Skocz do zawartości
1xxx_xxx1

Enermax Liberty 400w Vs. Seasonic S-12 430w Vs. Tagan U22 430w Vs. Topower P7420 U12

Rekomendowane odpowiedzi

chyba nie trzeba mowic ze seasonic to marka nalezaca do fsp group czyli producenta fortronow

rozni sie lepsza jakoscia podzespolow niektorych, konstrukcja bardzo bliska czyli prosta i skuteczna

dzieki temu ze oszczedne sa zasilki to i ciche, slabe, male radiatory, obudowy zasilaczy sa polpuste w srodku i male, jednak jak to trzyma napiecia to bajka, topower p5 ktorego mialem moze sie zchowac, tagany u01 (te starsze) tak samo, takze jezeli chodzi o poziom glosnosci, a napedza u mnie intela 805@3.8ghz@4.5ghz dla testow gf6600 i nawet sie nie robi glosny a cieply tylko dlatego ze wciaga powietrze cieple z ninji ;)

dopiero teraz seasonici wchodza w polsce na rynek szerzej, wczesniej jakos to raczkowalo z reklama i testami, mimo wszystko nadal malo znane i zadko brane pod uwage, ludzie nadal polecaja stare tagany, czy topowery slabsze od tego seasonica...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BENITO napisał(a):

ja również, nieźle się uśmiałem

myslalem ze jestes lepiej obeznany benito

jak dobrze poszukasz to jeszcze doczytasz sie ze do fsp group nalezy Hi-Q, Sparkle, XClio oraz cos tam, ale nazwy nie kojarze...

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BENITO napisał(a):

FSP to FSP nieważne do jakiej grupy należy tak samo jak Abit należy do ECSa ale to dwie osobne marki

czytanie ze zrozumienim nie boli, ja wlasnie uzywałem wyrazu "nalezy", bo rozmawiamy aktualnie o przynaleznosci marek

ste3an tez juz sie nie smiejesz?

wracajac do tematu, jesli lamersko sie przygladnie zasilkom zauwazy sie ze obydwie sa dosc "puste" w srodku, łamią stereotyp masa=jakosc

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspac napisał(a):

czytanie ze zrozumienim nie boli, ja wlasnie uzywałem wyrazu "nalezy", bo rozmawiamy aktualnie o przynaleznosci marek

ste3an tez juz sie nie smiejesz?

wracajac do tematu, jesli lamersko sie przygladnie zasilkom zauwazy sie ze obydwie sa dosc "puste" w srodku, łamią stereotyp masa=jakosc

nie nie nalezy do zadnej grupy marek czlowieku skad takie cos sobie wybsdurales? fsp dziala jako samodzielny podmiot... poczytaj na stronie fsp tam jest historia spolki jest napisana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak fsp group jest niezalezna marką, bo to pod nią leżą te ktore wymieniłem

wiekszosc marek ktore znasz nelaza do jakiejs jednej, jakiejs grupy, tak jest i z mobo'ami jak mowil benito, i z samochodami, wszedzie... byc moze i robia tydlko dla siebie poszczegolne marki w jednej grupie, ale to juz ich sprawa o tym pewnie sie przed nami nie pochwala, ale to nie zmiania faktu ze jedna firma nalezy do drugiej...

ale lepiej chyba zakonczmy ta dyskusje bo szkoda robic OT

w kazdym razie patrzac na rywalizacje tych trzech zasilek wg mnie najbardziej bedzie odstawal tagan (znaczy najslabszy) kostrukcja jak w topowerach P5, czyli jedno zrodlo dla napiec... przy spieciu niestety nie jest juz jak topower, wylaczy sie, albo jak nie ma uziemienia podpietego to i padnie co tez mialem przyjemnosc doswiadczyc...

ciekawi mnie ten enermax, ktos wie jak z jego glosnoscia? bo enermaxy nigdy specjalnie ciche nie byly, no ale...

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspac napisał(a):

tak fsp group jest niezalezna marką, bo to pod nią leżą te ktore wymieniłem

wiekszosc marek ktore znasz nelaza do jakiejs jednej, jakiejs grupy, tak jest i z mobo'ami jak mowil benito, i z samochodami, wszedzie... byc moze i robia tydlko dla siebie poszczegolne marki w jednej grupie, ale to juz ich sprawa o tym pewnie sie przed nami nie pochwala, ale to nie zmiania faktu ze jedna firma nalezy do drugiej...

ale lepiej chyba zakonczmy ta dyskusje bo szkoda robic OT

nie Nalezy do zadnej grupy czlowieku fsp nie produkuje seasonicow i nie gadaj bzdur a produkcja dla modecoma zalmana itd nazywa sie oem czyli produkowanie dla innej marki wlasnej konstrukcji np zasilaczy.. ja tez moge wymyslic marke o a fortron bedzie robil dla mnie zasilacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to ma być topic o Fortonach jak chcecie sie kłócić to w tamtym temacie tak mi sie wydaje że z tego co napisaliście to fsp to jest po prostu producent zasilaczy na zamówienie dla róznych firm.A co do tego Enermaxa wiatrak w nim chodzi cały czas na 925 obrotów i jest troche cichszy jak w chieftecu hpc420-302df który doprowadzał mnie już do szału jak oglądałem jakiś film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ste3an napisał(a):

nie Nalezy do zadnej grupy czlowieku fsp nie produkuje seasonicow i nie gadaj bzdur a produkcja dla modecoma zalmana itd nazywa sie oem czyli produkowanie dla innej marki wlasnej konstrukcji np zasilaczy.. ja tez moge wymyslic marke o a fortron bedzie robil dla mnie zasilacze.

... koniec dyskusji, za mala glowa...

kurczak80 napisał(a):

Co to ma być topic o Fortonach jak chcecie sie kłócić to w tamtym temacie tak mi sie wydaje że z tego co napisaliście to fsp to jest po prostu producent zasilaczy na zamówienie dla róznych firm.A co do tego Enermaxa wiatrak w nim chodzi cały czas na 925 obrotów i jest troche cichszy jak w chieftecu hpc420-302df który doprowadzał mnie już do szału jak oglądałem jakiś film.

ta dyskusja tez przestala mi sie podobac, tylsko skonczyc nie mozna cos jej...

no dzieki za info, chce komus polecic zasilke tej mocy i tak akuratnie trafilem na temat...

PS

ale ciezko byc glosniejszym niz stary dobry chieftec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspac napisał(a):

... koniec dyskusji, za mala glowa...

ta dyskusja tez przestala mi sie podobac, tylsko skonczyc nie mozna cos jej...

no dzieki za info, chce komus polecic zasilke tej mocy i tak akuratnie trafilem na temat...

PS

ale ciezko byc glosniejszym niz stary dobry chieftec ;)

No nie wiem czy ciężko być głośniejszy jak chieftec mój od samego początku był głośny a do tego jeszcze niedawno łożysko zaczęło terkotać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piecykpp napisał(a):

Dobra nie gadajcie głupot o jakiś grupach tylko lepiej piszcie jaki zasilacz lepiej kupić czy AMACROX FREI ERDE 650 WATT http://www.awikomp.com.pl/sklep/product_in...roducts_id/3313 czy enermaxa liberty 400W <_<

Jeżeli nie zależy Ci na ciszy to bierz tego FSP :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piecykpp napisał(a):

Dobra nie gadajcie głupot o jakiś grupach tylko lepiej piszcie jaki zasilacz lepiej kupić czy AMACROX FREI ERDE 650 WATT http://www.awikomp.com.pl/sklep/product_in...roducts_id/3313 czy enermaxa liberty 400W <_<

jak nie chcesz ryzykowac to bierz enermaxa, waty to nie wszystko, czasem przydaja sie zabezpieczenia dobre itp

ale fajnie by bylo jakby ktos sprawdzil tego amacrox'a ;)

tylko ile ma wat to zeby sprawdzic to cza miec pentiaka D i jakies mocne SLI pewnie... ew zarowki podpinac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi