Skocz do zawartości
arus_m

Niepotrzebny Bootloader

Rekomendowane odpowiedzi

witam! niedawno uszkodzeniu uległ moj windows xp zainstalowany na dysku C. nie chciałem formatowac tego dysku poniewaz mialem tam wazne dane, wiec drugiego windowsa xp zainstalowalem na dysku E. prznisłem potrzbne dane z dysklu C na E i sformatowalem C. jednak podczas uruchamiania kompa nadal pokazuje mis sie bootloader z dwoma windowsami xp do wyboru. nie wiem jak go wyłączyc. wykasowalem ukryte pliki boot. itp z dysku E ale problem nadal występuje;[. co mam zrobic? prosze o pomoc. z gory dzieki!

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edytuj boot.ini na dysku e... jesli nie wiesz ktory z wpisow masz zmienic, to najprosciej - zmien sama nazwe jednego z nich, jesli sei oaze ze zmieniles nazwe niepotrzebnego systemu - usun ten wpis

jesli sie boisz usuwac, ustaw dobry wpis jako domyslny i czas na wybor ustaw 0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinieneś wyedytować plik boot.ini i wywalić niepotrzebną linijkę a nie wywalać wszystkie pliki boot. A co do formatu dysku c: - to przecież tam powinien znajdować się plik boot.ini, więc nie wiem jakim cudem tobie winda na d się włączyła po tym formacie.. No. chyba, że to nie był format, tylko wywaliłeś po prostu nieukryte pliki na dysku c:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi