Sarkazz Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 I chyba nie jestem audiofilem bo podoba mi sie zmiksowane techno 320kbit zucone na 5.1, wspaniale doznania szczegolnie po dopieszczeniu equalizeremNie chyba tylko na pewno. Na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Hej, jak ma sie jakosciowo TA karta, do TEJ ?? Bede do niej podlaczal Creativy G500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 IMO niczym, audigy4 to tylko odcianie kuponow od udanego badz co badz produktu. w 90% to jest ta sama karta, te same mozliwosci, pewnie 4 ma pare lapszej jakosci podzespolow ale to pewnie wszystko. ja dzisiaj katowalem troche swoje G500 na audigy2 zs i musze powiedziec ze taki zestaw syci. Skonczylem ogladac przed chwila I Robot w jakosci HD i dolby 5.1 - niezatarte wrazenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Manamana1989 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 IMO niczym, audigy4 to tylko odcianie kuponow od udanego badz co badz produktu. w 90% to jest ta sama karta, te same mozliwosci, pewnie 4 ma pare lapszej jakosci podzespolow ale to pewnie wszystko. ja dzisiaj katowalem troche swoje G500 na audigy2 zs i musze powiedziec ze taki zestaw syci. Skonczylem ogladac przed chwila I Robot w jakosci HD i dolby 5.1 - niezatarte wrazenia :lol: I robot to ja oglondalem 2lata temu ;],Weź se obejrzyj Tokio Drift,To są dopiero wrażenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Manamana1989 ja tez robota ogladalem 2 lata temu ale nie w 1280x550....no i 2 lata temu wiec nie wszystko pamietalem :-) a ze mi wpadl w lapki.... czemu nie ;) A tokyo drift juz widzialem w dvd rip i film jest kiepski wiec nawet w 1900x1200 bym go nie ruszyl :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Wie ktoś może jak zdjąć tą osłonę na głośniku w G500?Da się wogle?W Z5500 się da? Z góry thx za odp Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) da sie w G500, nawasem mowiac oslona jest na gumowych kolkach nie plastikowych i zarowno wchodzi jak i zchodzi jak w maslo :-) Bardzo przyjemnie bez szarpania glosnikiem. Nadmienie tylko ze jestem wniebowziety z tandemu audigy2 PCMCIA + G500. Niestety czasami zadrza sie ze dzwiek sie zacina jak przy zacinajacej sie plycie CD-Audio po czym nastepuje freez i tylko twardy reset, zastosowalem juz wszystkie latki o jakich wiedzialem. Zarza mi sie to srednio raz na 2 dni, poza tym filmy w 5.1 i gry z EAX HD - w 5.1 - miodzio Teraz gram w condemned criminal bo nie skonczylem ostatnio i nie dosc ze gra jest zdeka psyhodeliczna i zahacza o horror to krystalicznie naturalny dzwiek za plecami powoduje ze mi wlosy na plecach deba staja - rwelka :-) (odglos gniecionego szkla pod butem, wszystkie szmery naprawde bardzo ladnie wyglada tlo dzwiekowe w condemned, a odglos owego gniecionego szkla niczym sie nie rozni od tego jak by wam ktos za plecami chodzi po stluczonym szkle - naprawde sugestyne na maxa :-) ) Edytowane 19 Września 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 da sie w G500, nawasem mowiac oslona jest na gumowych kolkach nie plastikowych i zarowno wchodzi jak i zchodzi jak w maslo :-) Bardzo przyjemnie bez szarpania glosnikiem. Nadmienie tylko ze jestem wniebowziety z tandemu audigy2 PCMCIA + G500. Niestety czasami zadrza sie ze dzwiek sie zacina jak przy zacinajacej sie plycie CD-Audio po czym nastepuje freez i tylko twardy reset, zastosowalem juz wszystkie latki o jakich wiedzialem. Zarza mi sie to srednio raz na 2 dni, poza tym filmy w 5.1 i gry z EAX HD - w 5.1 - miodzio Teraz gram w condemned criminal bo nie skonczylem ostatnio i nie dosc ze gra jest zdeka psyhodeliczna i zahacza o horror to krystalicznie naturalny dzwiek za plecami powoduje ze mi wlosy na plecach deba staja - rwelka :-) (odglos gniecionego szkla pod butem, wszystkie szmery naprawde bardzo ladnie wyglada tlo dzwiekowe w condemned, a odglos owego gniecionego szkla niczym sie nie rozni od tego jak by wam ktos za plecami chodzi po stluczonym szkle - naprawde sugestyne na maxa :-) ) Ja tam tylko Dj Tiesto,Westbam,I Słychać mnie na kilometr w dal,A gram to w PES4,Call Of Duty2,W PES4 niemam sobie równych :rolleyes: ,Przy tych głośnikach jestem naprawde Pro-Graczem