Skocz do zawartości
PhoeeeniX

Padł Modem W Routerze

Rekomendowane odpowiedzi

A nie wiem ile, róznia sobie życzą a bardziej życzą sobie kasy za niecodzienność tej naprawy nie za samą prace.

Za 100zł to ja moge sobie rękawiczki an zime kupić a nie router :rolleyes:

Tak myśle ze sie nie opłaca ale chce wiedzieć czy jest taka możliwość, bo LINKSYSA AG241 zakupiłem 2 dni temu a SMC stary stoji na półce w kurzu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz polecać ale chyba jak czytałeś uwaznie mam już router :)

Czyli nie warto tego naprawiać chociaż widze ż enie duża część forumowiczów się w tym orientuje, najlpeiej spytac kogos przy okazji albo w serwisie :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz polecać ale chyba jak czytałeś uwaznie mam już router :)

Czyli nie warto tego naprawiać chociaż widze ż enie duża część forumowiczów się w tym orientuje, najlpeiej spytac kogos przy okazji albo w serwisie :)

Pozdro

No zauwarzylem ze masz :) Jak padl procek w routerze to nic nie zrobisz a tak pewnie jest....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włąsnie sie przed momentem od wujka dowiedizałem ze nic nie zrobi bo to wszytsko jest na jednej płytce więc tzreba całą płytke wymieniac czyli router, obudowe mozna zostawic :lol2:

Dokladnie, 1 plytka, scalaczek pare elementow i tyle, naprawa mozliwa na upartego lecz nie oplacalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam też podobną sytuacje gdyż padły mi w moim Asmaxie porty lan( też po burzy). Router łączy się z kompem za pomocą usb i działa w nim modem do łączenia się z netem ale żaden z portów lan nie. Może ktoś kiedyś naprawiał sam podbną usterke i wie na co zwrócić uwage?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za Asmax, masz w nim dodatkowe porty usb ?? Pytam z ciekawosci a co do pytanai to wydaje mi sie że to tak samo jak mi mdoem padł. Wszystko jest na jednej płytce wiec nic nie zrobisz, owszem naprawa możliwa ale chyba nie opłacalna chyba ze sam umiesz naprawić. Jednak wymiana płytki to to samo co kupno routera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za Asmax, masz w nim dodatkowe porty usb ?? Pytam z ciekawosci a co do pytanai to wydaje mi sie że to tak samo jak mi mdoem padł. Wszystko jest na jednej płytce wiec nic nie zrobisz, owszem naprawa możliwa ale chyba nie opłacalna chyba ze sam umiesz naprawić. Jednak wymiana płytki to to samo co kupno routera :)

Jest to Asmax AR 804u i ma jedno wejscie na usb dzięki któremu mam teraz neta :)

Co do napraw to róznie to bywa moze jakiś scalak, kondensatorek poszedł i wystarczyłoby go wylutować i wstawić nowego a takie rzeczy w porównaniu z nowym routerem sa o wiele tańsze.

Tylko że nie wiem gdzie i jak szukać co mogło spowodować awaryjnośc tych portów. A też w jednym sklepie komputerowym mi powiedzieli że może ich elektronik by to naprawił ale koszta sięgałyby ok 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak sobie ciecie liczą, naprawa która powinna ksoztować 10zł liczą po 100 bo jest nietypowa i nie robi sie ich codziennie. Nie znam sie na elektronice ale jak sprawdzić czy jakis kondesator nie poszedł lub rezystor bo tego jest pewnie pełno w ukłądzie scalonym płytki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi