Skocz do zawartości
kurek

Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hooded man

IMO niczym, audigy4 to tylko odcianie kuponow od udanego badz co badz produktu. w 90% to jest ta sama karta, te same mozliwosci, pewnie 4 ma pare lapszej jakosci podzespolow ale to pewnie wszystko.

ja dzisiaj katowalem troche swoje G500 na audigy2 zs i musze powiedziec ze taki zestaw syci. Skonczylem ogladac przed chwila I Robot w jakosci HD i dolby 5.1 - niezatarte wrazenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Manamana1989

IMO niczym, audigy4 to tylko odcianie kuponow od udanego badz co badz produktu. w 90% to jest ta sama karta, te same mozliwosci, pewnie 4 ma pare lapszej jakosci podzespolow ale to pewnie wszystko.

ja dzisiaj katowalem troche swoje G500 na audigy2 zs i musze powiedziec ze taki zestaw syci. Skonczylem ogladac przed chwila I Robot w jakosci HD i dolby 5.1 - niezatarte wrazenia :lol:

I robot to ja oglondalem 2lata temu ;],Weź se obejrzyj Tokio Drift,To są dopiero wrażenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

Manamana1989 ja tez robota ogladalem 2 lata temu ale nie w 1280x550....no i 2 lata temu wiec nie wszystko pamietalem :-) a ze mi wpadl w lapki.... czemu nie ;)

A tokyo drift juz widzialem w dvd rip i film jest kiepski wiec nawet w 1900x1200 bym go nie ruszyl :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

da sie w G500, nawasem mowiac oslona jest na gumowych kolkach nie plastikowych i zarowno wchodzi jak i zchodzi jak w maslo :-) Bardzo przyjemnie bez szarpania glosnikiem.

Nadmienie tylko ze jestem wniebowziety z tandemu audigy2 PCMCIA + G500. Niestety czasami zadrza sie ze dzwiek sie zacina jak przy zacinajacej sie plycie CD-Audio po czym nastepuje freez i tylko twardy reset, zastosowalem juz wszystkie latki o jakich wiedzialem. Zarza mi sie to srednio raz na 2 dni, poza tym filmy w 5.1 i gry z EAX HD - w 5.1 - miodzio

Teraz gram w condemned criminal bo nie skonczylem ostatnio i nie dosc ze gra jest zdeka psyhodeliczna i zahacza o horror to krystalicznie naturalny dzwiek za plecami powoduje ze mi wlosy na plecach deba staja - rwelka :-) (odglos gniecionego szkla pod butem, wszystkie szmery naprawde bardzo ladnie wyglada tlo dzwiekowe w condemned, a odglos owego gniecionego szkla niczym sie nie rozni od tego jak by wam ktos za plecami chodzi po stluczonym szkle - naprawde sugestyne na maxa :-) )

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie w G500, nawasem mowiac oslona jest na gumowych kolkach nie plastikowych i zarowno wchodzi jak i zchodzi jak w maslo :-) Bardzo przyjemnie bez szarpania glosnikiem.

Nadmienie tylko ze jestem wniebowziety z tandemu audigy2 PCMCIA + G500. Niestety czasami zadrza sie ze dzwiek sie zacina jak przy zacinajacej sie plycie CD-Audio po czym nastepuje freez i tylko twardy reset, zastosowalem juz wszystkie latki o jakich wiedzialem. Zarza mi sie to srednio raz na 2 dni, poza tym filmy w 5.1 i gry z EAX HD - w 5.1 - miodzio

Teraz gram w condemned criminal bo nie skonczylem ostatnio i nie dosc ze gra jest zdeka psyhodeliczna i zahacza o horror to krystalicznie naturalny dzwiek za plecami powoduje ze mi wlosy na plecach deba staja - rwelka :-) (odglos gniecionego szkla pod butem, wszystkie szmery naprawde bardzo ladnie wyglada tlo dzwiekowe w condemned, a odglos owego gniecionego szkla niczym sie nie rozni od tego jak by wam ktos za plecami chodzi po stluczonym szkle - naprawde sugestyne na maxa :-) )

Ja tam tylko Dj Tiesto,Westbam,I Słychać mnie na kilometr w dal,A gram to w PES4,Call Of Duty2,W PES4 niemam sobie równych :rolleyes: ,Przy tych głośnikach jestem naprawde Pro-Graczem hehe,

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YYYYY weź to sprecyzuj...Ta osłona jest plastikowa i za ch... niemoge jej wyciagnac,

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słychać mnie na kilometr w dal,...niemam sobie równych :rolleyes: ,Przy tych głośnikach jestem naprawde Pro

Pozdro

quote: Słychać mnie na kilometr w dal

Chyba jak krzyczysz w górach :lol: raczej nie masz wyczucia odległości .

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quote: Słychać mnie na kilometr w dal

Chyba jak krzyczysz w górach :lol: raczej nie masz wyczucia odległości .

No dobra przesadzilem ale daleko slychac ;],umnie są takie impry w lato że na całe Mielno słychać to wiesz :lol2:

Pzdr

Edit:

A mam jeszcze pytanko,mógłbym podłączyć coś takiego zamiast przednich satelitek w G500???

http://www.allegro.pl/item128745441_glosni...wysokosci_.html

Pzdr

Edytowane przez Manamana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie do końca... jestem również posiadaczem G500, a odpowiednie ustawienie parametru zmieniającego czas (opóźniający) emisji sygnału z głośników tylnych i centralnego powoduje kolosalne różnice w odsłuchu...

100% yes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra przesadzilem ale daleko slychac ;],umnie są takie impry w lato że na całe Mielno słychać to wiesz :lol2:

Pzdr

Edit:

A mam jeszcze pytanko,mógłbym podłączyć coś takiego zamiast przednich satelitek w G500???

