victor89 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 a yoto meczyl swojego 6400 na AC? za goraco czy sztuka slaba?!?męczył na sonic towerze - z tego co mówił okrutnie mu się grzał ze względu na stary stepping- te nowe są chłodniejsze (stepping 5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 męczył na sonic towerze - z tego co mówił okrutnie mu się grzał ze względu na stary stepping- te nowe są chłodniejsze (stepping 5) ale i tak jakieś 3,2GHz dało by się ustabilizować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 i chyba nie na Sonic Towerze tylko na Sunbeam Tuniq Towerze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 po zamrozeniu proca mysle ze wiekszosc wytrzyma 470 z najwiekszym mnoznikiem. np taki e6600 to wyjdzie 470x10=4,7ghz - na ln2 mysle ze wiekszosc tyle poleci, nie mowiac juz o 6300/6400 tyle że 6600 to x9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Mysle ze 9X450 byloby juz sensownie.. takie okolice 4G sa przyjemne na WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 JA mam steping 4 i zimna sztuka z niego. Temp >42 nie widzialem w upale 2xsp2004. Vcore 1.36 po dropie... Dane tak na przekor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Mysle ze 9X450 byloby juz sensownie.. takie okolice 4G sa przyjemne na WC :) tak na prawde są duuuże problemy z FSB >400 z dużą wydajnością na Conroe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 tyle że 6600 to x9 no fakt, to powiedzmy ze chodzilo o 6700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 tryb asynchroniczny az tak mu po [gluteus maximus] daje?? czy to tylko sprawka nisko latajacych pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Nie wiem jak u yoto. U mnie >400 to istnu cud aby cokolwiek sie pobawic. Mam tylko jedna mozliwosc - mody...nieciekawa mozliwosc. Niskie mnozniki sux Edytowane 13 Lipca 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 dla tego ja poczekam ze swoim breloczkiem D805 az procki troche stanieja, sytuacja sie wylaruje z retailami i wtedy zadecyduje o wymianie platformy (czyt. wrzesien, bo w sierpniu bede robil kolejna licencje na paralotnie :D ). pewnie na sklep cos zamowie i zdem relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 tryb asynchroniczny az tak mu po [gluteus maximus] daje?? czy to tylko sprawka nisko latajacych pamieci?To raczej sprawka tak zwanego 1333 strapu. W zaleznosci od tego jaka czestotliwosc FSB zostanie ustawiona jako "domyslna" tak ustawiane sa pewne timingi chipsetu i prawdopodobnie pamieci, nie jest takze pewne czy CPU-Z zawsze pokazuje poprawna czestotliwosc memek na roznych strapach (800, 1066, 1333) przy roznych dzielnikach. Niskie mnozniki suxRaczej niskie maxymalne FSB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) To raczej sprawka tak zwanego 1333 strapu. W zaleznosci od tego jaka czestotliwosc FSB zostanie ustawiona jako "domyslna" tak ustawiane sa pewne timingi chipsetu i prawdopodobnie pamieci, nie jest takze pewne czy CPU-Z zawsze pokazuje poprawna czestotliwosc memek na roznych strapach (800, 1066, 1333) przy roznych dzielnikach. Raczej niskie maxymalne FSB :wink: Jest pewne że pokazuje źle :D Klik http://img100.imageshack.us/img100/5964/pi6tf.jpg Edytowane 14 Lipca 2006 przez romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) @yotomeczek: Masz jeszcze tego proca? Kiedyś zrobiłem mały programik, który "testuje synchronizacje" rdzeni/procesorów w komputerze. Kilka osób to testowało na Athlonie64 X2. Wyniki możesz zobaczyć >>tu<<. Czy mógłbyś zrobić taki test na swoim Core 2 Duo? Jestem ciekaw jaką różnice robi shared cache. Sam program znajduje się >>tu<< Prosiłbym Cię o skopiowanie tego co wyświetli program (info o 3 testach) i o zmnierzenie czasu wykonywania testu drugiego i trzeciego (niestety nie chciało mi się dodać mierzenia czasu do programu więc będziesz musiał skorzystać ze stopera ;) ) Aby program dał miarodajne wyniki oba wątki muszą działać na osobnym rdzeniu. Edytowane 14 Lipca 2006 przez Megabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Jest pewne że pokazuje źle :D 2227457[/snapback] @yotomeczek: Masz jeszcze tego proca? No chyba przez noc sie go nie pozbyl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 No troche na biezaco nie jestem :P No chyba przez noc sie go nie pozbyl :P mam go :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 mam go :DNo więc czy mógłbyś odpalić mój programik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) No więc czy mógłbyś odpalić mój programik? No i proszę pierwsze 2 testy w ok 3,5s całość 2min18s Edytowane 14 Lipca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Coraz lepiej... w innym temacie niby zadałem pytanie, ale tędy będzie chyba szybciej :) Ile wycisnąłeś na defaultowym vcore ze swojego ES'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 No i proszę pierwsze 2 testy w ok 3,5s całość 2min18s Dzięki wielkie! Szczerze mówiąc jestem zaskoczony tak długim wykonywaniem 3 testu. :blink: Już Athlon64 X2 ma lepszy wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Dzięki wielkie! Szczerze mówiąc jestem zaskoczony tak długim wykonywaniem 3 testu. :blink: Już Athlon64 X2 ma lepszy wynik. bo to słabe proce są :D Na def stabilnie ok 3,2GHz - dokładnie nie patrzyłem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 bo to słabe proce są :D Na def stabilnie ok 3,2GHz - dokładnie nie patrzyłem ... Dzięki, póki co na zegarku dopiero 2.5GHzta, memorki zaniedługo się skończą :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 bo to słabe proce są :D Na def stabilnie ok 3,2GHz - dokładnie nie patrzyłem ... Co prawda ten 3 test jest nie realny dla normalnych programów ale miałem nadzieje że wynik będzie poniżej minuty. Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze jednego programiku, testującego wyłącznie synchronizacje rdzeni dla realnych przypadków ale nie wiem czy będzie mi się chciało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 yotomeczku postaraj się o lepsze pamięci bo tutaj aż żal. Ja własnie uderzyłem 336x8 i wykręciłem 21.172s w 1M. Screena brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 yotomeczku postaraj się o lepsze pamięci bo tutaj aż żal. Ja własnie uderzyłem 336x8 i wykręciłem 21.172s w 1M. Screena brak. gdyby poczta polska działała to miałbym w domku niezłe 2x1GB a tak ... jeszcze 3 dni i reklamacja ... ale co to da ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 a tak ... jeszcze 3 dni i reklamacja ... ale co to da ... odrobine zludnej satysfakcji. 06/07 wysylalem priorytet z olsztyna do poznania i doszedl dopiero dzisiaj :| wiec glowa do gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 yoto >> DDR2 sa baaaardzo wolne w zastosowaniach pocztowych - dla mnie paczka z kostkami od Kvanfielda (z Wrocka do Poznania) tez szla kolo 10 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 a jakie kosci od kanda kupiles?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Te ktore mam w sigu :D Hynixy 533 maxujace na okolo 370, nic specjalnego ale dosc tanio bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Czyli mówicie, że poczte poje...ło do reszty priorytety po 10 dni chodzą ... zgroza ku mnie kostki wysłane 5 lipca (to dziś dopiero 14 ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...