Melzar Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Witam Wlasnie bawię się w podkręcanie grafiki no i podkręciłem swojego gigabyte 6600gt na 580/1100 na boxowym chłodzeniu wszystko wygląda ok bez artów itp, niestety nie wiem jakim programem testowac więc zostawiłem gierke z max detalami na 30 min i patrzylem czy będą arty - nie było. Jednak gdy chciałem podniesc fsb rdzenia powyzej 590 to grafa nie przechodziła testu - czy to znaczy że jej nie da się bardziej podkręcić czy może to już trzeba dokupić chłodzenie? (bez chłodzenia w stresie 81 stopni) i co ewentualnie lepiej kupić tzw kanapke czy zwykly cooler, troche przeglądałem forum ale wciąż nie moge się zdecydować czy ktoś mi pomoże? pozdrawiam ps: zapomniałem o sterach na jakich aktualnie jade -> NGO NVIDIA Optimized Driver v1.8456 Edytowane 4 Lipca 2006 przez Melzar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) fsb rdzeniaA co to?? :blink: I co to znaczy bez chłodzenia, bez niego to by karta nie działała. Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA.Nie ten dział :evil: Edytowane 4 Lipca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Sorka nigdy nie moge trafić w odpowiedni dział, chodzi o zegar rdzenia a nie fsb , błąd rzeczowy, a chłodzenie jest tylko boxowe. To co z tym błędem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 NIe sadzisz ze temperatuka ciut wysoka Za oknem pasc mozna z goraca a Ty probujesz katowac karte na stocku PS Jaki masz zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Może karta ma za mało prądu, może chłodzenie nie daje rady, a jeszcze te upały teraz. EDIT: jonathan nie cheatuj :lol: Edytowane 4 Lipca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Może karta ma za mało prądu, może chłodzenie nie daje rady, a jeszcze te upały teraz. EDIT: jonathan nie cheatuj :lol: Aha czyli może to być spowodowane chłodzeniem? Czyli jaka optymalna (w miare bezpieczna) temperatura powinna być w stresie? Zasilacz mam neotec v4202 (420W) myslalem o tym że jeżeli bym miał zakładać chłodzenie to Zalmana VGA VF900CU czy to było by dobre? Czy lepiej chłodzenie "kanapkowe" walnąć? Edytowane 4 Lipca 2006 przez Melzar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zalnam Vf700/900 Pentagram 80 badz 70 Kanapki to zazwyczaj pasywy, a to nie na karty ktore beda krecone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zalnam Vf700/900 Pentagram 80 badz 70 Kanapki to zazwyczaj pasywy, a to nie na karty ktore beda krecone Ok a co z temperaturą? I jeżeli podkręce do np 600/1100 to jaki będzie średni przyrost fps w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hahahaha Jaki sprzet jakie gry Tego nikt ci nie powie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hahahaha Jaki sprzet jakie gry Tego nikt ci nie powie :P Kwestia dobrej woli, ale ok dziekuje za wczesniejsze wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 moze bys podal swoj sprzet :lol: o to mu chyba chodzilo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ale mi nie chodzi o to, bardziej mnie interesuje to czy podkręcanie grafiki ma jakiś widoczny skutek w klatkach w grze ale ok podaje sprzęt: Amd64 Venice 3000+ 9x275 Grafa gigabyte gd6600gt 128mb Ramy 2x512 geil + 2x512 geil (standardowki) 400mhz podkręcone do 451mhz Mobo Gigabyte k8n ultra-9 Zasiłka Neotec v4202 (420w) Dysk Ibm Hitachi(chyba inaczej się to pisze) 160gb 7200obr/s direct x 9.0c sterowniki: NGO NVIDIA Optimized Driver v1.8456 Chyba najważniejsze podałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 To jak odpowie mi ktoś na to pytanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 To jak odpowie mi ktoś na to pytanie? Nie pisz posta po postem :wink: A co do pytania to po OC karty napewno jakiś przyrost fps w grach będzie ale jaki to nikt ci nie powie sam musisz sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Na pewno, ja u siebie w far cry na standardzie mogę grać w 800X600 na wysokich detelach, a po OC w 1024X768 w detalach wysokie/bardzo wysokie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Na pewno, ja u siebie w far cry na standardzie mogę grać w 800X600 na wysokich detelach, a po OC w 1024X768 w detalach wysokie/bardzo wysokie Aha ok dzięki i sorka za tego posta pod postem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...