Skocz do zawartości
acrobat13

F700b Nie Działa ? Co Robic? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim monitorem. Po prostu sie nie wlacza. Jak odlacze kabel od komputera, pokazuje sie informacja "sprawdz kabel sygnałowy", jak jest podlaczony jest caly czarny, lampka swieci sie na pomarańczowo. Co robic? Karta graf jest na pewno sprawna, sprawdzalem monitor na 2 komputerach, na moim pierwszym (przy ktorym jest lcd teraz) i na drugim, tam gdzie byl podlaczony.. co z tym monitorem? Prosze o jakakolwiek pomoc.. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten monitor to ctr. Jeśli jest podłączony do komputera i wlacze ten komputer to po prostu monitor sie nie wlacza, jest caly czas czarny. Jeśli odlacze kabel od komputera - pokazuje sie informacja brak sygnalu. Zle odswiezanie i rozdzielczosc odpadaja, bo nawet ekrany BIOSu si enei pokazuja.. Ja nie wiem co mam robic? Tym bardziej ze to monitor od kompa mamy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten monitor to ctr. Jeśli jest podłączony do komputera i wlacze ten komputer to po prostu monitor sie nie wlacza, jest caly czas czarny. Jeśli odlacze kabel od komputera - pokazuje sie informacja brak sygnalu. Zle odswiezanie i rozdzielczosc odpadaja, bo nawet ekrany BIOSu si enei pokazuja.. Ja nie wiem co mam robic? Tym bardziej ze to monitor od kompa mamy..

sprawdz na innym komputerze, jesli nie zadziala to szukaj nowego monitora dla mamy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pokazuje ci sie może taka ramka z napisem out of frequency?? Jeżeli tak to znaczy że w karcie graficznej jest zapisane wyższe odświeżanie niż obsługuje monitor :-P

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy we wtyczce w kablu od crt nie brakuje żadnego pręcika.

:DD a to dobre, komputer/monitor/karta graficzna nie wykorzystuje całej wtyczki, niektórzy producenci nie montują zbędnych pinów

jak ci wyświetla jakiś komunikat to masz naprawde dobrą wiadomość: trafopowielacz jest cały, często jak jest on dziabnięty to się nie opłaca naprawiać monitora

Edytowane przez TOMAHAWK_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:DD a to dobre, komputer/monitor/karta graficzna nie wykorzystuje całej wtyczki, niektórzy producenci nie montują zbędnych pinów

jak ci wyświetla jakiś komunikat to masz naprawde dobrą wiadomość: trafopowielacz jest cały, często jak jest on dziabnięty to się nie opłaca naprawiać monitora

mój kumpel tak miał więc nie wiem z czego tu się śmiać. Jak się nieostrożnie wkłada wtyczkę to można pręciki złamać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi