FoX 13 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 clubaze napisałeś do małych pokoi... ja taki mam, ale czuje się troche dziwnie, ponieważ głośniki mają potężną moc, a ja w tym małym pokoju cicho slucham muzyki... i nie wiem, czy dobrze zrobilem biorąc tak potężny zestaw, czy źle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 na jakiej głośności i do jakiej skali na pilocie wytrzymuje u was sub w g500. Ja jak testowałem to przy dużej głośności, dziwnie coś pykało, jakby ktoś pukał w obudowę suba od środka, ale to mógł być jakiś mebel. Czy przy dużej głośności słychać u Was wylatujące powietrze. Trochę to denerwuje. Moje ustawienia to na audigy2@4(pax232sp2) bass na 60% soprany na 50% na pilocie głośność ogólna: sam początek 3 kreski central na minimum tylne gdzieś tak 3.5 na 5 sub: koniec 2 kreski treble: prawie 4 kreski. Poza tym mam na karcie ustawioną jeszcze opcję cmss stereo surround i wyśrodkowany suwak.(przy włączeniu cmssa sub automatycznie brzmi mocniej i głębiej) Takich ustawień używam słuchając muzyki. Grają wtedy tak samo głośno przednie i tylne satelity (z wyciszonym centralnym głośnikiem) Jak to wygląda u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clubaze Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) clubaze napisałeś do małych pokoi... ja taki mam, ale czuje się troche dziwnie, ponieważ głośniki mają potężną moc, a ja w tym małym pokoju cicho slucham muzyki... i nie wiem, czy dobrze zrobilem biorąc tak potężny zestaw, czy źle...Mój pokoj w bloku to około 12 m^2, w proporcji około 3 x 4 metry, przy czym zestaw ustawiony jest na szerokość a nie na dlugość. Może to źle, bo odległość miedzy przodem a tyłem jest mała, ale tak mam pełna symetrię względem dość małego monitora. na jakiej głośności i do jakiej skali na pilocie wytrzymuje u was sub w g500. Ja jak testowałem to przy dużej głośności, dziwnie coś pykało, jakby ktoś pukał w obudowę suba od środka, ale to mógł być jakiś mebel. Czy przy dużej głośności słychać u Was wylatujące powietrze. Trochę to denerwuje. Moje ustawienia to na audigy2@4(pax232sp2) bass na 60% soprany na 50% na pilocie głośność ogólna: sam początek 3 kreski central na minimum tylne gdzieś tak 3.5 na 5 sub: koniec 2 kreski treble: prawie 4 kreski. Poza tym mam na karcie ustawioną jeszcze opcję cmss stereo surround i wyśrodkowany suwak.(przy włączeniu cmssa sub automatycznie brzmi mocniej i głębiej) Takich ustawień używam słuchając muzyki. Grają wtedy tak samo głośno przednie i tylne satelity (z wyciszonym centralnym głośnikiem) Jak to wygląda u Was? Widze, ze na forum jest przewaga maniaków WALENIA Bassem . Wskaznik niskich tonów mam ustawiony poniżej połowy - mniej więcej w pozycji 2,5 :) Natomiast cenie sobie soprany i tutaj mam podniesione. Wole więcej delikatności w dzwieku. Centralny mam na default - przydaje sie do filmów a muzyka i tak niego sie nie wydobywa. Tylnie mam troche głośniej, aby lepiej je słyszeć z pocycji przed monitorem. Cmssy mam powyłączane. Niby wplywa to korzystniej na bass ale cos jest nie tak. Co najwyżej odpalam w EAX tryb POP. Muzyka której słucham to utwory komercyjne z stacji radiowych jak naprzykład ZET, np. Catch, I like it... itd :) Nadal powtarzam, ten zestaw nie jest w najmniejszym stopniu audiofilski. Nie patrze na moc. Podoba mi sie :) Pozdrawiam. PS. Potem może dodam foty dla zainteresowanych ----------------- pytanie do włascicieli zestawu. Czy przykladajac w nocy przy wylaczonym komputerze i zestawie (off na pilocie) ucho do suba slyszycie ciche buczenie? Będe wdzieczny za odpowiedz. Pozdro Edytowane 22 Listopada 2006 przez clubaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) thx :) Po dłuższym użytkowaniu powiem jedno - gniotą, zabijają, powalają... Próbowałem na 4/5 głośność i nie dałem rady a czyściutko wszystko :) i tak nie bede korzystal z takiej mocy ale teraz slucham na 2.5 i jest ekstra, pieknie gitarki, eh tego nie da sie xniej bo jest mixowany subprzeciez opisac :) Jak widać czystość dźwięku to pojęcie względne bo dla mnie powyżej 1/2 skali podczas słuchania muzyki dźwięk jest już nieczysty, inaczej jest podczas gier i filmów tam dźwięk jest imho bardzo dobry jak na te głośniki (bo w sumie tylko do filmów i gier się nadają)..... na jakiej głośności i do jakiej skali na pilocie wytrzymuje u was sub w g500. Ja jak testowałem to przy dużej głośności, dziwnie coś pykało, jakby ktoś pukał w obudowę suba od środka, ale to mógł być jakiś mebel.Mam dokładnie to samo, jak zrobie powyżej 3/4 skali to jak się schylę blisko suba słyszę lekkie pukanie i na 100% dobiega z suba... Czy przy dużej głośności słychać u Was wylatujące powietrze. Trochę to denerwuje.Tak, słychać ale dopiero przy bardzo dużej głośności i kawałku, w którym sub buczy, a nie gra.... Poza tym mam na karcie ustawioną jeszcze opcję cmss stereo surround i wyśrodkowany suwak.(przy włączeniu cmssa sub automatycznie brzmi mocniej i głębiej) Takich ustawień używam słuchając muzyki. Grają wtedy tak samo głośno przednie i tylne satelity (z wyciszonym centralnym głośnikiem) Jak to wygląda u Was? Przy cmss'ie sub gra wyraźniej bo jest przesyłany do niego osobny sygnał... Co do innych ustawień, to jedynie w konsoli THX mam ustawioną odległości od każdego głośnika plus kąty rozstawienia i sub ustawiony na 80Hz... pytanie do włascicieli zestawu. Czy przykladajac w nocy przy wylaczonym komputerze i zestawie (off na pilocie) ucho do suba slyszycie ciche buczenie? Będe wdzieczny za odpowiedz. PozdroZapewne transformator... Edytowane 22 Listopada 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 pytanie do włascicieli zestawu. Czy przykladajac w nocy przy wylaczonym komputerze i zestawie (off na pilocie) ucho do suba slyszycie ciche buczenie? Będe wdzieczny za odpowiedz. Pozdro Tak ;) Sprawdzałem wczoraj. Nawet nie wiedziałem, że buczy, dopiero jak przyłożyłem ucho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Mam następujace pytanie do wszystkich użtkowników G500 :) chodzi mi o ustawianie treble na pilocie. otóz jak zjade całkowicie z treble to działa to tylko na głosnik lewy i prawy a na srodkowy i tylne juz nie :/ u was jest tak samo czy mój zestawik coś szwankuje :( Chyba mnie zrozumieliści o co mi chodzi ?? :P jak nie to i tak piszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mam tak samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 a to dziwne bo jak dziś rozłączyłem cały zestawik bo robiłem przemeblowanie w pokoju to narazie jest dobrze tzn ze wysokie tone zmieniają sie w każdym głosniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Widze, ze na forum jest przewaga maniaków WALENIA Bassem . Wskaznik niskich tonów mam ustawiony poniżej połowy - mniej więcej w pozycji 2,5 :) Natomiast cenie sobie soprany i tutaj mam podniesione. Wole więcej delikatności w dzwieku. Centralny mam na default - przydaje sie do filmów a muzyka i tak niego sie nie wydobywa. Tylnie mam troche głośniej, aby lepiej je słyszeć z pocycji przed monitorem. Cmssy mam powyłączane. Niby wplywa to korzystniej na bass ale cos jest nie tak. Co najwyżej odpalam w EAX tryb POP. Muzyka której słucham to utwory komercyjne z stacji radiowych jak naprzykład ZET, np. Catch, I like it... itd :) Nadal powtarzam, ten zestaw nie jest w najmniejszym stopniu audiofilski. Nie patrze na moc. Podoba mi sie :) Pozdrawiam. PS. Potem może dodam foty dla zainteresowanych ----------------- pytanie do włascicieli zestawu. Czy przykladajac w nocy przy wylaczonym komputerze i zestawie (off na pilocie) ucho do suba slyszycie ciche buczenie? Będe wdzieczny za odpowiedz. Pozdro co do pierwszej czesci postu - mam dokladnie tak samo ustaione swoje G500. co do buczenia - sprawdzilem, u mnie nie ma zadnego buczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.E.A.R.man Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Hmm, ja zastanawiam się właśnie nad G500 a Z2300 , w tym problem że nie wiem czy uzbieram na g500 :( maximum na Z2300 ale też nie jestem pewien. Jeśli ktoś chciałby sprzedać któreś z tych głośników (lub starsze modele, np Z2200), to bardzo bym prosił o kontakt :) najlepiej w wątku, bo poczta często nie chodzi ostatnio a gg nawala ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) F.E.A.R.man ja mam do sprzedania swoje z-2300 - sa w idealnym stanie. Bede je wystawial na allegro. Mieszkasz w okolicach rzeszowa albo tarnobrzega? Moge je nawet puscic za 350zeta jak wezmiesz odbior osobisty bo nie chce mi sie biegac z tym na poczte (naprawde ciezka paczka, cos ala TV 22 calowy....albo i wiekszy) Moim zdaniem z-2300 ma deczko lepszy bas niz G500 (G500 to juz wogole ledwo wciagnalem do pokoju ;) ) aha :-) mam jeszcze ladnie wykonczone kabelki przedluzajace satelity :-) Jak bys przyjechal i odsluchal te glosniki to bys nie wyszedl juz bez nich... ZARECZAM. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.E.A.R.man Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ooo kurde, mieszkam w Działdowie ;/ Ale kupiłbym , tylko dopiero na święta :( bo teraz hajsu brakuje, wiadomo. Można wystawić później na allegro. Żeby nie było , że nie jestem wiarygodny to moje konto na allegro KolejMen :) Ale niestety tylko przesyłka wchodzi w grę ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Już zdecydowałem się na zakup tych G500 ale mam 2 pytania: 1 czemu kiedyś były tańsze (500zł) niż teraz (około 570zł) i czy po świętach cena uch spadnie jak to często bywa z innymi sprzętami ? 2 Jaką kartę muzyczną kupić do niech aby wykorzystać je w 100% przy słuchaniu muzyki , w gry nie gram wogóle chodzi mi tylko o jakość dźwięku i fajny bas przy mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Już zdecydowałem się na zakup tych G500 ale mam 2 pytania: 1 czemu kiedyś były tańsze (500zł) niż teraz (około 570zł) i czy po świętach cena uch spadnie jak to często bywa z innymi sprzętami ? 2 Jaką kartę muzyczną kupić do niech aby wykorzystać je w 100% przy słuchaniu muzyki , w gry nie gram wogóle chodzi mi tylko o jakość dźwięku i fajny bas przy mp3 Ad1. Były tańsze bo była promocja w esc, a cena sugerowana od początku wakacji wynosi 599zł Ad2. SB Audigy 2 ZS w zupełności wystarczy do tych głośników, a jeśli chodzi Ci tylko o jakość dźwięku przy słuchaniu muzyki to odpuść sobie 5.1 bo nadaje się to tylko do filmów i gier... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 niesprecyzowałem tego troche chodziło im o to jaka karta da najlepszą jakość możliwą do osiągnięcia na tych głośnikach ale nie oznacza to że używam tylko do mp3 , powiedzmy 60% mp 3 40% filmy . Audigy 2 ZS mówisz w sumie chciałem właśnie takeigo kupić ale NIGDZIE GO NIE MA co możecie zaproponować z dostępnych kart ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Możesz rozejrzeć się też za Audigy 4, jest niewiele gorszy od 2 ZS, a jak masz kase to bierz X-Fi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czy x-fi taki jak w tej aukcji http://www.allegro.pl/item147942509_creati...reme_music.html to jest normalny x-fi czy jakaś okrojona najgorsza wersja ? warto takie coś czy nie? bo nawet audigy 4 nie moge znaleźć !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 PCB jest to samo, brak jedynie pilota i zewnętrznego dekodera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 właśnie zmalały moje fundusze na audio :sad: mogę przeznaczyć tylko 700zł więc głośniki przesyłka liczę 600zł i jaką karte wybrać do 100? liva 7.1 czy audigy se / oem bo obecnie mam tylko sb liva 4.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 niee zadne se/oem czy sb 7.1 nic z tych rzeczy jak już to SB live 5.1 do 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon1964 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Wiekszość ludzi podnieca się tym "nieziemskim głębokim basem" w zestawie G500 a ja niestety słyszę nie dość że słaby to jeszcze strasznie pusty, zniekształcony dzwięk. Subwofer miał mnie wdeptać w ziemię a tak naprawdę jest bardzo kiepsko. W grach prawie wogóle nie słychać basu w filmach podobnie a przy muzyce już lepiej ale to nadal nie to. Moze to wada fabryczna? Albo mam coś poprzestawiane w ustawieniach (X-FI Music) ? Moje stare Creativy (jakiś zestawik 5.1) miały lepiej słyszalny bas od tego suba... poradzcie coś bo zwariuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Wiekszość ludzi podnieca się tym "nieziemskim głębokim basem" w zestawie G500 a ja niestety słyszę nie dość że słaby to jeszcze strasznie pusty, zniekształcony dzwięk. Subwofer miał mnie wdeptać w ziemię a tak naprawdę jest bardzo kiepsko. W grach prawie wogóle nie słychać basu w filmach podobnie a przy muzyce już lepiej ale to nadal nie to. Moze to wada fabryczna? Albo mam coś poprzestawiane w ustawieniach (X-FI Music) ? Moje stare Creativy (jakiś zestawik 5.1) miały lepiej słyszalny bas od tego suba... poradzcie coś bo zwariuje tak - ewidentnie masz albo cos uszkodzone w G500, albo to kwestia sterownikow/ustawienia. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon1964 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 a na dodatek teraz jak załączam 5.1 to w tylnych głośnikach słychac trzaski :angry: Jakaś rada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.E.A.R.man Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie chce nikt sprzedać Z2300? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyn@mit Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Wiekszość ludzi podnieca się tym "nieziemskim głębokim basem" w zestawie G500 a ja niestety słyszę nie dość że słaby to jeszcze strasznie pusty, zniekształcony dzwięk. Subwofer miał mnie wdeptać w ziemię a tak naprawdę jest bardzo kiepsko. W grach prawie wogóle nie słychać basu w filmach podobnie a przy muzyce już lepiej ale to nadal nie to. Moze to wada fabryczna? Albo mam coś poprzestawiane w ustawieniach (X-FI Music) ? Moje stare Creativy (jakiś zestawik 5.1) miały lepiej słyszalny bas od tego suba... poradzcie coś bo zwariuje Czy w opcjach "Speakers and Headphone" w opcjach THX w zakladce "Bass Managment" zaznaczyles "enable bass redirection" i subwoofer gain(+15%) Sprawdz moze pomoze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Wiekszość ludzi podnieca się tym "nieziemskim głębokim basem" w zestawie G500 a ja niestety słyszę nie dość że słaby to jeszcze strasznie pusty, zniekształcony dzwięk. Subwofer miał mnie wdeptać w ziemię a tak naprawdę jest bardzo kiepsko. W grach prawie wogóle nie słychać basu w filmach podobnie a przy muzyce już lepiej ale to nadal nie to. Moze to wada fabryczna? Albo mam coś poprzestawiane w ustawieniach (X-FI Music) ? Moje stare Creativy (jakiś zestawik 5.1) miały lepiej słyszalny bas od tego suba... poradzcie coś bo zwariuje Ja też miałem takie same odczucie na moim audigy 2 zs. Dodatkowo syczały strasznie głośniki, nie mogłem za bardzo podkręcać treble. Po wgraniu KX już było lepiej ale coś tam dalej nie było tak. Więc wkurzony na audigy (którego zresztą jakieś 3 miechy temu zakupiłem) wsadziłem swojego starego herculesa fortissimo III 7.1 i w końcu głośniki zaczeły grać. Bass super reaguje, dźwięk dostał dynamiki, sateliki świetnie się spisują. To nawet nie ma czego porównywać. Karty creativa to syf i tyle. Nawet ich głośniki z nimi beznadziejnie grają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ja też miałem takie same odczucie na moim audigy 2 zs. Dodatkowo syczały strasznie głośniki, nie mogłem za bardzo podkręcać treble. Po wgraniu KX już było lepiej ale coś tam dalej nie było tak. Więc wkurzony na audigy (którego zresztą jakieś 3 miechy temu zakupiłem) wsadziłem swojego starego herculesa fortissimo III 7.1 i w końcu głośniki zaczeły grać. Bass super reaguje, dźwięk dostał dynamiki, sateliki świetnie się spisują. To nawet nie ma czego porównywać. Karty creativa to syf i tyle. Nawet ich głośniki z nimi beznadziejnie grają. Syf to Ty chyba miałeś w komputerze, albo uszkodzoną kartę (w co wątpie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Syf to Ty chyba miałeś w komputerze, albo uszkodzoną kartę (w co wątpie). skoro mam różne karty na których moge porównać jak grają głośniki tzn że wiem co mówie i swoje teksty o syfie to sobie zatrzymaj dla siebie bo syf to ty masz ale gdzie indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 niestety musze przyznac racje mariobross1`owi. Az taki dopny to Audigy 2ZS nie jest. Trzeba tylko czasami albo zupdejtowac albo z downgrejdowac stery bo czasami sie zdarzaja wpadki panom z Creative. Poza tym jeszcze jeszcze kwestia wspolpracy z roznymi plytami, zakloceniami itp. Mozliwe ze masz uszkodzona karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon1964 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Czy w opcjach "Speakers and Headphone" w opcjach THX w zakladce "Bass Managment" zaznaczyles "enable bass redirection" i subwoofer gain(+15%) Sprawdz moze pomoze . Faktycznie miałem te funkcje odznaczone. Jest teraz zdecydowanie lepiej , bas jest potężny ale nadal zbyt "pusty" Wogóle ciężko dostroić te głośniki z X-Fi. Pozatym w opcjach THX nie ma wyboru G500 a najciekawsze jest to że najlepiej grają na ustawieniach zestawu 2.1 ! Spróbuję jeszcze postawić od nowa system, wgrać nowe stery i zobaczymy. Jak nie pomoże to zamontuję SB Live 5.1 bo może faktycznie coś z kartą jest nie tak. A pozatym wyloty powietrza z suba to faktycznie mogli by zrobic wieksze bo ten dźwięk trochę przeszkadza. Macie może jakieś namiary na oprogramowanie do testowania dżwięku bo moje X-Fi to niestety OEM . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...