cesarz Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 1pytanie --w biosie temperature cpu pokazuje 31 ,a w programie do płyty asus "probe" pokazuje 40 -----komu wierzyć !!!!!!!(odrazu po włączeniu kompa) 2pytanie --mam p41,8a box i wentylator kręci się na ok. 2400 ,czy to nie za mało?ile powinno być (w biosie i w programie pokazuje tą samą wartość ok.2400) 2pytanie --czy temperatura ma wpływ na podkręcanie chodzi o to że odrazu po włączeniu kompa mogę podkręcić na fsb 120 ale jak procek się troche podgrzeje to nawet nie mogę podkręcić na 115fsb(czy procek musi mieć niską temperature żeby było można go podkręcić do 133fsb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Takiego P4 1.8A na swojej płycie podkręcałem bez zmiany napięcia na 2.7GHz (FSB=150MHz), temperatura podawana przez program monitorujący była na poziomie 50*C. Najwyraźniej trafił Ci się kiepsko podkręcający się egzemplarz, podobnie jak mój 1.6A nie chce iść poprawnie przy FSB>136MHz. Obroty wiatraczka są w normie, jeśli temperatura wzrośnie to obroty też wzrosną do około 3000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...