alepajonki Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Co może być przyczyną, że Cool'n'Quiet nie zmienia obrotów wentylatora na procesorze? Uuaktywniłem funkcję w BIOS-ie, ustawiłem minimalne zarządzanie energię, instalacja, restart, no i wałek :P Dodam, że prawidłowo zmienia prędkość procesora (chociaż i tu chyba można się przyczepić, ponieważ obniża jego takty, nawet gdy mam 25-30 stopni :angry: , a w dokumentacji jest wymienione 45-50 :blink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Nic dziwnego, że obroty sie nie zmieniają, bo c&q za to nie odpowiada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Moze chodzi Ci o boxowy went. Boxowy went sam zmienia obroty w załeżnosci od temp procka ale i tak C'n'Q nic do tego nie ma (C'n'Q zmniejsza lub zwiększa mnożnik i voltage w zależności od obciązenia procka, temp tutaj nie gra roli). Ten pentagram chyba nie ma auto zmiany obrotów wiec pozostaje Ci tylko reczne dopasowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ? That sounds strange forty-seven Sorry - myślałem, że CnQ kontroluje również wentylator ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Trzeba włączyć odpowiednią opcję w biosie ( nie pamiętam jak się nazywała) która reguluje obroty wentylatora zależnie do temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...