Gość lukas_gab Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Ja bym chłodnice postawił kruccami do góry , bo tak cienko z odpowietrzeniem , jak chcesz mieć mniej rurek to zrub X3N na 2 krucce , róznica w wydajnosci , jest taka mała , że może to ruwnie być błąd czujnika ... nie warto sie bawić w 3 krucce dla 0.5 -1 stopnie ....Sądze , że te trujniki to będą stawiać opór , dla wody , ale to nie ma znaczenia jak nie chcesz mieć chłądnicy id ciągnika ... uciągnie , tylko , że szeregowo lepiej . Boisz sie , że woda się będzie nagrzewać ? W 2 blokach napewno nie będzie sie super grzała , jak byś miał cpu, NB + 2 na hdd , psu , mostefy , SB , SLI , to wtedy może by miało znaczenie nagrzewanie się wody , a teraz jak masz to różnica wody na wlocie i wylocie to jakieś pare stopi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Hm....myslalem zeby i tak postawic chlodnice...ale nie jest najlepszym rozwizaniem jesli chlodnica bylaby poziomo np tak jak przy zamocowaniu jej pod sufitem w budzie? (ale u mnie i tak bedzie na zwewnatrz budy- gdybanie). X3N nie znam sie na tych oznaczeniach odprowadzania ciepla...ale jesli roznica miedzy 2 a 3 kroccami to tylko jakis 1C to hm... tylko wiesz tu 1C tam 1C i sie uzbiera =] Ciagnik to badzie Hydorka 20. Moj uklad bedzie tylko 2 blokowy...szkoda rozbierac StockColla na plycie =] Szeregowo pewnie (raczej napewno) by to chlodzenia wygladalo efektowniej ale jednak bede sie upieral przy rownoleglym =] Jest roznica w stawianiu oporu wodzie przy przeplywie przez trojnik w zaleznosci od kierunku wplywania cieczy do niego? Heh w MCS braklo X3N =/ widzial ktos moze go gdzies po sklepach? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ...to zrub X3N na... to ruwnie ...te trujniki... miej litość dla moich oczu i zrÓb coś z tym U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 miej litość dla moich oczu i zrÓb coś z tym U+ Króćce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 toolboy człowieku ten temat już umarł... Niech zgadne archeologie studiujesz...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 To moze napisz do moderatorow zeby temate starsze niz miesiac zamykali i usuwali - przeciez wiedza w nich zawarta jest martwa = bezuzyteczna, nie???? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 To moze napisz do moderatorow zeby temate starsze niz miesiac zamykali i usuwali - przeciez wiedza w nich zawarta jest martwa = bezuzyteczna, nie???? :mur: boze, nie o to chodzi, poprostu po co odkopywac stary temat, piszac o ortach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Nie wiem może już ktoś to napisał ale nie chce mi się czytać całego wątku... ThermalTake Water Level Indicator nie jest rezerwuarem. W żadnym wypadku. Jest to tylko wskaźnik poziomu wody, jednym słowem mówiąć KUPA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Nie wiem może już ktoś to napisał ale nie chce mi się czytać całego wątku... ThermalTake Water Level Indicator nie jest rezerwuarem. W żadnym wypadku. Jest to tylko wskaźnik poziomu wody, jednym słowem mówiąć KUPA. Dokładnie. Jakby nie mogli mu od góry korka zrobić :angry: Samemu lepiej nie próbować, bo szlag trafi anodyzowana powłokę i problemy gotowe. Szkoda, bo całkiem ładne to - chociaż troszkę małe. Innovatek nie ma tych wad, za to jak zwykle przesadził z ceną :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...