Skocz do zawartości
Lewiatan

Zwrot I Ciuchy...

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa dni temu kupiłem sobie klapki, fajne japonki, ale na podeszwie została wyłożona taka trawa, niby słoma, cos w tym stylu. Wczoraj, gdy przyszedłme do domu zobaczyłem, ze jedna sciółka(?) jest zniszczona.... Po jednym dniu chodzenia....;/ Należałoby dodać, ze używałem ich normalnie, nie biegałem, nie szarpałem, nic....klapki są markowe.

Czy i jak mogę je zwrócic do sklepu i wymienic na nowe?

Czy ktoś mógłby mi powiedizeć, co robic w tej sytuacji?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzuc fotke, bo nie kumam co to 'sciolka' na klapkach :]

gdybym mógł tak zrobic to juz zdjęcie w pierwszym poscie byłoby... nie mam aparatu...;/

to jest tak jakby ususzona trawa morska, zbita, pozwiązywana nitkami tak, ze wyglądało bardzo solidnie...;/

Wszystko zaczęło sypać się od tego paska pomiędzy palcami i doszło do połowy stopy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym, ze w sklepie jest taka młoda siksa, która robi łaskę, ze tam pracuje i pewnie będę musiał rozmawiac z szefem, aby dojsc do jakiegoś wniosku...

Czy znacie jakieś paragrafy, na które mogę odwołać się tam? ;]

z góry sorry za pisanie dwóch postów pod rząd, ale inaczej temat nie zostałbny zauważony....:)

Byłem w sklepie i kobieta powiedziała mi, ze będą reklamować, ale ja nie chcę naprawy, tlyko wymiany na inny model w sklepie... Czy mogę od razu(zgodnie z prawem) je wymienic w sklepie?

Edytowane przez Lewiatan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

istenieje takie cos jak rękojmia :) przysluguje ci rok gwarancji.

Druga sprawa masz prawo do zwrotu towaru jezeli ci nie pasuje masz na to tydzien. Tylko nie moze on być uszkodzony

jakby nie uznali gwarancji dzwon odrazu do rzecznika praw konsumenta najlepiej przy kierowniku wtedy podobno robią sie odrazu uprzejmi

PAMIETAJCIE na kazdy produkt buty czy plecak macie zawsze tak jakby rok gwarancji, jest to rękojmia czyli wada nie mozliwa do ujawnienia w okresie gwarancyjnym :) tzn aby sie w to wgłebic wpiszcie w google :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga sprawa masz prawo do zwrotu towaru jezeli ci nie pasuje masz na to tydzien. Tylko nie moze on być uszkodzony

Chyba nie czytałeś przepisów dokładnie. Owszem, cos takiego istnieje ale TYLKO i WYŁĄCZNIE w zakupach przez internet. Przy kupnie osobistym już to nie obowiazuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecieli sobie w jajo...

Chciałem je wziąć na rachunek. Przy takiej procedurze oczywiście zostawia się paragon, czyli jedyny dowód zakupu... Teraz mi pier**oli, że dała mi do ręki i wypieraja się, ze bez dowodu zakupu nie mogą nawet wysąłć do reklamacji... a to ta pinda durna zgubiła ten paragon....;/

Rzecznik praw konsumenta jest na urlopie....;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś odniosłem buty do Deichmana

podaje jej rachunek - ona go bierze i wyrzuca do kosza

- Poproszę rachunek

- Przed chwilą pani dałem

- Nie, nie dał pan.

wyciągam z kosza i jej pokazuje

- Poprosze kierownika.

- Ja jestem kierownikiem.

B-) Sklepy są okrutne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś odniosłem buty do Deichmana

podaje jej rachunek - ona go bierze i wyrzuca do kosza

- Poproszę rachunek

- Przed chwilą pani dałem

- Nie, nie dał pan.

wyciągam z kosza i jej pokazuje

- Poprosze kierownika.

- Ja jestem kierownikiem.

B-) Sklepy są okrutne.

taaaak jasne, ile masz lat15?

jeżeli ta sytuacja miała miejsce w rzeczywistości to pojechałbym z [ciach!]ami i strzałem z otwartej nalepiłbym ten paragon na czoło tego kierownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaak jasne, ile masz lat15?

jeżeli ta sytuacja miała miejsce w rzeczywistości to pojechałbym z [ciach!]ami i strzałem z otwartej nalepiłbym ten paragon na czoło tego kierownika

Ja postanowiłem być grzeczny i dostałem kase z powrotem. :lol2: To jest widocznie ich taktyka pierwszego poziomu na "oddających klientów". A lat mam sporo więcej. A kobiet nie bije, nawet jak są kierownikami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja postanowiłem być grzeczny i dostałem kase z powrotem. :lol2: To jest widocznie ich taktyka pierwszego poziomu na "oddających klientów". A lat mam sporo więcej. A kobiet nie bije, nawet jak są kierownikami :wink:

powiedz w jakim sklepie w katowicach to sobie kiedyś pojade z babki jaja porobić bo lubie sie z takimi kłócić. Zreszta ja na twoim miejscu bym odrazu darł morde na cały sklep, ostatnio tak w kauflandzie zrobiłem jak mi policzyli 2zł więcej za płyn do chłodnicy chociaż znajomy specjalnie 10 minut szukal tego najtanszego i jeszcze na czytniku sprawdzal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi jak to sie dzieje ze coraz glupsze tematy sie tu pojawiaja?

Tylko czekam jak ktos zalozy cos w stylu 'dostalem jakis plam na **** co mam robic?'

Z tego co mi sie wydaje to to forum nie jest agencja rzecznika praw konsumenta(czy jak tam sie jego biuro nazywa), poradnia medyczna, ani internetowa wersja poradnika cioci Aliny.

Opanujcie sie co po niektorzy w tworzeniu takich tematow...

Przecie postepowanie w takich sytuacjach jest oczywiste....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz w jakim sklepie w katowicach to sobie kiedyś pojade z babki jaja porobić bo lubie sie z takimi kłócić. Zreszta ja na twoim miejscu bym odrazu darł morde na cały sklep, ostatnio tak w kauflandzie zrobiłem jak mi policzyli 2zł więcej za płyn do chłodnicy chociaż znajomy specjalnie 10 minut szukal tego najtanszego i jeszcze na czytniku sprawdzal :D

:lol2: Mojej matce też ostatnio w kauflandzie źle policzyli, to poszła po kierownika, i jej czekolade dali w ramach przeprosin... Siemianowice rządzą, nie ma co :lol2: :lol2: :lol2: A to ofkz był Deichman w Silesii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi