magus Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 witam, jak moge jeszcze polepszyc wydajnosc procka, bo wydaje mi sie ze ten moj radek sie troche z nim nudzi :mur: Sprzet taki jak w sygnaturce. Czy da sie jakos podkrecic tego bartka na tej mobo? bo wiem ze jest kiepska do OC :cry: mnoznik zablokowany na procku, bo nie moge nim ruszyc w biosie no i pozostaje krecenie FSB ale niestety nie ma blokady na agp/pci a dzielnik tak jak podobno powinien sie ustawic na 1/6 przy 200 bo niby tak maja plyty z chipsetem kt600, tak tu lipsztik mili panstwo, bo komp nie wstaje :angry: z gory thx za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 sprzedac, dolozyc grosze i kupic s754 z AGP np cos takeigo jak ja mam w podpisie z Twoja grafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 a co mi radzisz, jakis konkretny model(kofiguracja);)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) magus napisał(a): a co mi radzisz, jakis konkretny model(kofiguracja);)?? To zalezy od ilosci $$ Mozna kupic za ok 150zł GIGABYTE K8NS REV 1.0 !!! najlepiej ! (Rev 2.0 nie warto, O/C ma okrojone) na allegro albo nową w sklepie co bardziej preferuje :) bo z allegronie wiaodmo co sie trafi i do tego jakiegos Athlona 64 na S754 ( lepiej zeby to byl 0.09um, chociaz moj 0.13um tez sie kreci) Edytowane 6 Lipca 2006 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Cytat a co mi radzisz, jakis konkretny model(kofiguracja)icon_wink2.gif??A może by zajrzeć do działu "Co kupić?": http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=59 Ja polece na 939 coś, czyli Asrock dual sataII i athlon 3000+ venice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 no wiesz zeby sprzedac moja plytke z prockeim i dolozyc nie wiem z 100-200zl , bo jeszcze czeka mnie wymiana zasilacza:/ moze cos takiego http://allegro.pl/item112236113__athlon_64...k8u_s_939_.html ?? co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 magus napisał(a): no wiesz zeby sprzedac moja plytke z prockeim i dolozyc nie wiem z 100-200zl , bo jeszcze czeka mnie wymiana zasilacza:/ moze cos takiego http://allegro.pl/item112236113__athlon_64...k8u_s_939_.html ?? co o tym sadzicie? dobre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 magus napisał(a): no wiesz zeby sprzedac moja plytke z prockeim i dolozyc nie wiem z 100-200zl , bo jeszcze czeka mnie wymiana zasilacza:/ moze cos takiego http://allegro.pl/item112236113__athlon_64...k8u_s_939_.html ?? co o tym sadzicie? Tylko nie ta płyta to najgorsza jaka może być.Szukaj K8NS w wersji 1.0 (ważne 2.0 ma okrojone OC). +procek na s.754.No chyba że ASROCK dual stata2 na s.939 i jakiś Venice 3000+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 grayman napisał(a): Tylko nie ta płyta to najgorsza jaka może być.Szukaj K8NS w wersji 1.0 (ważne 2.0 ma okrojone OC). +procek na s.754.No chyba że ASROCK dual stata2 na s.939 i jakiś Venice 3000+. no wlasnie koles z acris.pl tez mi doradza tego asrocka z tymze prockiem, ale co mam zrobic teraz ze swoja stara mobo i tym bartkiem? nie macie moze kogos kto by potrzebowal takiego sprzetu? aha no i tera jak zmienie ten sprzet to pojawia sie znow problem zasilacza bo ten moj juz chyba go nie pociagnie, prawda? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 to rozumiem ze zestaw ASROCK dual stata2 na s.939 i jakiś Venice 3000+ bedzie dobrym wyborem ze ta plyta nie bedzie gorsza od tego gigabyta ktorego teraz mam, tak? a co z tym zasilaczem jeszcze? ma ktos jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Zasilacz raczej do zmiany, a stare klamoty to bardzo chętnie i w dość dobrej cenie pójdą na allegro ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 mrjeremiasz napisał(a): Zasilacz raczej do zmiany, a stare klamoty to bardzo chętnie i w dość dobrej cenie pójdą na allegro ;-). stare klamoty to jak rozumiem plyta i procek;) a zasilacz jaki proponujecie? tak zeby byl spokoj zeby mi nei padl ani nie spalil reszty sprzetu :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Hmm tanio i bardzo dobrze FORTRON FSP 400 PNF60 (np. http://allegro.pl/item112622122_wyprzedaz_...wdz_i_kup_.html ) Spokojnie wystarczy a nawet sproy zapas zostaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Raczej 350W tha-p, która ma mocniejszą linie 12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Grzechu_1990 oba spokojnie starcza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Cytat Grzechu_1990 oba spokojnie starcza icon_wink2.gifPowiem Ci że sie troche mylisz, 400 nadaje sie do starszych kompów zasilanych z 5V, a 350 do tych z 12V, wszystko jest w temacie o fortonie ;) Edytowane 7 Lipca 2006 przez Grzechu_1990 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Grzechu_1990 napisał(a): Powiem Ci że sie troche mylisz, 400 nadaje sie do starszych kompów zasilanych z 5V, a 350 do tych z 12V, wszystko jest w temacie o fortonie ;) czyli cos w tym stylu tak? http://allegro.pl/item114298134_zasilacz_a...2_lata_gw_.html bo w sumie innych aukcji na allegro nie zauwazylem z tego modelu:/ wiem ze jest to sprawdzony srzedawca bo czytalem prawie caly topic o fortronie...troche tego bylo;) ale juz nie pamietam czy on sprzedaje