hehe, Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 da sie w G500, nawasem mowiac oslona jest na gumowych kolkach nie plastikowych i zarowno wchodzi jak i zchodzi jak w maslo :-) Bardzo przyjemnie bez szarpania glosnikiem.YYYYY weź to sprecyzuj...Ta osłona jest plastikowa i za ch... niemoge jej wyciagnac, Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Kolega chyba mówił o satelitkach, poprostu źle Cię zrozumiał. Mój kolega ma G500 i nie da się zdjąć osłony z subwoofera- niestety. Edytowane 20 Września 2006 przez mariobross1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Słychać mnie na kilometr w dal,...niemam sobie równych :rolleyes: ,Przy tych głośnikach jestem naprawde Pro Pozdro quote: Słychać mnie na kilometr w dal Chyba jak krzyczysz w górach :lol: raczej nie masz wyczucia odległości . Edytowane 20 Września 2006 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) quote: Słychać mnie na kilometr w dal Chyba jak krzyczysz w górach :lol: raczej nie masz wyczucia odległości . No dobra przesadzilem ale daleko slychac ;],umnie są takie impry w lato że na całe Mielno słychać to wiesz :lol2: Pzdr Edit: A mam jeszcze pytanko,mógłbym podłączyć coś takiego zamiast przednich satelitek w G500??? http://www.allegro.pl/item128745441_glosni...wysokosci_.html Pzdr Edytowane 20 Września 2006 przez Manamana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr78 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 czy ktoś się orientuję jak ustawić opóźnienie (delay) w sterownikach SB Audigy 4 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 czy ktoś się orientuję jak ustawić opóźnienie (delay) w sterownikach SB Audigy 4 ??? nie ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr78 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 nie ten temat?nie do końca... jestem również posiadaczem G500, a odpowiednie ustawienie parametru zmieniającego czas (opóźniający) emisji sygnału z głośników tylnych i centralnego powoduje kolosalne różnice w odsłuchu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 nie do końca... jestem również posiadaczem G500, a odpowiednie ustawienie parametru zmieniającego czas (opóźniający) emisji sygnału z głośników tylnych i centralnego powoduje kolosalne różnice w odsłuchu...100% yes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 No dobra przesadzilem ale daleko slychac ;],umnie są takie impry w lato że na całe Mielno słychać to wiesz :lol2: Pzdr Edit: A mam jeszcze pytanko,mógłbym podłączyć coś takiego zamiast przednich satelitek w G500??? http://www.allegro.pl/item128745441_glosni...wysokosci_.html Pzdr molgbys zachowac te 150zl sprzedac G500 i kupic najtansza kode chodzby nawet uzywana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Edit: A mam jeszcze pytanko,mógłbym podłączyć coś takiego zamiast przednich satelitek w G500??? http://www.allegro.pl/item128745441_glosni...wysokosci_.html Pzdr Chcesz je podpiąć zamiast przednich satelitek :blink: :blink: :blink: ? A jak tam z impedancją pasuje? Jeśli wzmacniacz z tych logów ruszy te kolumny jako przednie to pewnie bedom grały cichutko. Nie sugeruj sie mocami "satelitek" bo to wyimaginowane moce "ala spagetti-komputerowe zestawy nagłaśniające", liczy się wydajność prądowa wzmacniacza, a na 100% w tych logitechach siedzi jakiś bubel (łapanie zakłuceń z sieci to tylko 1 dowód) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Chcesz je podpiąć zamiast przednich satelitek :blink: :blink: :blink: ? A jak tam z impedancją pasuje? Jeśli wzmacniacz z tych logów ruszy te kolumny jako przednie to pewnie bedom grały cichutko. Nie sugeruj sie mocami "satelitek" bo to wyimaginowane moce "ala spagetti-komputerowe zestawy nagłaśniające", liczy się wydajność prądowa wzmacniacza, a na 100% w tych logitechach siedzi jakiś bubel (łapanie zakłuceń z sieci to tylko 1 dowód) Niemam Logitecha Z5500 tylko Creative G500 :wink: molgbys zachowac te 150zl sprzedac G500 i kupic najtansza kode chodzby nawet uzywana...Do Kody to musiałbym kupić jeszcze amplituner...A poniiewaz zalezy mi na dobrym basie to musiala by byc z sw1000??Nie myle się? :unsure: <_< :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 hehe sw850 gra duuuuuzo lepiej od suba w g500 