Skocz do zawartości
kurek

Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500

Rekomendowane odpowiedzi

Ja posiadam Creative Inspire P5800 +Adigy SE i niewiem czy je zamienić,Teraz kosztują 559zł,Może ktoś znalazł taniej??

niczego z seri inspire nie ma co porownywac do g500.

To inna klasa.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha no rozumiem :-P ,Pozwolicie że troche odbiegne od tematu,Po tym linkiem (http://www.tomshardware.pl/consumer/20051122/creative_progamer_g500-03.html) jest napisane że grają z maxymalną głośnością 109,2db a w innym teście na tej samej stronie jest napisane że głośniki Inspire T7700 grają maxymalnie 110db,ufam tej stronie ale G500 mają 310W a T7700 92W,jak to możliwe że Inspire grają głośniej?Odpowie mi ktoś na to pytanko?Z góry dzięki za odpowiedź...

Edytowane przez Manamana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha no rozumiem :-P ,Pozwolicie że troche odbiegne od tematu,Po tym linkiem (http://www.tomshardware.pl/consumer/20051122/creative_progamer_g500-03.html) jest napisane że grają z maxymalną głośnością 109,2db a w innym teście na tej samej stronie jest napisane że głośniki Inspire T7700 grają maxymalnie 110db,ufam tej stronie ale G500 mają 310W a T7700 92W,jak to możliwe że Inspire grają głośniej?Odpowie mi ktoś na to pytanko?Z gury dzięki za odpowiedź...

To wszystko zależy od pomieszcznia w jakim grają. Choć może w teście chodziło też o SPL czyli dobroć głośnika. Choć takich wartości nie powstydziła by się niejedna estradówka dlatego nie ma szans aby dane te były prawdziwe. Pewno podany jest Max. SPL choć ta wartość nic nie mówi, danne wyssane z palca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha no rozumiem :-P ,Pozwolicie że troche odbiegne od tematu,Po tym linkiem (http://www.tomshardware.pl/consumer/20051122/creative_progamer_g500-03.html) jest napisane że grają z maxymalną głośnością 109,2db a w innym teście na tej samej stronie jest napisane że głośniki Inspire T7700 grają maxymalnie 110db,ufam tej stronie ale G500 mają 310W a T7700 92W,jak to możliwe że Inspire grają głośniej?Odpowie mi ktoś na to pytanko?Z gury dzięki za odpowiedź...

Glosna to jest moja tesciowa a cichy tesc.

Zgadnij czego sie przyjemniej slucha

?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glosna to jest moja tesciowa a cichy tesc.

Zgadnij czego sie przyjemniej slucha

?

Pzdr

No Nie Wątpie że Gigaworksów :lol2: ,Zamówiłem je sobie w niedziele i dzisiaj powinny przyjść :D Czekam Czekam I Niemoge się doczekać na kuriera... <_< Edytowane przez Manamana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Nie Wątpie że Gigaworksów :lol2: ,Zamuwiłem je sobie w niedziele i dzisiaj powinny przyjść :D Czekam Czekam I Niemoge się doczekać na kuriera... <_<

Daj znac jak dojda :-) Ja sam siedze na z-5500 ale slyszalem i sam zamowilem 2 (g500) w jeden weekend :-)

Byla okazaja staly w tedy w esc za 490 zl :-) takie zestawy rodzinie i znajomym.

Jestem ciekawy twoich wrzen :-)

Jaka masz karte ?

pzdr

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znac jak dojda :-) Ja sam siedze na z-5500 ale slyszalem i sam zamowilem 2 (g500) w jeden weekend :-)

Byla okazaja staly w tedy w esc za 490 zl :-) takie zestawy rodzinie i znajomym.

Jestem ciekawy twoich wrzen :-)

Jaka masz karte ?

pzdr

O w morde :lol2: :blink: !!Nie no tego się nieda opisać słowami to trzeba usłyszeć :rolleyes: Normalnie ten bass mnie wgniata w ziemie :) Mam karte SB Adigy SE,miałem jeszcze kupić X-fi Platinum za 349zł!!były 3 sztuki w siriusie ale ktoś mi sprzątnął ostatnią z pod nosa... :sad: .W poruwnaniu do moich wcześniejszych(P5800) Zresztą co ja gadam tu niema co poruwnywać!!! B-) ,Niestety mieszkam w bloku i na 20% już sąsiedzi muwią że ściany się na klatce trzęsą :cry: ,Wczoraj chciałem je dać na maxa ale starzy akurat wrucili z nad morza(Mieszkam W Mielnie) i Dostałem niemały opierdziel :mad: .Normalnie To Są cudne głośniki jak za te cenę,Nie słyszałem Z5500 ani S750 bo moi znajomi zazwyczaj mają albo Inspire albo 2Kolumny + Wzmachol...Mój kuzyn ma 2x Altusy 140 czy jakoś tak,mają rozmiary 80x40x30 jedna,i niepowiem żeby doruwnywały moim Gigaworksom,ba dużo im brakuje(Kuzyn dał za nie 500zł),Ale dużo osób myśli że dobry głośnik musi zajmować połowe pokoju,ja się z tym niezgadzam czego przykładem są te Gigaworksy,Aha Seraf w Z5500 Subwoofer jest dużo większy?bo ten ledwo mi się mieści pod biurkiem a ciężki jest jak cholera B-) Pozdro Edytowane przez Manamana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co naprawde sądzisz, że twoje gigaworksy są lepsze od kolumn ze wzmacniaczem :lol: Każdy swoje chwali...

Poza tym zmówiłem a nie zamuwiłem!

No wiesz nie sądze że 2 kolumny i wzmacniacz są gorsze ale...W tej cenie to napewno są :wink: ,I niechwale ich dlatego że je mam tylko dlatego że grają naprawde dobrze :D ,I w relacji cena/jakość są bezkonkurencyjne :rolleyes: ...A ty sądzisz że w cenie 560zł kupiłbym coś lepszego(wzmachol + 2kolumny)Wątpie,i wole mieć wszystko ładnie nowiutkie i na gwarancji anie że se kupie dwie używane kolumny i pociesze miche dopuki mi się nie popsują :angry: ...

PS.Poprawiać kogoś to jest bardzo łatwo,a jeszcze łatwiej jak się samemu jest nienajlepszym z polskiego...

Poza tym zamówiłem a nie zmówiłem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w morde :lol2: :blink: !!Nie no tego się nieda opisać słowami to trzeba usłyszeć :rolleyes: Normalnie ten bass mnie wgniata w ziemie :) Mam karte SB Adigy SE,miałem jeszcze kupić X-fi Platinum za 349zł!!były 3 sztuki w siriusie ale ktoś mi sprzątnął ostatnią z pod nosa... :sad: .W poruwnaniu do moich wcześniejszych(P5800) Zresztą co ja gadam tu niema co poruwnywać!!! B-) ,Niestety mieszkam w bloku i na 20% już sąsiedzi muwią że ściany się na klatce trzęsą :cry: ,Wczoraj chciałem je dać na maxa ale starzy akurat wrucili z nad morza(Mieszkam W Mielnie) i Dostałem niemały opierdziel :mad: .Normalnie To Są cudne głośniki jak za te cenę,Nie słyszałem Z5500 ani S750 bo moi znajomi zazwyczaj mają albo Inspire albo 2Kolumny + Wzmachol...Mój kuzyn ma 2x Altusy 140 czy jakoś tak,mają rozmiary 80x40x30 jedna,i niepowiem żeby doruwnywały moim Gigaworksom,ba dużo im brakuje(Kuzyn dał za nie 500zł),Ale dużo osób myśli że dobry głośnik musi zajmować połowe pokoju,ja się z tym niezgadzam czego przykładem są te Gigaworksy,Aha Seraf w Z5500 Subwoofer jest dużo większy?bo ten ledwo mi się mieści pod biurkiem a ciężki jest jak cholera B-) Pozdro

jest ale wcale ldaniej nie gra i ta cena....

ale jak ja kupowalem z-5500 g500 kosztowaly okolo 950 zl.

teraz do logowy przy cenia tych glosnikow nikt by mnie nie namowil.

w tej chwili to najlepsze glosniki komputerowe 5.1 mozliwosci/cena.

Wczoraj mialem okazje sluchac drewnianych geniusow.

Graja jak graja sa tancze i niby drewno, ale tak naprawde sa o klase gorsze

od tych twoich g-500.

Pzdr

pzdr

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest ale wcale ldaniej nie gra i ta cena....

ale jak ja kupowalem z-5500 g500 kosztowaly okolo 950 zl.

teraz do logowy przy cenia tych glosnikow nikt by mnie nie namowil.

w tej chwili to najlepsze glosniki komputerowe 5.1 mozliwosci/cena.

Wczoraj mialem okazje sluchac drewnianych geniusow.

Graja jak graja sa tancze i niby drewno, ale tak naprawde sa o klase gorsze

od tych twoich g-500.