Pzdr

molgbys zachowac te 150zl sprzedac G500 i kupic najtansza kode chodzby nawet uzywana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit:

Pzdr

Chcesz je podpiąć zamiast przednich satelitek :blink: :blink: :blink: ?

A jak tam z impedancją pasuje? Jeśli wzmacniacz z tych logów ruszy te kolumny jako przednie to pewnie bedom grały cichutko. Nie sugeruj sie mocami "satelitek" bo to wyimaginowane moce "ala spagetti-komputerowe zestawy nagłaśniające", liczy się wydajność prądowa wzmacniacza, a na 100% w tych logitechach siedzi jakiś bubel (łapanie zakłuceń z sieci to tylko 1 dowód)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz je podpiąć zamiast przednich satelitek :blink: :blink: :blink: ?

A jak tam z impedancją pasuje? Jeśli wzmacniacz z tych logów ruszy te kolumny jako przednie to pewnie bedom grały cichutko. Nie sugeruj sie mocami "satelitek" bo to wyimaginowane moce "ala spagetti-komputerowe zestawy nagłaśniające", liczy się wydajność prądowa wzmacniacza, a na 100% w tych logitechach siedzi jakiś bubel (łapanie zakłuceń z sieci to tylko 1 dowód)

Niemam Logitecha Z5500 tylko Creative G500 :wink:

molgbys zachowac te 150zl sprzedac G500 i kupic najtansza kode chodzby nawet uzywana...

Do Kody to musiałbym kupić jeszcze amplituner...A poniiewaz zalezy mi na dobrym basie to musiala by byc z sw1000??Nie myle się? :unsure: <_< :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tych głośnikach??

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&vM...;vItemDB=itemdb

albo te

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&vM...;vItemDB=itemdb

(Te drugie troche przypominają mi Altusy)

+

http://allegro.pl/item130136464_koda_subwo...0_kuj_pom_.html

albo

http://allegro.pl/item132133158_subwoofer_...y_gw_od_ss.html

Czyli Zestaw 2.1

Jak to zagra.Dużo lepiej niż moje G500??Ewentualnie czy to dobry zakup w tej cenie??Poradzicie jakiś wzmacniacz do tego??

Z góry thx

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zagra.Dużo lepiej niż moje G500??

LOL. G500 to maluch, a taka Koda to już powiedzmy Opel Astra. Więc różnica lekka. Poza tym powiedz do czego potrzebujesz głośniki muzyka/filmy/granie i jakiej wielkości masz pokój. No i ile masz kasy na to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL. G500 to maluch, a taka Koda to już powiedzmy Opel Astra. Więc różnica lekka. Poza tym powiedz do czego potrzebujesz głośniki muzyka/filmy/granie i jakiej wielkości masz pokój. No i ile masz kasy na to wszystko.

Pokój duży około 30m2(moze 25),głośniki mają być do muzy,do reszty będe mieć g500,kasy gdzies z 1200,a najlepiej narazie 2.1 pod jakiś amplituner :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subwoofer się zupełnie do muzyki nie nadaje. Pokój jest już spory, więc możesz kupić coś pokroju JBL E60, tylko zdziebko za drogie są. Z tańszych kolumn zobacz sobie w rankingu Hi-fi i muzyka co stoi w okolicach 1000 nieźle, ostatnio jakaś wyższa wersja kody zebrała dobrą recenzję w jakimś magazynie audio, taga czy jakoś tak się to nazywało. Chyba że jakieś używki chcesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subwoofer się zupełnie do muzyki nie nadaje. Pokój jest już spory, więc możesz kupić coś pokroju JBL E60, tylko zdziebko za drogie są. Z tańszych kolumn zobacz sobie w rankingu Hi-fi i muzyka co stoi w okolicach 1000 nieźle, ostatnio jakaś wyższa wersja kody zebrała dobrą recenzję w jakimś magazynie audio, taga czy jakoś tak się to nazywało. Chyba że jakieś używki chcesz ;)

Ale jak zrobie tak że subwoofer będzie grał do 70hz to sie chyba bedzie nadawal conie :wink: ??No czytam te wszystkie gazety hifi itd. napewno o Tadze muwisz,a te głośniki od stxa złe będą?2 glosniki 27cm+1 glosnik 16cm,i gwizdek,chyba źle niebędzie conie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak zrobie tak że subwoofer będzie grał do 70hz to sie chyba bedzie nadawal conie :wink: ??No czytam te wszystkie gazety hifi itd. napewno o Tadze muwisz,a te głośniki od stxa złe będą?2 glosniki 27cm+1 glosnik 16cm,i gwizdek,chyba źle niebędzie conie??

No STX to STX, za dobrej opinii to to nie ma. A co do suba... No suby mają raczej za zadanie uzupełnienie najniższego pasma w filmach, gdzie to daje naprawde dobre efekty... Ale do muzyki... No nie wiem, ja jestem zwolennikiem 2.0 do muzyki. Szczególnie że sub to droga zabawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manamana

ja to w koncu juz nie wiem tak czytajac ciebie, czy ty chcesz zeby to dobrze gralo czy tylko glosno gralo, bo jak chcesz zamias muzyki miec glosna dudniaca sieczke to kupuj stx'y + suba kody i bedzie git, a jak chcesz uslyszec dobrej jakosci dzwiek to celuj tak jak Sarkazz mowi np w JBL E60/E80 jak przymalo kasy to w KODE AV702 kosztuja cos 700-800zl za pare i w pokoju 25m2 spokojnie sobie poradza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi