Skocz do zawartości
Gość

Wadliwe B0 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przegladalem forum i natknalem sie na cos takiego :

Z tego co można wyczytać na świecie to podkręcone procki B0 z 51 tygodnia nie wstają bo są wadliwe. Pamiętajcie , że te procki miały być nominalnie 2400+ i 2600+. Kolesie wyprodukowali i dopiero się skapneli, że coś nie tak. Przemalowali je na 1800+ (miałem takiego B0), a potem na 1700+. 

- text zaczerpnalem z post'a Waldi'ego.

Bylo to w innym temacie,ale postanowilem zalozyc nowy,bo nie kazdy mogl to zauwazyc,a mysle,ze to dos wazna i przydatna rzecz. Piszcze co o tym myslicie,czy cos wiecie. Napewno wielu osoba sie przyda. Prosba do MODERAtorow - nie usowajcie tego..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo o to,ze sporo osob po restarcie mialo problem,bo komp nie wstawal.. Dopiero po wylacz/wlacz sie odpalal.. Ale cieszy mnie to bartezjusz,ze sledzisz te stroniki i niczego takiego nie znalazles,bo w poniadzialek ide po procka :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo o to,ze sporo osob po restarcie mialo problem,bo komp nie wstawal.. Dopiero po wylacz/wlacz sie odpalal.. Ale cieszy mnie to bartezjusz,ze sledzisz te stroniki i niczego takiego nie znalazles,bo w poniadzialek ide po procka :)

Pozdrawiam

Miałem takie problemy i to z A0 - ale to wina wysokiego FSB (u mnie było wtedy 195), jak obniżyłem FSB i podciągnąłem do tej samej częstotliwości mnożnikiem nie było żadnych problemów podobnie jak teraz z B0 na 2100 11.5x183 lub 12x175 - restartuje się bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, zauważcie, że problem ze wstawaniem kompa na podkręconym AXP 1700+ w jakichś 99% ;) mają użytkownicy, którzy mają w configu GIGABYTE 7VAX :) Mnie również dotyczy ten problem, ale już od jutra nie będzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 - to chodzi czy chodzil na 2003? Myslisz,ze to wina pamiatek? Sprawdz moze na jakis innych, pozyczonych. 

Pozdrawiam

Chodził 2 dni temu.Potem go ustawiłęm na wartości fabryczne i pamięći dałęm na 133 mhz.Było OK.To znowu do biosa i pamięći na 166 mhz i kupa.Napięcie podniosłem i dalej kupa.MOże przycze od kumpla jutro pamięci to się wypowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...