Pzdr

pzdr

No tak tylko jak czytałem recenzje Z5500 to wszyscy sie nimi zachwycali jakie to one wypasione nie są,o ile są lepsze od najlepszych Creativów S750 :huh: ,jaki mają nieziemski bas,a teraz ty piszesz że grają podobnie do moich,coś mi się wto wierzyć niechce :? ,Z5400 grają gorzej niż Z5500 to jak możliwe że Z5500 grają gorzej niż G500 skoro wszyscy muwią że Z5400 są lepsze niż G500 B-) ,Aha prawda taka że mieszkam w bloku i chyba się wyniose do garażu i będe na mp3plejerze słuchał anie na kompie :sad: ,Bo troche mnie sąsiedzi denerwują :mad: ,Widze seraf że interesujesz się tym,a słuchałeś jeszcze jakiś zestawów 5.1 do kompa?wdzięczny bym był jakbyś jakieś porównanie napisał B-) ,A i jak możesz to zmierz swojego suba,bo chcę wiedzieć jaki on duży tak naprawdę :wink:

Pozdro

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko jak czytałem recenzje Z5500 to wszyscy sie nimi zachwycali jakie to one wypasione nie są,o ile są lepsze od najlepszych Creativów S750 :huh: ,jaki mają nieziemski bas,a teraz ty piszesz że grają podobnie do moich,coś mi się wto wierzyć niechce :? ,Z5400 grają gorzej niż Z5500 to jak możliwe że Z5500 grają gorzej niż G500 skoro wszyscy muwią że Z5400 są lepsze niż G500 B-) ,Aha prawda taka że mieszkam w bloku i chyba się wyniose do garażu i będe na mp3plejerze słuchał anie na kompie :sad: ,Bo troche mnie sąsiedzi denerwują :mad: ,Widze seraf że interesujesz się tym,a słuchałeś jeszcze jakiś zestawów 5.1 do kompa?wdzięczny bym był jakbyś jakieś porównanie napisał B-) ,A i jak możesz to zmierz swojego suba,bo chcę wiedzieć jaki on duży tak naprawdę :wink:

Pozdro

wierzysz we wszystko co pisza ?

z-5500 maja dekoder i sa "glosniejsze"

ale to nie sa parametry ktore pozwalaja na normalnej

glosnosci dla ludzi w zwyklym pokoju w bloku grac ladniej.

Kosztuja 2 razy wiecej. Z-5500 maja tak samo jak twoje

jednodrozne p;astikowe satelitki i bas o wiekszej srednicy.

Tutaj nie ma nic co daje im jakas przewage w jakosci.

W glosnosci napewno. Ale sam widzisz ze nawet g500 masz problem ze sluchaniem na max.

Wymiary wooferka

33cm 43cm 33cm

twoj od g500

30cm 30cm, wysokosc 35cm

Pzdr

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ PoGo :

Tyle ile juz zaplaciles za alteci to ja juz wolalbym doplacic do Logitechow Z-5400 i miec zestaw 5.1 z dekoderem , pilotem i troszke mocy w glosnikach :D

Problem w tym że te Logitechy nie grają :-) a 65W mocy to w zupełności wystarcza przy Altecachi tak jeszcze nie rozkręcałem ich na maksa

Jak bys usłyszał jedne i drugie to byś wiedział o co chodzi. Ta biedy na średnich i okrojenie wysokich w Logitechach to naprawde padaka totalna. Nie wspominając już o dudniącym bassie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym że te Logitechy nie grają :-) a 65W mocy to w zupełności wystarcza przy Altecachi tak jeszcze nie rozkręcałem ich na maksa

Jak bys usłyszał jedne i drugie to byś wiedział o co chodzi. Ta biedy na średnich i okrojenie wysokich w Logitechach to naprawde padaka totalna. Nie wspominając już o dudniącym bassie

Ja muzy slucham na swoim starym maranzu z monitorkami tanoya.

Ladniej to gra i od z-5500 i od g500 ale do gier i filmow sie nie nadaje.

Nie przekonuja mnie wywody "audiofili" Sciezka filmowa czy gra potrzebuja

"basu" poniewaz tak zostala zrobiona. Oglosy w filmie czy grze nie maja nic wspolnego

z rzeczywistoscia i sa wytworem specow od dzwiekow. Muzyka to co innego.

Dlatego do jednego i drugiego sa rozne rodzaje sprzetu.

Zapewniam Cie ze twoje Altec sa super do Claptona czy Bacha oraz gier w stylu HMM

Ale Matrixa w 5.1 , Speed czy gre ktora uzekla mnie jezeli chodzi o efekty 3d w dziwieku - Prey

nie chce grac czy ogladac sluchajac ich na twoich altec, moim marnzu czy czym kolwiek w 2.1

Tutaj wlasnie g500 czy z5500 sprawdza sie wysmienicie. A opowiesci o tym ze dobre 2.1 to to samo co 5.1

wkladam miedzy bajki. Wiekszosc ludzi nie potrafi dobrze rozstawic 5.1 itp. Powodow dla ktorych nagle

5.1 w kinie domowym staje sie porownywalne do 2.1 dla jest wiele.

W wiekszosc to nie wina zestawow ale userow tych zestawow nie majacych pojecia o tym co ma.

Kino to nie muzyka ale przedewszystkim wyrazne dialogi i efekty majace zrywac czapke z glowy.

Do tego sa wielkie woofery, centralki do dialogow. W twoim 2.1 w dobrym filmie akcji wszystko zlewa sie w jedna

sciane pesudoprzestrzennego dzwieku. Na 5.1 glosne efekty nie zaklucaja mowy aktorow dzieki

przekierowaniu ich na mocny centralny glosnik. Dzieki temu sa odesparowene od reszty. Podkrecenie basu

w 2.1 wplywa na to ze cala scena dzwiekowa robi sie nieprzyjemna i glosna. W 5.1 masz wyrazisty bas ktory ma sluchacz czuc ale bez potrzeby zbytniego rozglaszania wyzszych czestotliwosci. Dzieki temu mimo sredniego ustawienia glosnosci satelitki nie krzycza ale bas daje o sobie znac.

Zrob test podlos w swoich altecach w filmie niewyrazne dialogi nie podnoszac jednoczesnie glosnosci

reszty sceny (efektow) i nie ruszajac basu :-)

Pzdr

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do filmów to ja mam kino domowe harman/kardon (trzesie całym pokojem) :D co do muzy to Sony seria ES + kolumny Jamo 707 wyrabiają.

Alteci to poprostu dobre głośniki do kompa :-)

5.1 miałem przed nimi, Creative... porównania nie ma wogóle.

Miałem 5.1 rozstawione głośniki i takiego efektu nie było. Jak siedzisz przed Altecami to jakbyś miał słuchawki na uszach założone (fakt jest ze efekt działa tak do 1,5-2m i trzeba siedziec przy biurku), a i lepiej bo dynamiczny bass wprawia w drgania całe otoczenie. Po co przy kompie mam mieć setki W w RMSie ? Żeby sąsiad z domku obok słyszał co u mnie na kompie sie wyrabia?

Swoją drogą zauważyłem tez ze wogóle nie słyszałeś Alteców tak, że nie ma o czym w ogóle gadać. Te logitechowe i creativowe woofery to jedno wielkie bezmyślne duuum :D byś usłuszał to bys wiedzial o co chodzi.

Kolejna prawda jest tez to ze wiekszosci userów to słoń na ucho nadepnął chyba :] no ale trudno... niektórzy nie widzą różnicy np miedzy audio cd a mp3 320kb

Dla mnie bezkonkurencyjny dzwiek jesli chodzi o komputerowe glosniczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do filmów to ja mam kino domowe harman/kardon (trzesie całym pokojem) :D co do muzy to Sony seria ES + kolumny Jamo 707 wyrabiają.

Alteci to poprostu dobre głośniki do kompa :-)

5.1 miałem przed nimi, Creative... porównania nie ma wogóle.

Miałem 5.1 rozstawione głośniki i takiego efektu nie było. Jak siedzisz przed Altecami to jakbyś miał słuchawki na uszach założone (fakt jest ze efekt działa tak do 1,5-2m i trzeba siedziec przy biurku), a i lepiej bo dynamiczny bass wprawia w drgania całe otoczenie. Po co przy kompie mam mieć setki W w RMSie ? Żeby sąsiad z domku obok słyszał co u mnie na kompie sie wyrabia?

Swoją drogą zauważyłem tez ze wogóle nie słyszałeś Alteców tak, że nie ma o czym w ogóle gadać. Te logitechowe i creativowe woofery to jedno wielkie bezmyślne duuum :D byś usłuszał to bys wiedzial o co chodzi.

Kolejna prawda jest tez to ze wiekszosci userów to słoń na ucho nadepnął chyba :] no ale trudno... niektórzy nie widzą różnicy np miedzy audio cd a mp3 320kb

Dla mnie bezkonkurencyjny dzwiek jesli chodzi o komputerowe glosniczki

Nie wiem jakie creative miales poprzednio i jak byly rozstawione oraz jaki lecial material.

Ja wiem ze jezeli byly to creative z serii inspire lub cos z poprzedniej generacji

do 400 zl to sie zgodze ze sa marne.

Ale logi z-5500 czy g500 to inna klasa "lupania".

Tutaj tanie logi czy creative to pomylka. Takie cos ani do muzy sie nie nadaje

a pierdzacy bas do filmow czy gier. Ale glosniki ktore kupil kolega czyli g500

jak na kase - 500 zl dostarczaja bardzo dobrych wrazen. Sa naprawde dobre

do tego do czego je zrobiono czyli do ladnego pozycjonowania dzwieku przy dobrym rozstawie

i co najwazniejsze przy dobrym materiale wejsciowym.

Kiedys mialem koleszke ktory prubowal mnie przekonac ze 5.1 to kicha do wszystkiego.

Tylko co on robil - filmy divx czyli w wiekszosci zwykle stereo, gry puszczane na wbudowanej

dzwiekowce. Co z tego ze ma ona wielokanalowy dzwiek jak eax konczy sie jej na 2.

Proponuje porownac

spliner cell

prey

colin 5

oraz d3 z pachem dla creativ.

Na wbudowanej pierdziawie z eax2 a na a2 czy czym kolwiek co obsluguje eax hd.

Potem mozemy rozmawiac co daje a czego nie daje 5.1.

Niestety ale wbudowana karciocha do gier sie zbytnio nie nada. A te wydziwianki creative z kolejnymi

eaxami daja bardzo duzo w grach ktore je wlasciwie obsluguja. Nawet najlepsze 2.1 poprostu w eax wychodza kulawo,

nie nadaje poniewaz eax poza najnowszym xfi w 2.1 i sluchawkach jest beznadziejny. Brzmi fajnie

ale jedynie na wielokanalowych glosnikach. To nie wina twoich altecow ale eax i gier.

Myzka w grach to zwykle mp3 przy badziewnym bitrate. Efekty nie sa cudownie czystymi

samplami 44.1 16 bit ale zwykle 22khz i .... Zreszta to slychac. Ciezko wymgac zeby takiego

czegos trzeba bylo sluchac na glosnikach ktore przenosza nie wiadomo jakie pasmo :-)

To samo film. AC3 to stratny wielokanalowy format ktory nie byl stworzony w celu przenoszenia

muzyki symfonicznej a dts to zadkosc. Wiec audiofilskie karty dzwiekowe czy glosniki do

tzw. rozrywki to zawracanie kijem wisly. A do muzy i tak beda lepsze oddzielne wzmaki i kolumny,

do gier i grzmiacych filmow wlasnie takie logi i creative.

Pzdr

Pzdr

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zastanawiam sie nad ProGamer G500. Mam kartę X-Fi i Logitech X-530 5.1 i niewiem czy bedzie warto. Niestać mnie na nic wiecej, a i wiecej kasy na swoje domowe audio niechcę wydawać. Chciałbym po prostu uzyskać najefektywniejszy dźwiek w granicy 600zł. POMÓŻCIE, ma ktoś taki zestaw? Wie ktoś jak one grają? Niechodzi mi o głośność bo wierze, że nieźle dają, ale skupiam sie bardziej na samej jakosci dźwieku...jak to sie ma do tych logitechów x-530?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SNR 85dB - szkoda gadać... Przy tych małych pierdziawkach, to sie nie dziwię, że dla wielu ludzi są głośne - bo jak się da na max, to słuchać nie można tak jęczą. Każdy kto się przesiądzie z komputerowych będzie zadowolony - niektórzy do czasu.

Mnie moje megaworksy mimo, że parametrami są znacznie lepsze (bo w sumie dzwięku z progamera nie słyszałem więc nie mogę porównać) już nie wystarczają i we wrześniu już nowy sub będzie stał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zastanawiam sie nad ProGamer G500. Mam kartę X-Fi i Logitech X-530 5.1 i niewiem czy bedzie warto. Niestać mnie na nic wiecej, a i wiecej kasy na swoje domowe audio niechcę wydawać. Chciałbym po prostu uzyskać najefektywniejszy dźwiek w granicy 600zł. POMÓŻCIE, ma ktoś taki zestaw? Wie ktoś jak one grają? Niechodzi mi o głośność bo wierze, że nieźle dają, ale skupiam sie bardziej na samej jakosci dźwieku...jak to sie ma do tych logitechów x-530?

warto a roznica bedzie spora.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm Panowie prosze o poradę

Po 10 września jadę na zakupy po głośniki, obudowę, karte muzyczną... Obudowe wiem, ale do reszty byłem pewny do czasu

Otoż planuje zakup Creative T6060 + ta karta słyszałem, że jest dobra i mało jej jest, i warto...

