Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Gry na Starego Grata

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sialala

Emu PSXa tez powinno znosnie chodzic, a tam to juz... Silent Hill 1. Nie ukonczyc tej gry to prawie grzech ;)

Do tego Residenty z pierwszego plejaka (wiem, wiem - wygladaja obrzydliwie), Crash Bandicoot, Tekken 3 i Gran Turismo 1&2. I jest w co grac nie tylko samemu ale i z kumplami jakby co. W 800x600x16bit powinno dzialac idealnie plynnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

A po kiego emupsx do silenthilla 1 jak jest na pieca ?? Jedynie tekken3 i turismo 1 i 2. Epsx nie wiem czy nie bedzie sie to haczyło,ale może spróbować.

Nie ma Silent Hill 1 na PC. To, co jest to nieoficjalna przerobka ktora jest w rzeczywistosci emu ePSXe polaczonym z obrazem plyty Silent Hilla 1 i to wszystko. Silent Hill 1 nigdy nie zostalo wydane na zadna inna platforme niz Playstation 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<Fifa 2002 World Cup/Zwykła

Woody Woodpecker Racing

Simsy też powinny zadziałać

W Twierdze 1 grałem kiedyś na troszkę lepszej grafie, może spróboj to odpalić

Co tam jeszcze? Metal Slugi + emulator

Gangsters (2 może też)

Metal Gear Solid

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim kompie

Celeron 333mhz

64mb ram

voodo 2 chyba 12mb albo 8mb nie pamietam

Grałem w gry które do dzisiaj pamiętam Nfs:Porshe Unleashed,nfs4,nfs3,Spider-man 1,SWAT3,CS,Half-Life,The Sting,Igniton,Road Rash,Revolt,Commandos 1 i dodatek,midtown madness,Hard Truck 2 sof, dungeon keeper 2,Blood 2 the choosen,jagged alliance2

Edit:ach jak zaczołem wymieniać te tytułu to się aż wzrószyłem przypomniałem sobie, jak w wakacje przyjeżdżał do mnie kuzyn na miesciąc (sick!)i graliśmy we wszystko co tylko dało się uruchomić na tym kompie ,w jedne wakacje męczyliśmy Commandos dodatek chyba 2tyg zajeło nam przejście.Druga misja jak nie można było alarmu włączyć:/.Albo nfs:Unleashed do 3:00 w nocy sie zagralismy :PP

Edytowane przez Fallen-Death

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Star Wars : Shadows Of The Empire, jedna z pierwszych gier (jesli nie pierwsza) ktora do odpalenia wymagala obecnosc akceleratora 3d (VooDoo1, pamietam jak dzis dostalem na gwiazdke za 1000 zeta :lol:). Jak na tamte czasy grafika miazdzyla, klimat podobnie. Pogralbym i dzis ale na nowych kompach zasuwa z predkoscia swiatla nie wiedziec czemu ale na starszych powinna chodzic w sam raz. Tylko ostrzegam, ze max rozdzielczosc to albo 640x480 albo 800x600 w najlepszym wypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przygodówki:

Grim Fandango

Little Big Adventure 1 & 2

Jack Orlando

Symulatory:

WWII Fighters

FPS:

Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II

Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith

TPP:

Tomb Raider 1,2,3

Metal Gear Solid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze to jeszcze raz ale może teraz sie uda ;) bo mam wiecej info. Chodzi mi o to czy ktoś wie jak załatwić sobie taką gre jak: Mini Car Racing. Kiedyś była w pc world komputer w 2001 roku chyba we wrześniowym numerze. Nigdzie tej gry nie ma nawet na p2p ;(. Może można ją sciagnąć z jakiegoś serwisu ze starymi grami ? Pliz help.

Tutaj jeszcze daje linka ze skrniami i nie tylko: http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/m/minicar.html. Dodam jeszcze ze gra była kapitalna, trudna, długa i co najlepsze na 2 plajerów (split screen). Coś pieknego ale nigdzie nie moge tego dostać. help ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Micro Mashine

Joe i Mac

Tomb Rider 1,2,3

Pinballe

Volfied

Elastomania

Wurms

Worms

Liero

Larry

Diablo

BTW emu amigi + gra Legion (Hack'n'slash wypasiony)

Zobacz tutaj:

http://www.gry.a-m.pl/download.php

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze to jeszcze raz ale może teraz sie uda ;) bo mam wiecej info. Chodzi mi o to czy ktoś wie jak załatwić sobie taką gre jak: Mini Car Racing. Kiedyś była w pc world komputer w 2001 roku chyba we wrześniowym numerze. Nigdzie tej gry nie ma nawet na p2p ;(. Może można ją sciagnąć z jakiegoś serwisu ze starymi grami ? Pliz help.

Tutaj jeszcze daje linka ze skrniami i nie tylko: http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/m/minicar.html. Dodam jeszcze ze gra była kapitalna, trudna, długa i co najlepsze na 2 plajerów (split screen). Coś pieknego ale nigdzie nie moge tego dostać. help ;).

Coś podobnego do Mini Car Racing - Fiat Panda Fun Racer :) No i polecam też WinUAE + Skidmarks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam American McGee's Alice i Rune. A co do tomb raiderow to pojda wszystkie czesci z wyjatkiem AoD i Legend

Edytowane przez hose27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, a znacie jakieś gry na taki antyk (bo taki też mam w domu B) ):

486 110Mhz,

32MB RAM

S3 Triocośtam ??

Oczywiście Winda z roku '95.

To jest dopiero oldschool, co? :D

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łojej :) ... siegam pamięcia do czasów których nawet najstarsi górale nie pamiętają ...

Doom

Heretic

Hexen

Duke 3D

System Shock

Ultima 8

Wizardy 7

A najlepiej to zajrzyj na:

http://www.fajnegry.krakow.pl/

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dark reign 2 - rts

midtown madness- samochodówka :D obie jak to ktoś ładnie określił z palcem w *upie na 1 cfg z tematu, half life to smigał mi na celinie 400Mhz 64 ram i sis 6230 ( 4 megowa zintegrowana grafa ) :D

jeszcze na takim czyms mozna w delta force 1 pograć, gdzieś słyszałem też o odnowionej graficznie tej gierce - całkiem przyjemne

jedi outcast ? fajnie byłoby jedi academy odpalić ale chyba nie da rady ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam takze Monkey Island 1-4, Lands of Lore , Drakan,Resident Evil 1-3, NfS 1-4,Rally Championship, Neverhood, Severance, Duke Nukem3D i Manhattan Project, Lego Racer ,Rollcage, Turok, MDK 1-2,Little Big Adventure 1-2 i wiele wiele wiele innych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam takze Monkey Island 1-4, Lands of Lore , Drakan,Resident Evil 1-3, NfS 1-4,Rally Championship, Neverhood, Severance, Duke Nukem3D i Manhattan Project, Lego Racer ,Rollcage, Turok, MDK 1-2,Little Big Adventure 1-2 i wiele wiele wiele innych :)

Zdaje sie ze ostatni wontek dotyczył 486 więc wiekszość z tego co podałeś nie pojdzie na takim dziadzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi