arus_m Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 witam! niedawno uszkodzeniu uległ moj windows xp zainstalowany na dysku C. nie chciałem formatowac tego dysku poniewaz mialem tam wazne dane, wiec drugiego windowsa xp zainstalowalem na dysku E. prznisłem potrzbne dane z dysklu C na E i sformatowalem C. jednak podczas uruchamiania kompa nadal pokazuje mis sie bootloader z dwoma windowsami xp do wyboru. nie wiem jak go wyłączyc. wykasowalem ukryte pliki boot. itp z dysku E ale problem nadal występuje;[. co mam zrobic? prosze o pomoc. z gory dzieki! pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 edytuj boot.ini na dysku e... jesli nie wiesz ktory z wpisow masz zmienic, to najprosciej - zmien sama nazwe jednego z nich, jesli sei oaze ze zmieniles nazwe niepotrzebnego systemu - usun ten wpis jesli sie boisz usuwac, ustaw dobry wpis jako domyslny i czas na wybor ustaw 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminate_bot Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Powinieneś wyedytować plik boot.ini i wywalić niepotrzebną linijkę a nie wywalać wszystkie pliki boot. A co do formatu dysku c: - to przecież tam powinien znajdować się plik boot.ini, więc nie wiem jakim cudem tobie winda na d się włączyła po tym formacie.. No. chyba, że to nie był format, tylko wywaliłeś po prostu nieukryte pliki na dysku c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Moj komputer -> wlasciwosci -> zaawansowane -> uruchamianie i odzyskiwanie -> edytuj. I usun zbedny wpis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...