SGJ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Tak, ja tez mam stronę! :lol: Od czego by tu zaczać.... Była sobie strona... i tak się zmieniała od 2003 roku. Najpierw na ramkach :lol2: Potem w php, kolejna w php, i nastepna w php działajaca w połowie automatycznie przy dodawaniu nowych podstron i... jakoś mi się nie chciało napisac panelu zeby jeszcze łatwiej cos tam dodawac. I tak kilka miesiecy temu zainstalowałem [ciach!] :D :wink: , na którym miało byc znacznie latwiej i nie trzeba sie dalej bawic pisząc wszystko samemu. Nazywa sie to jakoś na j.... I jak sie chce wszystko ułatwic to się stwarza więcej problemów. Złe kodowania w modułach i komponentach, sypiace się komponenty, pady strony poaktualizacji php, bo jakis komponent był tworzony pod starszą wersje itd. ale tu się coś zmieniło, tam poprawiło i jakoś to działa. Pozostał wygląd. Standardowy sie do niczego nie nadawał, większosc dostępnych w sieci też. W koncu został odpowiednio zmodyfikowany jeden z z zainstalowanych razem z tym czyms na j.... Ale to tez było kiepskie. I tak 3 dni temu zaczął sie tworzyc całkiem nowy wygląds strony. Najpierw miało byc troche grafiki, aby to ładnie wyglądało. Ale.... wyglad się zmieniał co chwilę i z początkowego pomysłu nic nie zostało. Z kawałka CSS'a powstało cos podobne do strony, bez zbednej grafiki wczytujące się kilka razy szybciej od tego co było wczesniej. Co znajduje się na stronie? Własciwie to nic ciekawego, ale jak ktos chce wiedziec to LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Szata graficzna (tzn. jej brak) mi nie leży. ;) Więcej przejrzystości by się przydało. ;] Cała reszta bajka (a zwłaszcza zawartość strony). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 CSSa jeszcze troche musze poprawic, żeby pare rzeczy inaczej wyglądało. Zmieniłem kreski na linie, bo jednak tak lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 U mnie ładuje się dokładnie 7.828s +/- 0.5s :) Ta czcionka na "przyciskach" na górze na wyższych rozdzielczościach nie jest za mała i nieczytelna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Joomla :-D U mnie ładowało się tto 31 sekund. Zmieniłbym czcionkę na bezszeryfówkę, bo nieczytelna jest miejscami. Jakieś lekki kolorek w tło bym rzucił, jeżeli ma być bez grafiki. Zwiększyłbym czcionkę w menu. Troszkę pracy i będą z tego ludzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ja mam neo 1MB i ładuje mi się w 1-2s, więc jest super. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 nom.. rzeczywiście poskąpiłeś szaty graficznej :D.. jeśli chodzi o szybkość to nie wiem... ale faktycznie wolno sie ładuje jak na text.. Twoja około 8 sekund.... moja 4 sekundy.... zmiana strony u Ciebie to 4 sekundy.. u mnie 2 (z grafiką). Testy przy wyczyszczonym keszu i historii :) no i te reklamy.... nie cierpię reklam z gogli :) Stronka Rejsetr trochę mało czytelna prze wzgląd na brak grafiki... Trzeba było jednak robić swój engin stronki... będzie tak szybki jak go zrobisz.. ma minimalną ilość potrzebnych rzeczy :) Z resztą co Ci będę tłumaczył przecież wiesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 heh u mnie jak zajarzył to w 3 s poszło, faktycznie brak grafiki sprawia, ze strona mało czytelna jest. ale układ przemyslany, no i treść... pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 nom.. rzeczywiście poskąpiłeś szaty graficznej :D.. jeśli chodzi o szybkość to nie wiem... ale faktycznie wolno sie ładuje jak na text.. Twoja około 8 sekund.... moja 4 sekundy.... zmiana strony u Ciebie to 4 sekundy.. u mnie 2 (z grafiką). Testy przy wyczyszczonym keszu i historii :)Pewnie masz cała swoją stronę w cache przeglądarki. ----- Poszlo pare zmian. - Menu na górze > powiększona czcionka - Czcionki na całej stronie - Moduł X-Tweaker(ten na górze) > kod napisany ręcznie(validator wyswietlał pare błędów) , bo wczesniej był zrobiony w edytorze w joomli i to cos tylko przypominało (x)html. - Kilka innych poprawek w kodzie. Pozostao do poprawy wyświetlanie góry w IE6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Strona może być. Przejrzysta, ale bez grafiki [zbędnej]. Pasuje do treści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) przeglądarka: opera 9.01 problem: bez włączonego dopasowania do szerokości, środkowy segment z newsami jest trochę rozjechany: na podstronach jest w porządku. [edit] rejestr jednak tez się rozjeżdza trochę... Edytowane 6 Lipca 2006 przez o-skar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Kiedyś taka niebieska chyba była, imho ładniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Pewnie masz cała swoją stronę w cache przeglądarki. Testy przy wyczyszczonym keszu i historii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 przeglądarka: opera 9.01 problem: bez włączonego dopasowania do szerokości, środkowy segment z newsami jest trochę rozjechany: 2216896[/snapback] Kiedyś taka niebieska chyba była, imho ładniejsza. Cała niebieska? Bo coś takiego to było ze 2 lata temu. :wink:Twoja strona mi sie pól minuty laduje + doczytywanie elementów z poza strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 zależy czy kumpel majstruje przy serverze :)... bo serwer to mój pentiacz 3 866MHz leżący na taborecie :D... ale przynajmniej darmowy, nieograniczone miejsce i bez reklam. Czasami jak majstruje coś to faktycznie może zwalniać.. ale zazwyczaj chodzi szybko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 @PelzaK Twoja strona ładuje mi się około 8-9 sekund. A strona SGJ'a ładuje mi się około 4 sekundy ;] Posiadam opere 8.52 ;] mam Mm 128 :] wiec chyba jednak ten brak szaty graficznej u SGJ'a robi swoje :) @SGJ A można wiedzieć ile zarabiasz za jedno kliknięcie w baner google? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 PelzaK Mój serwer to P2 266@272. rafifeo Nie można(regulamin google). Ale za mało bo prawie nikt w to nie klika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 aha :( to ja ci klikne :lol2: a na jakim oprogramowaniu masz postawiony server? :) bo sam chce sobie postawic jakis ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 System jak tutaj Do tego apache, php, mysql i pare innych smieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 nie no. strona bardzo fajna :) mi tam pasuje ze nie ma wiele grafiki :) a te reklamy nie przeszkadzaja :] oby tak dalej :D btw zapraszam do wypowiedzenia sie w moim topicu o mojej stronie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 ok, już wszystko działa. naprawdę dobra strona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 To co, mała forumowa zrzutka na jakąś fajną domenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 .info za 5 zł ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 To co, mała forumowa zrzutka na jakąś fajną domenę?Możecie sie tez zrzucić na nowy server :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 No bardzo ciekawa stronka. Reklamy są ale przecież każdy wie że z nich się człowiek nie wyżywi :P Przynajmniej masz własny serwerek. Sam decydujesz co umieszczasz i w jakiej ilości. Domene, po co? Darmowe też są niezłe. Np. xt.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ' date=' 8 lip 2006, 22:44' post='2219938'] Domene, po co? Darmowe też są niezłe. Np. xt.pl To nie są domeny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Stronka fajna, mam nadzieje, ze sie bedzie szybko rozwijac... Zycze powodzenia... :wink: Edytowane 8 Lipca 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 To nie są domeny...Aliansy, domeny, jeden pies :P Każdy i tak wie o co chodzi :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Moze i wie, ale między aliasem, a domeną jest duża róznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 a między aliansem i aliasem też ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...