uzywki czy normalne lezaki magazynowe, ktos pamieta moze? szkoda ze ten fortron na tej aukcji nie ma wiekszego wiatraka 12mm:(...no ale coz... Edytowane 7 Lipca 2006 przez magus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 O tego fortona mi chodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Grzechu_1990 napisał(a): O tego fortona mi chodziło.Gwoli ścisłości nie "Fortona" tylko Fortrona. Też uważam, że taki Fortronik powinien spoko styknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Tylko po co kupować jakieś leżaki magazynowe. Moim zdaniem lepiej dołozyć 20 zł na nówkę ModeComa 350W, np. stąd: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2423 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Stanko napisał(a): Tylko po co kupować jakieś leżaki magazynowe. Moim zdaniem lepiej dołozyć 20 zł na nówkę ModeComa 350W, np. stąd: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2423 rozumiem ze bebechy, parametry i wszytsko sa te same co w tym fortronie tyle ze nalepka mode-com, czy sie myle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Cytat rozumiem ze bebechy, parametry i wszytsko sa te same co w tym fortronie tyle ze nalepka mode-com, czy sie myle?Nie mylisz się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Grzechu_1990 napisał(a): Nie mylisz się.no to jesli rzeczywiscie jest tak jak mysle to jasne ze zdecyduje sie na tego nowke mode-com'a;) tylko poszukam raczej zeby gdzies u siebie w miescie kupic...kurde tylko sprzedac ta moja mobo i procka no...ahhh troche nei chce mi sie bawic w to allegro ale jesli rzeczywiscie nie ma innego wyjscia to chyba bede zmuszony... <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 @magus, kup jakąś fajną płytę na nf2 (chodzą teraz za grosze) i jedź z fsb na ile pamięci pozwolą. Przy 2,2-2,4GHz każdy bartek jest już całkiem mocną maszynką, która stawi czoło nawet X800GTO@XL ;) może venice dałby jeszcze te parę procent mocy, ale przy twoim zestawie poczekał bym na conroe'a, byś za rok tu znów nie słyszał, że masz wywalić tego przestarzałego powolnego venice'a :P Dociągnij jeszcze z ramem conajmniej do 1GB i będzie gitara, bo w tej chwili głównie on powoduje ci zaciachy, no i tak jak koledzy radzą zmień zasilator, jak myślisz o oc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 doczytalem sie ze ten fortron ma aktywne PFC a ten mode-com pasywne <_< w czym jest roznica? ktore jest w takim razie lepsze? M4TEUSZ napisał(a): @magus, kup jakąś fajną płytę na nf2 (chodzą teraz za grosze) i jedź z fsb na ile pamięci pozwolą. Przy 2,2-2,4GHz każdy bartek jest już całkiem mocną maszynką, która stawi czoło nawet X800GTO@XL ;) może venice dałby jeszcze te parę procent mocy, ale przy twoim zestawie poczekał bym na conroe'a, byś za rok tu znów nie słyszał, że masz wywalić tego przestarzałego powolnego venice'a :P Dociągnij jeszcze z ramem conajmniej do 1GB i będzie gitara, bo w tej chwili głównie on powoduje ci zaciachy, no i tak jak koledzy radzą zmień zasilator, jak myślisz o oc. no to teraz znow nie wiem co robic:( a z pamieciami to w sumie nie jest tak zle bo np w herosach5 nie brzeczy dysk przy doczytywaniu textur itp tylko procek nie daje rady, bo czy dam na minimalne wymagania czy na maxa ilosc klatek prawie sie nei zmienia :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 magus napisał(a): doczytalem sie ze ten fortron ma aktywne PFC a ten mode-com pasywne <_< w czym jest roznica? ktore jest w takim razie lepsze?Swoją widzę podeprę czymś takim z google ;-). Cytat PFC - Power Factor Corrector Jest to układ korekcji współczynnika mocy - (power factor corrector). Ponieważ zasilacze impulsowe (m. in. wbudowane w komputery i zasilacze typu on-line) mają współczynnik mocy rzędu 0,65, układ ten podwyższa go do wartości około 0,99. Niski współczynnik mocy jest zjawiskiem niekorzystnym. Dla szarego użytkownika różnica jest raczej subtelna. Lepsze akywne, ale ja bym się za bardzo tym nie przejmował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 a mi sie wydaje ze z tego Gigabyta swojego mozesz jeszcze cos wycisnac ;] tylko nie ustawiaj fsb 200 w biosie tylko zworkami :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 rafifeo napisał(a): a mi sie wydaje ze z tego Gigabyta swojego mozesz jeszcze cos wycisnac ;] tylko nie ustawiaj fsb 200 w biosie tylko zworkami :lol2: tylko jakimi jumperkami mam to ustawic na tej plycie jest tylko jeden JP1 ktory ustawia fsb na uto albo na 100mhz i tyle :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 aha :? a sprobuj ustawic zworkami na auto. wez podnies szyne fsb do 200 i dovoltuj procka troche :) moze po prostu on nie wyrabia na 200 ;} albo wyciagnij jedna kosc ram. musisz pokombinowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 rafifeo napisał(a): aha :? a sprobuj ustawic zworkami na auto. wez podnies szyne fsb do 200 i dovoltuj procka troche :) moze po prostu on nie wyrabia na 200 ;} albo wyciagnij jedna kosc ram. musisz pokombinowac :)gdzies w jakims forum wyczytalem ze na tej plycie nawet jak sie da 200 na fsb to i tak dzielnik nie zaskoczy na 1/6 , doslownie masakra :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...