Ale przeczytałem ten wątek, a te głośniki mi się bardzo podobają... jestem w stanie dołożyć 2 razy więcej do nich zamiast T6060 tylko pytanie - czy warto ?

Teraz jade od roku na zintegrowanej karcie + 2.1 jakiejś firmy noname jestem bardzo zadowlony, więc myśle, że przesiadka na te Gigaworksy byłaby niezła ?

Muzyka, filmy, gry - w takiej kolejności potrzebuję sprzętu grającego. Zaznaczam, że chce mieć 5.1 obojętnie czy będą gorsze od dużych kolumn ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm Panowie prosze o poradę

Po 10 września jadę na zakupy po głośniki, obudowę, karte muzyczną... Obudowe wiem, ale do reszty byłem pewny do czasu

Otoż planuje zakup Creative T6060 + ta karta słyszałem, że jest dobra i mało jej jest, i warto...

Ale przeczytałem ten wątek, a te głośniki mi się bardzo podobają... jestem w stanie dołożyć 2 razy więcej do nich zamiast T6060 tylko pytanie - czy warto ?

Teraz jade od roku na zintegrowanej karcie + 2.1 jakiejś firmy noname jestem bardzo zadowlony, więc myśle, że przesiadka na te Gigaworksy byłaby niezła ?

Muzyka, filmy, gry - w takiej kolejności potrzebuję sprzętu grającego. Zaznaczam, że chce mieć 5.1 obojętnie czy będą gorsze od dużych kolumn ;)

w tej cenie nie dostaniesz niczego lepszego.

chyba ze chcesz dekoder ac3 w tedy w gre wchodza logi 5400

ale czy one ladniej graja ?

Dyskutowal bym szczegolnie o basie. Sub od tych glosnikow naprawde udal sie creative.

Mniej mocy od z-5500 ale mi jego barwa podoba sie bardziej.

pzdr

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn to, że to najlepsza oferta w tej cenie wiem

Wiem również, że głośniki są super

Ale czy warto brać je zamiast T6060 i jakie sa główne różnice ? oraz czy karta z poprzedniego linku "da rade"

Karty tej na twoim miejscu bym nie kupywał <_< ,chyba że niemasz funduszy :huh: ,

Sam mam te głośniki z kartą Audigy SE i wiem że to dla nich wąskie gardło :mad: ,

T6060 niema co poruwnywać do g500,bo to jest jakby poruwnywać Zidane'a do Ronaldinho :wink: ,Jeden to wielki mistrz a drugi gwiazda laysow o kruliczych zębach :lol: ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to porównanie jest dość dziwne :P IMHO Ronaldinho jest lepszy od Zidana, np. techniczne :P

No funduszy fakt mam mało na kartę, ale w takim razie co innego w cenie - no dość podobnej ?

I... gdzie znajde najtaniej te Gigaworksy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej są w esc.pl chyba 559zł (kiedyś były nawet za 499), ja kupiłem w MM za 599zł bo w większości sklepów jest ta sama cena. Co do karty to ja mam Audigy 2 ZS, głośniki kupiłem tydzień przed kupnem Audigy i przez te 7 dni jechałem na realteku HD* audio, jakośc i tak była nieporównywalnie lepsza niż na T5900, które miałem wczesniej ale dopiero po odpaleniu ich na 2 ZS głosniki dały z siebie wszystko :D

* HD to tylko z nazwy jest ;)

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to porównanie jest dość dziwne :P IMHO Ronaldinho jest lepszy od Zidana, np. techniczne :P

No funduszy fakt mam mało na kartę, ale w takim razie co innego w cenie - no dość podobnej ?

I... gdzie znajde najtaniej te Gigaworksy ?

No wiać że na piłce się nieznasz :lol2: ,Ale tu nieotym :-| .Gigaworksy najtaniej masz tutaj

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=4...roducts_id=4150

Sam je wtym sklepie kupywałem razem mnie wyniosło 560zł :rolleyes:

Ja bym wzioł na twoim miejscu A2ZS tylko że niemożna jej praktycznie już kupić :mad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi