Conti Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Panowie mam pytanie. Niedawno kupiłem Canona 4200 i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie dość spore różnice w kolorach pomiędzy monitorem a drukarką. Zdjęcia na monitorze są cieplejsze i mają troche inne odcienie. Na wydruku jest żółciej i więcej odcieni z pogranicza zielono/niebieskich. Wstępnie kombinuje w ten sposób, że do wydrukowanego już zdjęcia staram się dopasować obraz wyświetlany na monitorze, ale czy tędy droga ?? W jaki sposób skalibrować / dopasować te urządzenia (monitor to LG Flatron 795 FT na początku temp barw ustawiona na 6500K, ale aby w miare upodobnić do uzyskanego wydruku ustawiłem: R:77, G:79, B:46) ?? Po zmianie papieru na którym się drukuje znowu czeka kalibracja monitora ?? Prosze o jakieś wskazówki - nigdy wcześniej nie drukowałem zdjęć ani nie wywsyłałem do labów. A - i tu też jest pewien problem - dopasuje monitor do drukarki a wtedy z labu mogą przyjść cuda / kwiatki itp ... Jest może jakiś standard do którego można ustawić monitor i drukarkę?? Drukuje spod dołączonego do drukarki programu - jest prosty i jak na razie podoba mi się. Prośba o odrobine poświęcenia i napisania paru słów. Edytowane 5 Lipca 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 nie skalibrujesz tego idealnie bo ta drukarka nie obsługuje natywnie formatu CYMK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...