KAX_ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Tak jak w temacie od czego może to zależeć, bo coś mi sie zdaje, że od prędkości neta nie bardzo ponieważ od 2 lat mam taki sam (128 radiówke), ponad pół roku temu grałem w UT i pingi miałem w okolicach 100, a teraz mam ponad 1000. Spadku prędkości neta nie odnotowałem cał czas chodz tak samo. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 moze byc duzo czynnikow... zasyfiony system, firewall programowy jak i hardwarowy na sieci lub u Ciebie, w radiowce warunkuja to takze warunki pogodowe, predkosc lacza takze, ale w mniejszym stopniu, ogolne obciazenie sieci, ludzie sciagajacy i wysylajacy roznego rodzaju pliki w p2p, za duza ilosc spozytego alkoholu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) - system czysty - firewalla nie mam ale z tego co wiem na serwerze jest - pogoda to by się zgadzało, bo ostatnio jak lało tak, że widzialność była 5m to net zasuwał szybciej niż zwykle ;) - co do p2p to jesli była by obciązona sieć to chyba by nie tylko był duży ping w grach... - trudno być codziennie pod wpływem ;) Jeszcze mam pytanko jedno, czy możliwe jest, że UT kożysta z tych samych portów co p2p?? Edytowane 5 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 - firewalla nie mam ale z tego co wiem na serwerze jestfirewall dosc czesto podnosi ping gdy pakiety sa filtrowane - pogoda to by się zgadzało, bo ostatnio jak lało tak, że widzialność była 5m to net zasuwał szybciej niż zwykle ;)na slabych radiowkach wystarczy ze ptak przeleci kolo anteny i juz neta rozlacza :) - co do p2p to jesli była by obciązona sieć to chyba by nie tylko był duży ping w grach...nie koniecznie... jesli admin ustawil na kazda osobe z sieci jakas maxymalna predkosc download i upload to mimo wszystko jak ktos sciaga swoja maxymalna predkoscia jaka moze to juz siec zamula jak dany pc laczy sie np: przez torrenta z 1000 osob :) nie musze mowic gdy powiedzmy w danej chwili sciaga tak np: 100 osob :) - trudno być codziennie pod wpływem ;)malo jeszcze wiesz ;) Jeszcze mam pytanko jedno, czy możliwe jest, że UT kożysta z tych samych portów co p2p??mozliwe.. torrent korzysta z losowych portow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 ..... na slabych radiowkach wystarczy ze ptak przeleci kolo anteny i juz neta rozlacza :) ........ buhahahahha, a to dobre :lol2: chyba radiówy nigdy nie miałeś :oops: u mnie ostatnio była taka ulewa, że nic praktycznie nie było widać, a net i pingi były super :) pingi w radiówkach zależne są w 95% od przeciążenia i konfiguracji sieci, a nie od ptaków :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 buhahahahha, a to dobre :lol2: chyba radiówy nigdy nie miałeś :oops: u mnie ostatnio była taka ulewa, że nic praktycznie nie było widać, a net i pingi były super :) pingi w radiówkach zależne są w 95% od przeciążenia i konfiguracji sieci, a nie od ptaków :lol: Jak się ma przekaźnik dwa metry od anteny to i ulewa nie przeszkadza <_< Prawda jest taka, że dostawcy internetu radiowego oszczędzają ile wlezie i często dają urządzenia kiepskiej jakości. To z tym ptakiem może być prawda, ale wówczas faktycznie, mielibyśmy doczynienia z najgorszym syfem pod słońcem. Zwykle jest tak, że jak pada lub jest gęsta mgła - netu nie ma. Zimą dodatkowo dym z komina może być upierdliwy dla użytkownika radiówki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) ' date=' 5 lip 2006, 12:05' post='2214349'] Jak się ma przekaźnik dwa metry od anteny to i ulewa nie przeszkadza <_< Prawda jest taka, że dostawcy internetu radiowego oszczędzają ile wlezie i często dają urządzenia kiepskiej jakości. To z tym ptakiem może być prawda, ale wówczas faktycznie, mielibyśmy doczynienia z najgorszym syfem pod słońcem. Zwykle jest tak, że jak pada lub jest gęsta mgła - netu nie ma. Zimą dodatkowo dym z komina może być upierdliwy dla użytkownika radiówki :P Tu się nie zgodze, przekaźnik jest jakieś 3km od mojej chaty i pogoda nie ma wpływu na działanie internetu... Edytowane 5 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Tu się nie zgodze, przekaźnik jest jakieś 3km od mojej chaty i pogoda nie ma wpływu na działanie internetu...Różnie bywa i różnie jest na świecie. Ja wiem, że jak jest brzydka pogoda to z osobami które mają radiówki sobie już nie pogadam ;] Jak wcześniej napisałem - wszystko zależy od zastosowanego hardware'a. Z g**** bata nieukręcisz, prawda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Umnie ping sie zwieksza w momecie gdy ktos w sieci zapusci np. torrenta i laczy sie z np 50 osobami czyli wychodzi 100 portow 50 na wysylanie i na odbieranie , net zaczyna przycinac bo jest za duzy ruch w sieci i przeciazenie ,ping sie zwieksza i nie da sie grac na MP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Z radiowka rzeczywiscie bywa roznie. W moim rodzinnym miescie kilkaset osob ma przez jedna radiowa siec neta. Zima jak pada snieg polowa nie jest w stanie polaczyc sie nawet z GG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 U mnie też radiówka kiepsko chodzi. Dostawców jest wielu - zagłuszają nawzajem swoje kanały, mają przeciążane łącza (w większości DSLe), a poza tym teren jest urozmaicony i przeszkody terenowe też swoje robię. Dobrze, że mam neo :-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ' date=' 5 lip 2006, 12:05' post='2214349'] Jak się ma przekaźnik dwa metry od anteny to i ulewa nie przeszkadza <_< Prawda jest taka, że dostawcy internetu radiowego oszczędzają ile wlezie i często dają urządzenia kiepskiej jakości. To z tym ptakiem może być prawda, ale wówczas faktycznie, mielibyśmy doczynienia z najgorszym syfem pod słońcem. Zwykle jest tak, że jak pada lub jest gęsta mgła - netu nie ma. Zimą dodatkowo dym z komina może być upierdliwy dla użytkownika radiówki :P radiówke mam od listopada zeszłego roku, do dnia dzisiejszego najdłuższa przerwa w dostępie do netu jaką miałem trwała 1h, a była spowodowana przełożniem okablowania na drugą ścianę, w innych przypadkach przerwa na max 5-10 min. bałem się radiówki bo słyszałem jakie cyrki są przy nieodpowiedniej pogodzie. koleś powiedział że jak postawią mi antene za 3k to nie będzie problemu i jest dokładnie tak jak mówił. Transfer zawsze maxymalny (60 kilobajtów download, a upload 30 kilob), niezależnie od pogody i pory dnia. pingi mam praktycznie zawsze najniższe na serwerach :) (gram w America's Army, pingi od 40-60) Żadne p2p, torrenty, ptaki, dymy z kominów, śnieżyce, upały oraz ulewy u mnie nie przeszkadzają ;) btw. wysokie pingi mogą być jeszcze spowodowane miejscem gdzie stoi serwer. W Europie będziesz miał dużo niższe niż np. wtedy gdy serwer bedzie stał w USA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) buhahahahha, a to dobre :lol2: chyba radiówy nigdy nie miałeś :oops: Malo jeszcze wiesz ;) Mialem przez 2 miesiace radiowke. Niestety... jakosc anten byla tak tragiczna ze uzywanie neta bylo bardzo czesto nie mozliwe wlasnie ze wzgledu na pogode. Wlasnie dlatego przenioslem sie na Chello. Prawda jest taka, że dostawcy internetu radiowego oszczędzają ile wlezie i często dają urządzenia kiepskiej jakości. To z tym ptakiem może być prawda, ale wówczas faktycznie, mielibyśmy doczynienia z najgorszym syfem pod słońcem. Dokladnie :) Ja niestety na takim syfie siedzialem. Edytowane 10 Lipca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Witam, bardzo prosze o szybka odpowiedz na moj problemik, bo naprawde mam juz tego dosc :mur: Sprawa jest taka. Mam neta osiedlowke swiatlowodową o przepustowosci 100Mb/s. Pingi na serwerach (counter-strike) mam 10-20 w polsce i 30-50 na zagranicznych czyli wypas cod miod zyc nie umierac. Jednak codziennie od godziny ok 20 do 22/23 pojawiaja sie takie rarytaski: ping jest normal czyli np 15 ale co 5-10 sekund skacze na pol sekundy do 200-300 co poprostu uniemozliwia gre. Na cos takiego nie moge sobie pozwolic poniewaz nie gram w csa rekraacyjnie a mecze gra sie wlasnie w tych godzinach !! Podejzewam ze dzieje sie tak bo o tej porze cala dzieciarnia wlazi na DC i ssaja od siebie filmy z predkosciami 5mb/s co zapycha lacze wlasnie w taki sposob. Jako ze nie znam sie na sieciach w ogole dlatego pytam czy taka moze byc przyczyna ze lacze zapychaja torrentowcy itp? Czy provider moze cos z tym zrobic np ograniczyc kazdemu jakos lacze? Zanim zapytam providera chcialem zapytac tu, zeby mi sie provider nie wykrecal ze oni nic nie moga zrobic :) W takiej sytuacji to juz lepiej by bylo jakbym mial neostrade zamiast lacza 100mb/s paranoja poprostu. Od mojej strony wszystko jest ok system picus glancus zadnych syfow, niedawno byl formacik (przed formatem problem byl taki sam). Pozdrawiam i prosze o odp! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Skontaktuj sie z providerem. Podaj w spoilerze log z hijack this. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...