Gregor1230 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zapowiada sie cos ciekawego. 2299600[/snapback] co do wymagan, moj kumpel gra na p3 933mhz 768MBram i radku 9600SE ~srednie detale i jest super grywalnie.[/size] Tryby gry: single / multi multiplayer: LAN / Internet - maxymalna liczba graczy: 8. // Można grać poprzez hamachi, dostępne są wszystkie tryby takie jak na singlu :) Rodzaje trybów gry: Race/Derby/Stunt Screeny: Galeria 1 | Galeria 2 | Galeria 3 | Galeria 4 Trailery: Trailer #1 Trailer #2 Dużo trailerów;) Przydatne pliczki: Savegame | Trainer 1 | Trainer 2 Soundtrack: 1. Alkaline Trio - Fall Victim 2. Alkaline Trio - Mercy Me 3. Audioslave - Man or Animal 4. Audioslave - Your Time has Come 5. The Chelsea Smiles - Nowhere Ride 6. Fall Out Boy - 7 Minutes In Heaven 7. Fall Out Boy - Snitches, and Talkers Get Stiches and Walkers 8. Megadeth - Symphony of Destruction 9. Mötley Crüe - Dr. Feelgood 10. Nickelback - Believe It or Not 11. Nickelback - Flat On the Floor 12. Nine Black Alps - Cosmopolitan 13. Papa Roach - Blood Brothers 14. Papa Roach - Not Listening 15. Rise Against - Give It All 16. Rob Zombie - Feel So Numb 17. Rob Zombie - Demon SpeedingSupergrass - Road To Rouen 18. Supergrass - Richard III 19. Underoath - Reinventing Your Exit 20. The Vines - Don't Listen To The Radio 21. Wolfmother - Pyramid 22. Wolfmother - Dimension 23. Yellowcard - Rough Landing Holly 24. Yellowcard - Breathing 25. Zebrahead - Gimme Some More Druga część „brutalnych” wyścigów ze studia Bugbear Entertainment. Poprzednik znakomicie łączył elementy normalnej rywalizacji samochodowej z niczym nie skrępowaną destrukcją prowadzonych pojazdów, a na dodatek wyposażony został w robiącą spore wrażenie oprawę graficzną i nie gorszy silnik fizyczny, co znalazło uznanie w oczach przeszło sześciuset tysięcy fanów czterech kółek, w tym głównie legendarnego Destruction Derby. Nie uszło to uwadze wydawcy gry, Empire Interactive, dlatego też zafundował im kolejną odsłonę serii. Jak można się było domyślać, autorzy wyszli w niej naprzeciw oczekiwaniom graczy i skupili się na większym wyeksponowaniu elementu „destrukcyjnego”. Zatem, kupując FlatOut 2 otrzymujemy iście niszczycielskie wyścigi samochodowe, w których samo dojechanie do mety w jednym kawałku jest sporym sukcesem. Ulepszono silnik graficzny, a także wszelkie mechanizmy odpowiedzialne za oddziaływania fizyczne, dzięki czemu liczne kraksy wyglądają jeszcze bardziej widowiskowo niż w jedynce. Odpadające drzwi, błotniki i inne elementy karoserii aut, pękające szyby, zdruzgotane zderzaki, dymiące silniki czy odpadające koła to stały element każdego wyścigu. Na dodatek na trasach umieszczono setki interaktywnych obiektów i przeszkód oraz różne karkołomne skróty, które urozmaicają i wzmacniają wszechobecną rozwałkę. W sumie w grze występuje 16 modeli samochodów. Są one w pełni modyfikowane i każdy może je dowolnie ulepszać i upiększać. W jednym wyścigu bierze udział maksymalnie ośmiu kierowców, co jest graniczną ilością osób jaka może się zmagać równocześnie w trybie multiplayer (LAN/Internet). W przypadku rozgrywki jednoosobowej pozostałymi siedmioma oponentami zajmuje się komputerowa sztuczna inteligencja, która także doczekała się wielu usprawnień w stosunku do oryginalnego FlatOuta. Każdy kierowca posiada swój indywidualny styl prowadzenia, predyspozycje oraz nastawienie względem przeciwników. Nie zapomniano również o popularnych zmaganiach typu „ragdoll”, na które składa się dwanaście specjalnych konkurencji (skoki ze skoczni, przejazdy przez płonące obręcze, itp.), a także czystych, prymitywnych potyczkach z rodzaju „destruction derbies” Opis z gry-online.pl Mini F.A.Q ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Po zainstalowaniu gry i próby włączenia mam taki oto komunikat: "This application has failed to start because D3DX9_xx.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem" Zainstaluj DirectX, z płytki od gry. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie widzę żadnych gier/hostów, nie mogę założyć gry online. Upewnij się czy gra ma pozwolenie na połączenie z internetem w Firewallu. Możesz mieć też zablokowany port, w takim celu należy odblokować port 23756. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Grając online gra wywala mnie do pulpitu. Masz piracką wersję gry, kup oryginał;] ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Grając online dostałem disconnecta, podczas próby ponownego podłączenia się wywala mi grę. Nie możesz wejść ponieważ twój nick jest dalej w grze (ty dostałeś disconnecta, ale dalej "jesteś" na serwie). Odczekaj chwilę i spróbuj ponownie, jeśli ci się nie chce czekać zrób nowy profil;] ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Po wczytaniu wyścigu mam czarny ekran. Naciśnij "C" - przycisk odpowiedzialny za zmianę kamery. Obraz się powinien pojawić, jeśli nie to minimalizujemy grę do paska i przywracamy spowrotem ;] ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mam problem z dźwiękiem. Jak bym nie ustawił to i tak coś cały czas trzeszczy i zwalnia muzyka podczas gry. Wyłącz Hardware 3D (opcja dostępna w Setupie FO2 ;]) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Co jakiś czas wyskakuje mi blue screen podczas grania w FO2... Wyłącz Hardware 3D. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jak puszczać kaczki ludzikiem ? :> W tej konkurencji jak się wybijesz pod wiekszym kątem niż 30st to pierwsze odbicie jest bardzo trudne. Ja najlepsze rezultaty mam przy kątach wybicia 28st i maks prędkości przy wybiciu ok. 128 - 130kmh. Przy samych perfekcyjnych odbiciach bez większych problemów dolatujesz do końca pierwszego basenu (400 - 430m) Odległość zależy w dużej mierze od trafienia w optymalny moment odbicia od wody, gdy kierowca znajduje się możliwie najbliżej wody, ale jeszcze jej nie dotyka. // by Mogiel ;) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Da się w to grać na kierownicy? Da się grać na kierownicy i gra się nawet dobrze bo w opcjach można sobie wszystko poustawiać. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- F.A.Q by Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Jedynka byla zajefajna, FlatOut2 mozna zamowic tu (wersja na PC) http://uk.store.empireinteractive.com/defa...57-9534E1F48682 http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6184 - niby premiera juz byla, a gry jeszcze nia ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Nie ma bo premiery jeszcze nie było, a to co tam jest napisane to są bzdury. Radzę śledzić stronę bhmotorsports, najbardziej wiarygodne (bo są oficjalne artykuły, linki do nich itd) miejsce odnośnie wszelkich gier samochodowych na pc'ta, zarówno hardcore simów jak i bardziej tych arcadowych. Są tam artykuły, wywiady i filmy min. z flatout2. Gra jest prawie gotowa i niebawem się pojawi w sklepach. Miałem topic założyć, ale nie było czasu :P. Gra na filmach prezentuje się jeszcze lepiej niż 1, zarówno model zniszczeń, grafika i co najważniejsze model jazdy, ale żeby być tego pewnym należy najpierw zagrać. Edytowane 5 Lipca 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) na ps2 juz jest od jakiegos czasu ;] Edytowane 5 Lipca 2006 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 na pc juz od dawna jest dostepny w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) na pc juz od dawna jest dostepny w sklepachLOL ... tylko wersja PS2 a nie na PC | FlatOut 2 a nie FlatOut Edytowane 6 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 gierka jest zabezpieczona super wypasionym starforce 4 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 wlasnie dopiero dzis sie pojawila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 LOL ... tylko wersja PS2 a nie na PC | FlatOut 2 a nie FlatOut zanim zaczniesz kogos poprawiac to sie upewnij ze masz racje , flatout 2 na pc jest dostepny od kilku dni w sklepach w europie , do tego play.com juz dawno wyprzedal wszystkie dostepne egzemplarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 zanim zaczniesz kogos poprawiac to sie upewnij ze masz racje , flatout 2 na pc jest dostepny od kilku dni w sklepach w europie , do tego play.com juz dawno wyprzedal wszystkie dostepne egzemplarze kilka dni = od dawna ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 conajmniej od tygodnia , jak dla mnie i na release to jest dawno , najpierw sprawdz swoje zrodla i sie upewnij ze masz racje a potem zasmiecaj temat swoimi bzdurami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ktoś już miał możliwość zagrania w tę gierkę, czy bedziecie sie tak wykłucać o dni kiedy wyszło?? Moze jakies wrazenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) conajmniej od tygodnia , jak dla mnie i na release to jest dawno , najpierw sprawdz swoje zrodla i sie upewnij ze masz racje a potem zasmiecaj temat swoimi bzduramiznalazł sie "mondry" ... kilka banów za swoje wypociny na temat (pirackich) gier, za dawno to bym uznał 3 tygodnie. BTW na stronie play.com.pl i ultima nie ma czesci 2 ... nawet info ze jest dostepna w ogóle w tych sklepach szukałem po pozycjach :wyścigi, w wyszukiwarce tych stron i nic . co nas obchodzi premiera gdzies tam ... my kupujemy gry w polsce Edytowane 6 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 gierka jest zabezpieczona super wypasionym starforce 4 :lol: Znowu :| A miało być tak pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ktoś już miał możliwość zagrania w tę gierkę, czy bedziecie sie tak wykłucać o dni kiedy wyszło?? Moze jakies wrazenia.zanim ktos ci tutaj napisze wrazenia z fulla to minie troche czasu znalazł sie "mondry" ... kilka banów za swoje wypociny na temat (pirackich) gier, za dawno to bym uznał 3 tygodnie. BTW na stronie play i ultima nie ma czesci 2 ... nawet info ze jest dostepna w ogóle w tych sklepach szukałem po pozycjach :wyścigi, w wyszukiwarce tych stron i nic http://www.play.com/Search.aspx?searchtype....x=0&go.y=0 , i znowu ci nie wyszlo :lol2: ale co tam staraj sie dalej moze kiedys ci sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) zanim ktos ci tutaj napisze wrazenia z fulla to minie troche czasu http://www.play.com/Search.aspx?searchtype....x=0&go.y=0 , i znowu ci nie wyszlo :lol2: ale co tam staraj sie dalej moze kiedys ci sie uda czytać nie potrafisz ?? co nas obchodzi premiera gdzies tam ... my kupujemy gry w polsce ultima i play.com.pl nie oferuja tej gry ................................................................................ ..... Edytowane 6 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) moze nie zauwazyles ale caly ten spor zaczal sie od premiery gdzies tam a nie w polsce , nikt tu nie pisal o dostepnosci w polsce bo kazdy wie ze gra nie jest dostepna ale to szczegol , i kto tu czytac nie potrafi , jak masz problem to wyslij pm a nie zasmiecasz temat , gra jest zabezpieczona starforce 4 pro wiec zycze powodzenia w oczekiwaniu na nia Edytowane 6 Lipca 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Chyba sobie sam odpowiem na swoje pytanie, ale zachowam dla siebie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Na kupowanie w Polsce to można miesiącami czekać, wole sprowadzać zza granicy hehehe ;) Nasi wydają baaardzo szybko, testują od lat nasza cierpliwość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Ok. Przeczytałem mase opini na różnych forach i wychodzi na to, że gra jest rewelacyjna [; czyli tak jak się spodziewałem :P Niech reszta zostanie w nieświadomości grając w kolejne cześci NFS'a które można wrzucić do 'kaszanki zone' (wiem, że tu są inne samochody, ale samochody bez fizyki, to nie samochody ;)). Wszystko jest lepsze, fizyka, grafika (to widać w filmikach i skrinach), znacznie bardziej rozbudowany system uszkodzeń [;. Więc pozostaj jedno, kiedy będzie u nas to w MM ? :P Edytowane 7 Lipca 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 nie znalazłem nigdzie informacji nt. wymagan ? znacie moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Z tego co wyczytałem na różnych forach gra jest świetna. Znalazłem recenzję, niestety wersja językowa jest trochę ciężka dla mnie ;) Ale ocena końcowa 92% daje do myślenia : KLIK W sumie mogliby też jakieś demo wypuścić <_< Edytowane 7 Lipca 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Mialem swego czasu PS2 i XBOX teraz tylko Pc only i jedno jest pewne , kochalem Burnauta - rewelacyjna gra jesli flatout2 jest choc w polowie podobny tez chetnie poczekam na ta gre. Swoja droga chce Burnouta na Pc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Znalazłem coś jeszcze : KLIK Hmm ktoś się pytał o wymagania, oto one : OS XP/2000 2Ghz Pentum or AMD 2000+ 256 MB system RAM video card min of 64MB GFX ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Może nawet i to fajne jest, ale jak spojrzałem na screen'y na oficjalnej stronie, to mnie zemdliło... o co chodzi z tym pseudo-hdr? Obrazki są rozmyte jak cholera, słońce "razi" jak na Merkurym... WTF? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Ma ktoś może tą grę/grał już ? Jak wrażenia ? I ma może ktoś jakieś info co do polskiej premiery ? Bo zamierzam ją zakupić, a ściągać ze stanów nie chce i nie chce wydać kasę w błoto :) @satoshie pisał, że gra świetna, ale to też wywnioskował z tego co gdzieś przeczytał [; A mi zależy na zdaniu kogoś z ppc, który w to grał :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr3jli Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ma ktoś może tą grę/grał już ? Jak wrażenia ? I ma może ktoś jakieś info co do polskiej premiery ? Bo zamierzam ją zakupić, a ściągać ze stanów nie chce i nie chce wydać kasę w błoto :) @satoshie pisał, że gra świetna, ale to też wywnioskował z tego co gdzieś przeczytał [; A mi zależy na zdaniu kogoś z ppc, który w to grał :P Pozdro Ja grałem, ale w wersje piracką. Delektować się grą mogłem tylko niecały dzień, bo na tyle został mi udostępniony zewnętrzny napęd DVD bez którego uruchomienie "kopii" jest właściwie niemożliwe. Wrażenia? Najlepsza (w sumie to jedyna) gra tego typu na PC. Jak dotąd żadna gra nie oferuje takiej rozrywki jeżeli chodzi o wyścigi samochodowe. Tryb kariery jest podzielony na 4 części: 1. Klasa derby (samochody "złomy" :P ) 2. Klasa race (samochody terenowo-wyścigowe :) ) 3. Klasa street race (samochodziki full-wypas ;) ) 4. "3in1" (tzw. "mieszanka klas") Nie udało mi się przjść nawet połowy gry pomimo sporego wysiłku (za co daje +, bo przypuszczam, że gra się tak szybko nie nudzi). Grafika świetna (na moim konfig wsio na "high", fps >40), dźwięk tak samo. Grywalność jak wczesniej wspomniałem nie do pobicia. Fizyka w grze miażdży. Jest dostosowana tak, by samochody "latały" przy kraksach, ale nie jest przesadzona. Polecam!!! Zaraz jak FlatOut 2 pojawi się u nas w sklepach, skocze sobie po jeden egzemplarz, bo naprawde warto! :) Jak są jakieś pytania to chętnie odpowiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Chyba sobie jaja robisz... goodbye. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A jest jakieś demko?? Jak narazie nie ma w sklepach, a bym chciał zobaczyć co w nowej wersji jest ciekawego, bo jedynka mile zaskoczyła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ja też chciałbym zagrać w jakieś demo. Niestety nie znalazłem nic co by je zapowiadało. Gra zapowiada się niezle i opinie użytkowników na różnych forach to potwierdzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...