acrobat13 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Witam Mam problem z moim monitorem. Po prostu sie nie wlacza. Jak odlacze kabel od komputera, pokazuje sie informacja "sprawdz kabel sygnałowy", jak jest podlaczony jest caly czarny, lampka swieci sie na pomarańczowo. Co robic? Karta graf jest na pewno sprawna, sprawdzalem monitor na 2 komputerach, na moim pierwszym (przy ktorym jest lcd teraz) i na drugim, tam gdzie byl podlaczony.. co z tym monitorem? Prosze o jakakolwiek pomoc.. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A sprawdzales sam kabel ? teoria naiwna ale moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Kabel jest 'zintegrowany' z monitorem.. co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Poruszaj nim, sprawdź wtyczke od kabla sygnałowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 niestety nic to nie daje.. ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Może za niskie odświeżanie :>? (Bo jak piszesz masz lcd choć w to wątpie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ten monitor to ctr. Jeśli jest podłączony do komputera i wlacze ten komputer to po prostu monitor sie nie wlacza, jest caly czas czarny. Jeśli odlacze kabel od komputera - pokazuje sie informacja brak sygnalu. Zle odswiezanie i rozdzielczosc odpadaja, bo nawet ekrany BIOSu si enei pokazuja.. Ja nie wiem co mam robic? Tym bardziej ze to monitor od kompa mamy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ten monitor to ctr. Jeśli jest podłączony do komputera i wlacze ten komputer to po prostu monitor sie nie wlacza, jest caly czas czarny. Jeśli odlacze kabel od komputera - pokazuje sie informacja brak sygnalu. Zle odswiezanie i rozdzielczosc odpadaja, bo nawet ekrany BIOSu si enei pokazuja.. Ja nie wiem co mam robic? Tym bardziej ze to monitor od kompa mamy..sprawdz na innym komputerze, jesli nie zadziala to szukaj nowego monitora dla mamy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Sprawdzałem na swoim, nie działa.. Mogl sie popsuć sam jak stał nieużywany 2 dni? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 zobacz czy we wtyczce w kablu od crt nie brakuje żadnego pręcika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) A pokazuje ci sie może taka ramka z napisem out of frequency?? Jeżeli tak to znaczy że w karcie graficznej jest zapisane wyższe odświeżanie niż obsługuje monitor :-P Edytowane 7 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) zobacz czy we wtyczce w kablu od crt nie brakuje żadnego pręcika. :DD a to dobre, komputer/monitor/karta graficzna nie wykorzystuje całej wtyczki, niektórzy producenci nie montują zbędnych pinów jak ci wyświetla jakiś komunikat to masz naprawde dobrą wiadomość: trafopowielacz jest cały, często jak jest on dziabnięty to się nie opłaca naprawiać monitora Edytowane 15 Lipca 2006 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Ja tak mialem jak mi pekla jakas sciezka na plytce drukowanej (nie pytajcie jak to sie moglo stac bo nie mam pojecia) oddalem do serwisu i po 2 dniach byl gotowy. Tobie tez to polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Ja wczoraj mialem to samo na moim monitorku neca crt ale kabel kolo wtyczki byl zalamany i musialem rozbebeszyc kabel bo okazalo sie ze 3 druciki szlak trafil.teraz dziala jak ulal. Ps.duzo zabawy bylo z ta wtyczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 :DD a to dobre, komputer/monitor/karta graficzna nie wykorzystuje całej wtyczki, niektórzy producenci nie montują zbędnych pinów jak ci wyświetla jakiś komunikat to masz naprawde dobrą wiadomość: trafopowielacz jest cały, często jak jest on dziabnięty to się nie opłaca naprawiać monitora mój kumpel tak miał więc nie wiem z czego tu się śmiać. Jak się nieostrożnie wkłada wtyczkę to można pręciki złamać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...