Skocz do zawartości
Bulizzor

Dobry Zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupic nowego kompa (celuje w jakość przy dosyc nieskiej cenie). Co sądzicie o tym zestawieniu (lubię pograć w gry :)):

-Athlon64 Venice 3000 lub 3200? Robi to wielką różnicę?

-Grafika-GALAXY 7300GT 256DDR3 1.2ns 500/1400MHz na PCI

-plyta glowna-DFI NF4 Infinity S.939 (słyszalem ze DFI są bardzo dobre a ta jest w miare tania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial Asrocka plyte i normalna grafe bo ten 7300 to do dupci:) chocaiz 7600gs i wtedy wsio smiga:)

Ja tez proponuje asrocka dual sata2 lub jakis nowszy model sli, lub epoxa 9npaj. A jali chodzi o grafe to rzeczywiscie jak masz troche wiecej kasy to opłaca sie dorzucuic do 7600Gs, ale w wersji 256MB GDDR3 1.2ns 500/1400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa bardzo dobra za te cene - 7300GT Galaxy

@torque8 dopłacić by trzeba 200zł a zainteresowany może nie mieć tyle $$. Nawiasem mówiąc Bulizzor napisz ile możesz przeznaczyc na sprzęt.

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro roznica jest 150zł a czy rzeczywiscie oplaca sie tyle dolozyc?

a DFI kosztuje 275zł wątpie czy ktorys z proponowanych epoxow jest tanszy niz 300zł a chcialbym stabilna dobra plyte zadne tam OC

co do ogolnej kasy na kompa to ciezko mi stwierdzic jakies 1500zł bez dysku twardego chcialbym z dobrym zasilaczem i nagrywarką DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all - tu masz test 7300GT w porównaniu między innymi z 7600GT (czyli @7600GS tak mniej więcej) obadaj na różnice i sam odpowiedz sobie na pytanie czy potrzebna ci ta troche większa wydajność. Co do ceny to wydawało mi się że 7300GT Galaxy kosztuje ok 380zł (u Niemca) a 7600GS Galaxy 570zł na allegro/ w Arche więc różnica ok 200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a propos kupna komputera to gdzie najlepiej kupić? w tym arche? bo patrzalem w wielu innych i czesto nie mają grafik galaxy. Arche ma. Zalezy mi na niskich cenach, profesjonalizmie firmy i szerokim asortymencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi