Virtus Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Czy zaproponuje ktos jakis inny model 22"? Iiyama 22 - informacje na poprzednich stronach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amun Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 test Iiyama_ProLite_E2200WS http://www.bit-tech.net/hardware/2006/11/1..._E2200WS/1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Już byłem zdecydowany (a raczej zdesperowany) na Acera DVI jak tylko wejdzie... tymczasem okazało się że prawodpodobnie Iiyama przyjedzie do mnie z niemiec, przy okazji... Gwarancja Iiyamy jest międzynarodowa więc nie ma najmniejszych problemów... A cena w niemczech - 1250-1300 ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny1982 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Już byłem zdecydowany (a raczej zdesperowany) na Acera DVI jak tylko wejdzie... tymczasem okazało się że prawodpodobnie Iiyama przyjedzie do mnie z niemiec, przy okazji... Gwarancja Iiyamy jest międzynarodowa więc nie ma najmniejszych problemów... A cena w niemczech - 1250-1300 ;x Na pewno nie ma problemow z gwarancja?? Na pytanie do Iiyama Polska czy gwarancja Iiyamy zakupionej w Niemczech jest akceptowana w Polsce, dostalem odpowiedz: "Tylko gwarancja serwisowa i tylko wg. 2 klasy normy ISO13406-2 Dodatkowo do rozpatrzenia reklamacji należy mieć dowód zakupu i gwarancję jednocześnie." Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Gwarancja serwisowa to 3 letnia gwarancja door-to-door? Czyli w razie uszkodzenia przyjezdza kurier i zabiera? Z odpowiedzi od Iiaymy wynika tez, ze miesieczna gwarancja na wypalone pixle nie jest respektowana? Zastanawiam sie czy nie zrobic czegos takiego: kumpel kupilby mi Iiyame w Niemczech i przez 1m-c sprawdzilby czy nie wyskoczyly pixle. W razie czego wymienilby na nowa w Niemczech, a po m-cu poprawnej pracy zabralbym ja spowrotem. pozdrawiam chojny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Już byłem zdecydowany (a raczej zdesperowany) na Acera DVI jak tylko wejdzie... tymczasem okazało się że prawodpodobnie Iiyama przyjedzie do mnie z niemiec, przy okazji... Gwarancja Iiyamy jest międzynarodowa więc nie ma najmniejszych problemów... A cena w niemczech - 1250-1300 ;xTaka cena jest już rozsądna. Kiedy go dostaniesz to postaraj się stwierdzić obecność/nieobecność FRC ( please :rolleyes: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 ... E-mail:sarkazz@gmail.com Komentarze:Czy monitory Iiyama sa objete miedzynarodowa gwarancja, np. czy kupujac monitor w Niemczech, mam równiez mozliwosc naprawy monitora w systemie door2door, lub przy osobistym dostarczeniu do serwisu (oczywiscie posiadajac wszystkie dokumenty potwierdzajace zakup (paragon + karta gwarancyjna)) w Polsce ? ODP Tak Po okazaniu (paragonu + karta gwarancyjna)monitor będzie naprawiony wg. warunków gwarancji w systemie door to door. + Gwarancja na monitory marki iiyama opiera się na postanowieniach ustawowych, przy czym okres gwarancji na usterki, które nie zostały stwierdzone w ramach regulaminowego obowiązku klienta sprawdzenia przedmiotu kupna i zgłoszenia reklamacji, wynosi 36 miesięcy, o ile miejscem pobytu lub miejscem pracy właściciela monitora jest obszar Republiki Federalnej Niemiec, Republiki Austrii, Polski lub Republiki Czeskiej. Gwarancja na piksele obowiązuje tylko w autoryzowanych punktach sprzedaży, i to chyba przez nie się to załatwia, co nie? Taka cena jest już rozsądna. Kiedy go dostaniesz to postaraj się stwierdzić obecność/nieobecność FRC ( please :rolleyes: ).To dopiero w okolicach połowy grudnia (o ile znajomy pojedzie), więc trzeba będzie trochę poczekać... Poza tym nie wiem jeszcze jak wygląda dostępność fizyczna tych monitorów w sklepach (ktoś tam na pclab narzekał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 większa płynnośc w grze UT2004 i podobnych, teraz standardowo mam 75Hz na 19" LCD i przełączyłem na chwile na 60Hz - jest zdecydowanie gorzej, wniosek: 15katek więcej to spora widoczna roznica w płynności szybkich strzelanek... a czy w nizszej rozdziałce np 1440x900 da się cos więcej niz 60Hz ? A vsync probowal wylaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 to teraz ja, powiedzcie mi co lepiej wziac Samsunga SyncMaster 215TW czy 225bw, o pierwszym slyszalem ze jego jedyna wada jest smuzenie w grach, ale tak to bardzo spoko monitor na lepszej matrycy niz 225bw,interesuja mnie tylko te dwa modele ze wzgledu na hdcp,bo iyama chyba tego nie ma co nie? ktory byscie proponowali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A vsync probowal wylaczyc? Wyłączenie synchronizacji sprawia że widzimy więcej ale "fragmentów ramek" przez co obraz jest zniekształcony ( np. przesuwamy "punkt widzenia" w danej grze w np. lewo i pionowy słup jest "pocięty" ). Wyłączenie synchronizacji nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A vsync probowal wylaczyc? Wyłączanie v-sync przy korzystaniu z lcd to pomysł dalece chybiony... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Kilka fotek HP L2045W. Kupiony w Tre.pl za 1243 zł . http://e4u.webd.pl/severall/monit/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Riczard Di Dżejms... tutaj to raczej dwa oczka wyżej, bo ten HPek malusi jest :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja będę kupować monitor koło świąt lub pomiędzy świętami a nowym rokiem. Zobaczę co wtedy będzie opłacalne ale na razie przymierzam się do Acera 22'' z DVI B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 No jak Iiyamy nie wyrwę, to Acer z DVI poleci. Tani jest, ma DVI, ma kiepskie podświetlenie :oops: Ale tani jest. I duży. Ah. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Riczard Di Dżejms... tutaj to raczej dwa oczka wyżej, bo ten HPek malusi jest :oops: wiem wiem...a ja bym 22" nie wziął z uwagi na zbyt dużą plamke ;) ta na 20" minimalnie mi się za duża wydaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 hihi wreszcie ktoś z mojego klubu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Hm. 20" ma 0,25 plamke? Ja mam teraz na CRT... 0,2? ;d Co kogo plamka obchodzi, rozmiar się liczy ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Hm. 20" ma 0,25 plamke? Ja mam teraz na CRT... 0,2? ;d Co kogo plamka obchodzi, rozmiar się liczy ;dMoże posługujcie się "wielkością piksela" a nie "plamką" ... bo plamka na CRT a plamka na LCD to zupełnie inna bajka, inna książka , inny @#$%^ gatunek literacki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 O!. Faktycznie. Co nie zmienia faktu że mały ten piksel na CRT :? Duży piksel wygodny - odsuwasz monitor na 0,5 metra i wszystko ładnie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 hihi wreszcie ktoś z mojego klubu ;-) może mamy po prostu dobry wzrok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 może mamy po prostu dobry wzrok ;)Może po prostu jesteście krótkowidzami. Albo powiększyliście czcionkę w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Może po prostu jesteście krótkowidzami. Albo powiększyliście czcionkę w systemie. Ja nic nie powiększałem. Nie mam też problemu z widzeniem w dystansie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja nic nie powiększałem. Nie mam też problemu z widzeniem w dystansie ;)Qurna, dajcie spokój z takimi postami. Szkoda zaśmiecąć ciekawego wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Qurna, dajcie spokój z takimi postami. Szkoda zaśmiecąć ciekawego wątku. kazdy lubi to co lubi ... Test usera belinei 22" W Aristline http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=7627 jak widać belinea to dokładne ksero (obudowa) iiyamy Edytowane 19 Listopada 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 promocja na iiyamę 22" 1638zł brutto, cena tylko przez 22 dni :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=33917 ciekawe czy to lokalna promocja czy z poziomu dystrybutora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 W niemieckich cennikach pojawił się : Acer 22" 2223W ET.L840B.041 800:1 5ms HDCP 500Euro!!! http://www.heise.de/preisvergleich/a227658.html OT: Acer 26" AL2616W ET.L8208.001 800:1 6ms VA 872Euro!!! http://www.heise.de/preisvergleich/a227635.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Teraz to mam klopot: iiyama E2200WS czy samsung 225BW... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 W niemieckich cennikach pojawił się : Acer 22" 2223W ET.L840B.041 800:1 5ms HDCP 500Euro!!! 2398439[/snapback] OT: Acer 26" AL2616W ET.L8208.001 800:1 6ms VA 872Euro!!! http://www.heise.de/preisvergleich/a227635.html OT: i znowu panel z dziwacznie dużym pikselkiem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Hmmm ciekawe czy ten nowy ACER ma FRC ... OT: i znowu panel z dziwacznie dużym pikselkiem :|Jak chcesz mały to kup 23" ( 0,258 ) albo 30" ( ok 0,25 ) - poza tym czy piksel 0,286 jest taki duży ? Jest mniejszy niż na 19" 5:4 i 15" 4:3 gdzie też znajdą się ludzie twierdzący że jest za mały ! Edytowane 21 Listopada 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Dziś zamówiłem Samsunga 225BW w Mcomp za 1797zł w tym koszt wysyłki GLS. Kolor czarny. No to czekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...