jimmy1 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Właśnie ...porządna tzn. jaką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Procesorową, ładującą każdy kanał oddzielnie z możliwością wyboru prądu ładowania (eneloopy ładuje prądem 500mA) Ja mam taki model i jak najbardziej go polecam http://www.allegro.pl/item355032606_ladowa...jtaniej_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol719 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Słuchajcie, pomóżcie wybrać bo ja się w ogóle na tym nie znam. http://allegro.pl/item367144916_ladowarka_...500_gratis.html http://allegro.pl/item372756193_mw_8168_gs...lka_gratis.html http://allegro.pl/item365695145_szybka_lad...yo_eneloop.html A może polecacie jakieś inne zestawy do ok. 70zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 A w czym tu wybierac, jak podales 3 razy to samo? ;) Do 70zl bym BC-700 kupil, i akku oddzielnie, bo komplety z reguly wychodza malo oplacalnie - np. BC-700 70-80zl, a BC-700 + 4x Eneloop 125+ zl; trik w tym, ze same Eneloopy kosztuja max 30zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol719 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 ja wolę kupić w zestawie, wychodzi prawie tak samo. Nie są takie same bo w każdym zestawie są inne akumulatorki i o to mi chodzi, które będą najlepsze? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol719 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 pomoze ktos? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 zastanów się na czym ci zależy, eneloop sa słabsze ale nie rozładowują się prawie leżąc. Te normalne sanyo i energizer to powinno być prawie to samo, o ile trafisz na oryginały. Co do ładowarki- z minwą 8168 jak i 9168 wiążą sie u mnie raczej złe wspomnienia , naprawdę jeżeli chcesz ładowarkę to po doświadczeniach mogę powiedzieć: albo najprostsza z systemem zegarowym, i wkładasz zawsze rozładowane aku i ustawiasz czas, albo MINIMUM to BC700 (nie wiem, może wyszło coś nowego godnego polecenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Czym sie roznia BC-700 i BC-900? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 bc-900 pozwala ladować większym prądem - co jest raczej bezużyteczne gdyż 700 mA w bc-700 to moim zdaniem już za dużo. Druga różnica - dostajesz w komplecie przejściówki z AA na r20. Moim zdaniem nie warto dopłacać do bc-900 Co do aku - niestety jak dużo już osób muszę odradzić energizery. Jakiś czas temu kupiłem 2500 mAh. Pojemność zachowały wszystkie, ale mam ten sam problem co większość - czyli akumulatorki leżąc bardzo szybko same się wyładowują - w tym momencie po około tygodniu leżenia już się nie nadają do użycia :(. Jak je naładuję na full to mogę bez problemu strzelić 600 fotek (bez lampy) na moim s5 is więc pod tym względem jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Co do aku - niestety jak dużo już osób muszę odradzić energizery. Jakiś czas temu kupiłem 2500 mAh. Pojemność zachowały wszystkie, ale mam ten sam problem co większość - czyli akumulatorki leżąc bardzo szybko same się wyładowują - w tym momencie po około tygodniu leżenia już się nie nadają do użycia :(. Jak je naładuję na full to mogę bez problemu strzelić 600 fotek (bez lampy) na moim s5 is więc pod tym względem jest ok. mam dokladnie to samo z akumlatorkami sanyo po nieco ponad roku czasu... tak przy okazji, czy te odpowiedniki eneloopow od warty sa cos warte czy nie za abrdzo? pytam tak z czystej ciekawosc bo roznica w cenie nie jest wielka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 @IGI A jaka ladowarka ladujesz te Energizery? Wiesz BC-700 jest reklamowana jednak mnie zawiodla, przy ladwaniu 200mA nie wykrywa dobrze punktu naladowania, potrafi przeladowac aku, ladujac ponad 16h... Duze znaczenie przy samorozladowaniu ma wlasnie ladowarka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol719 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 a co myslicie o eneloopach, podobno wolno sie rozladowuja, ale jak z pojemnoscia? Bo maja tylko 2000, wiec chyba jest duza roznica np w stosunku do sanyo 2700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 To zalezy jak uzywasz sprzetu, ktore zasilaja - jesli duzo lezy, a uzywany jest sporadycznie (np. zewnetrzna lampa blyskowa), to Eneloopy beda duzo lepsze, bo z tych 2700 po dluzszym lezeniu zostanie Ci polowa. natomiast jesli jest to urzadzenie uzywane bardzo intensywnie, to wazniejsza bedzie wieksza pojemnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol719 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 używam raczej rzadko, więc chyba lepsze będą eneloopy. Kupię razem z ładowarką mw 8168 dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 też stoję przed identycznym wyborem, czyli do niezbyt częstego używania, akumulatorki ENELOOP, ale jaką ładowarkę, bo cos niabardzo widzi mi się wydawać 130 na cały komplet bo to 1/3 cena mojej przyszłej cyfrówki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 To nie kupuj Eneloopow w komplecie z ladowarka ;) Przyklad pierwszy z brzegu: BC-700 - 79zl: http://allegro.pl/item374601701_blyskawica...rek_bc_700.html (ale mozna tez kupic za 69, akurat sie chyba aukcja skonczyla) 4x Eneloop: 34zl: http://allegro.pl/item373050739_nowa_gener..._mah_ss_fv.html Razem: 114zl, ew. 104zl jesli sie dorwie BC-700 za 69zl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 nie wiem jak ty to liczysz, ale ja nie mam u nich znajomości i za przesyłkę obu trzeba doliczyć jeszcze 18zł, więc jednak zestaw lepiej się opłaca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Wysylek nie licze, bo to sie tyczy kazdej aukcji. Poza tym co stoi na przeszkodzie poszukac aukcji z odbiorem osobistym, albo kupic obie u jednego sprzedajacego i zaplacic za wysylke raz? ;) Chcialem tylko zwrocic uwage, ze komplet nie zawsze jest tanszym rozwiazaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 ostatecznie kupiłem komplecik z tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=373100119 byłem na mieście i widziałem te akumulatorki, ale cena mnie zbiła kompletnie, za jeden 17zł !! ładowarki nigdzie nie było, więc nie było sensu dalej szukać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 A co powiecie na EneReady 2200mAh z allegro? Eneready 2200mAh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) posiadam energizery 2500 made in japan. widziałem na allegro ze są sprzedawane made in china. jaka jest różnica? w ogóle zauważę jakąś? mam też energizery 2100 od ... 3-4 lat i działają znakomicie. wszystkie JAPAN. teraz znalazłem http://www.allegro.pl/item392706281_aku_en...lka_gratis.html warto? Edytowane 7 Lipca 2008 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Jakie kupić aku: Eergizer 2500mAh czy Sayo Eneloop 2000 mAh ? do aparatu Canon A590 IS, aparatu używam kilka razy w tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Mam Enelop'y z A720 IS i sprawdzają się znakomicie.Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Jakie kupić akumulatorki AAA do myszki bezprzewodowej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mam ładowarkę GP smart 2 wg mnie jest ok lecz aku już są coraz słabsze mają ok 2.5roku i były w częstym użytku. Myślę że nie mam potrzeby zmiany ładowarki tylko akumulatorków. Nadadzą się te eneloop'y do ładowarki GP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 A ja przestrzegam przed eneready z allegro. Zakupiłem 2 komplety i wszystkie były rozładowane a pojemność wahała się od 800 mAh do 1200 mAh. Tylko jeden akumulatorek trzymał zadeklarowane parametry. Na szczęście sam sprzedawca jest uczciwy i wymienił mi na eneloopy (po dopłacie różnicy w cenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jezeli uzywacie aku w ekstremalnych warunkach to odradzam Philips... Pracuja u mnie w duzej wilgotnosci... pojawila sie bardzo szybko korozja. W tych samych warunkach aku energizer duzo dluzszy czas pochodzily zanim padly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Mi znajomy przywiózł Duracell z usa i jestem bardzo zadowolony ;D poszukam i tu w jakimś supermarkecie może coś znajdę :D Jakoś gp i sie wywalały za często i jakby nie miały swojej pojemności już po miesiącu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mophk Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 poleci ktoś jakąś ładowarkę? jak patrzyłem allegro i skąpca to nie było energizera w ofercie. dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 BC700/900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...