harmider ze wzgledu na specyficzny sposób sterowania nią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Moze inne sterowniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Jak wrócę z pracy poszukam nowszych sterowników, nowszych kodeków i zobaczymy Dzięki za wasze posty Pomogła zmiana kodeków z theorica na najnowsze k-lite mega codec pack Pozdrawiam EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja mam taki zgrzyt z głośników jak słuchając muzyki włączę np. film albo jakiekolwiek inne źródło dźwięku. Też mam słabą dźwiękówkę i to jakieś sprzężenia pewnie :) Jest jedno wyjście - zmodyfikowane stery, polecam Youp Paxy III. A i kodeki do filmów - K-Lite Codec Pack (wsio w 1, wypasik totalny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...