a sw1000 to juz kompletnie inna liga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Niemam Logitecha Z5500 tylko Creative G500 :wink: to tym bardziej bez sensu bedzie... A co do subwoofera to tak jak napisał poprzednik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 hehe sw850 gra duuuuuzo lepiej od suba w g500 a sw1000 to juz kompletnie inna ligatak tylko ze sw1000 kosztuje co caly zestaw g500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Co sądzicie o tych głośnikach?? http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&vM...;vItemDB=itemdb albo te http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&vM...;vItemDB=itemdb (Te drugie troche przypominają mi Altusy) + http://allegro.pl/item130136464_koda_subwo...0_kuj_pom_.html albo http://allegro.pl/item132133158_subwoofer_...y_gw_od_ss.html Czyli Zestaw 2.1 Jak to zagra.Dużo lepiej niż moje G500??Ewentualnie czy to dobry zakup w tej cenie??Poradzicie jakiś wzmacniacz do tego?? Z góry thx Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Jak to zagra.Dużo lepiej niż moje G500??LOL. G500 to maluch, a taka Koda to już powiedzmy Opel Astra. Więc różnica lekka. Poza tym powiedz do czego potrzebujesz głośniki muzyka/filmy/granie i jakiej wielkości masz pokój. No i ile masz kasy na to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 LOL. G500 to maluch, a taka Koda to już powiedzmy Opel Astra. Więc różnica lekka. Poza tym powiedz do czego potrzebujesz głośniki muzyka/filmy/granie i jakiej wielkości masz pokój. No i ile masz kasy na to wszystko.Pokój duży około 30m2(moze 25),głośniki mają być do muzy,do reszty będe mieć g500,kasy gdzies z 1200,a najlepiej narazie 2.1 pod jakiś amplituner :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Subwoofer się zupełnie do muzyki nie nadaje. Pokój jest już spory, więc możesz kupić coś pokroju JBL E60, tylko zdziebko za drogie są. Z tańszych kolumn zobacz sobie w rankingu Hi-fi i muzyka co stoi w okolicach 1000 nieźle, ostatnio jakaś wyższa wersja kody zebrała dobrą recenzję w jakimś magazynie audio, taga czy jakoś tak się to nazywało. Chyba że jakieś używki chcesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manamana Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Subwoofer się zupełnie do muzyki nie nadaje. Pokój jest już spory, więc możesz kupić coś pokroju JBL E60, tylko zdziebko za drogie są. Z tańszych kolumn zobacz sobie w rankingu Hi-fi i muzyka co stoi w okolicach 1000 nieźle, ostatnio jakaś wyższa wersja kody zebrała dobrą recenzję w jakimś magazynie audio, taga czy jakoś tak się to nazywało. Chyba że jakieś używki chcesz ;)Ale jak zrobie tak że subwoofer będzie grał do 70hz to sie chyba bedzie nadawal conie :wink: ??No czytam te wszystkie gazety hifi itd. napewno o Tadze muwisz,a te głośniki od stxa złe będą?2 glosniki 27cm+1 glosnik 16cm,i gwizdek,chyba źle niebędzie conie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Jak czasmi odpalam suba do muzy to skręcam go do 60 Hz, czasem nawet do 40 Hz. Tu nie chodzi ze dwie 27 jedna 16 i wysokotonowiec tylko o jakość... a stx tutaj sie nie popisuje za bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Ale jak zrobie tak że subwoofer będzie grał do 70hz to sie chyba bedzie nadawal conie :wink: ??No czytam te wszystkie gazety hifi itd. napewno o Tadze muwisz,a te głośniki od stxa złe będą?2 glosniki 27cm+1 glosnik 16cm,i gwizdek,chyba źle niebędzie conie??No STX to STX, za dobrej opinii to to nie ma. A co do suba... No suby mają raczej za zadanie uzupełnienie najniższego pasma w filmach, gdzie to daje naprawde dobre efekty... Ale do muzyki... No nie wiem, ja jestem zwolennikiem 2.0 do muzyki. Szczególnie że sub to droga zabawka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Manamana ja to w koncu juz nie wiem tak czytajac ciebie, czy ty chcesz zeby to dobrze gralo czy tylko glosno gralo, bo jak chcesz zamias muzyki miec glosna dudniaca sieczke to kupuj stx'y + suba kody i bedzie git, a jak chcesz uslyszec dobrej jakosci dzwiek to celuj tak jak Sarkazz mowi np w JBL E60/E80 jak przymalo kasy to w KODE AV702 kosztuja cos 700-800zl za pare i w pokoju 25m2 spokojnie sobie poradza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...