Bartek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) nie pamiętam czy to okienko pojawiało sie na początku ale teraz jak zmieniam na dsubie rozne rodziałki to obraz wskakuje od razu bez zadnego dostrajania... (przez ~0.5 sekundy jest czarny ekran afkors ale tak sie dzieje rowniez na DVI) Po ręcznym wcisnięciu AUTO obraz znika na ~0.5sek zgadza się, pojawiło się tylko raz na początku; trochę opini z rana - jednak TN to nie SIPS :/ , kąty i kolory - od razu się widzi różnicę, co jeszcze? gry - niektóre wyglądają ok po rozciągnięciu rozdziałek 4:3 ale np need for speed to tylko w panoramicznej rozdziałce albo czarne pasy - w sumie po przesiadce z moim zdaniem doskonałej iiyamy 19 SIPS na panoramę 22 mam mieszane uczucia z przewagą pozytywów - jeszcze jedno - minimalizacje kosztów widać wszędzie - ten plastik to już nie ten co kiedyś - widać spadek jakości. BTW duża różnica im plus patrząc na tę TN i na TN z przed lat Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Powiedzcie mi, kazdy mowi tylko o Iiyamie,a np Samsung 225bw nie jest godny uwagi?cena praktycznie ta sama, ktos chyba napisal ze iiyama ma lepsze skalowanie i nie ma jak samsung ziarnistosci w grach, ale za to samsung posiada kody HDCP, z tego jednego samego wzgledu nie warto wybrac Samsunga? Co do opinii o kolorach w Samsungu to sa one bardzo skrajne, jedni bardzo zachwalaja drudzy bardzo krytykuja,ja taki wybredny nie jestem wiec chyba powinno byc oki, w koncu go zamawiam po dlugich namyslach i czekaniu na kase....tuz po swietach i wybor padl raczej na samsunga, jak macie jakies konkrety co do roznic w tych monitorach to bardzo prosze o napisanie tego,mi sie wydaje ze osobiscie duzej roznicy miedzy nimi nie ma,a hdcp przemawia za samsungiem, ceny np w pixmanii sie praktycznie nie roznia Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Maaaniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Wszystkie 22" są do siebie nieprawdopodobnie podobne i nie wiem jak może Samsung mieć ziarnistość w grach a Iiama nie ... :unsure: Gdybym kupował teraz 22" to bym kupił najtańszy model byle z DVI - choc faktycznie ja nie skaluję do nienatywnej praktycznie niegdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mało mi <_< Zaczynam chyba odkładać kase na 26", teraz po 2,6-3,0k Acerki, to za rok za 1,8-2k pewno będą :lol: Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Powiedzcie mi, kazdy mowi tylko o Iiyamie,a np Samsung 225bw nie jest godny uwagi?cena praktycznie ta sama, ktos chyba napisal ze iiyama ma lepsze skalowanie i nie ma jak samsung ziarnistosci w grach, ale za to samsung posiada kody HDCP, z tego jednego samego wzgledu nie warto wybrac Samsunga? Co do opinii o kolorach w Samsungu to sa one bardzo skrajne, jedni bardzo zachwalaja drudzy bardzo krytykuja,ja taki wybredny nie jestem wiec chyba powinno byc oki, w koncu go zamawiam po dlugich namyslach i czekaniu na kase....tuz po swietach i wybor padl raczej na samsunga, jak macie jakies konkrety co do roznic w tych monitorach to bardzo prosze o napisanie tego,mi sie wydaje ze osobiscie duzej roznicy miedzy nimi nie ma,a hdcp przemawia za samsungiem, ceny np w pixmanii sie praktycznie nie roznia samsunga nie widziałem ale jesli nie ma on regulacji mocy lamp tylko wszystko reguluje na matrycy to nigdy bym takiego monitora nie kupił Ja juz mysle o nowym monitorku, oglądałem własnie acerki 24" w MM i HP 24" - booomba:), po głowie chodzi mi tez LG L2000C - zwykły 20" 4:3... Edytowane 17 Grudnia 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 dlaczego?szybciej sie zuzywa? Co do HDCP powiedzcie mi bedzie to takie naprawde wazne?bedzie vista tego wymagac i filmy hd,ale do tego czasu znajda sie pewnie jakies obejscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 http://www.tre.pl/index.php?docid=abctowar&id=54390 ja tak dalej pójdzie to Acer będzie niedługo kosztował 1000zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.E.D. Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Powiedzcie mi, kazdy mowi tylko o Iiyamie,a np Samsung 225bw nie jest godny uwagi?cena praktycznie ta sama, ktos chyba napisal ze iiyama ma lepsze skalowanie i nie ma jak samsung ziarnistosci w grach, ale za to samsung posiada kody HDCP, z tego jednego samego wzgledu nie warto wybrac Samsunga? ja tez mialem go na oku, ale jezeli 90% opini na jego temat na roznych serwisach jest negatywna to chyba cos jednak z nim nie jest ok :blink: wiadomo - nie kazdy zauwazy wady i nie kazdemu beda one przeszkadzaly :wink: po drugie samsung jest na starszej matrycy bo na rynku mozna juz go kupic od dluzszego czasu B-) za samsungiem pomijajac hdcp przemawia regulacja wysokosci i bodajze pivot jak dostaniesz to czekamy na relacje :) Edytowane 18 Grudnia 2006 przez R.E.D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 http://www.tre.pl/index.php?docid=abctowar&id=54390 ja tak dalej pójdzie to Acer będzie niedługo kosztował 1000zł :) Tyle ze to link do Acera 2216Ws (ma tylko D-Sub) a Acer 2216Wsd (z DVI) nadal ciężko dostępny i jego cena tak szybko nie spadnie :/ Z ciekawostek tutaj: http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...CD+PLE2200WSV-B jest Iliama 22 cale za 1474 zł niestety (tylko D-Sub) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=52982 Tu jest jeden w atrakcyjnej cenie (100zł więcej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Jeżeli kogos interesują info o plamkach, pixelach, przekątnych; odnośnie monitorów LCD i CRT to tu jest duży artykuł: http://www.proline.pl/index.php?id=news&am..._piksela_ripb4o Może się komuś przyda wiedza tam zawarta :) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez exPredator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 pochwale sie - stałem się szczęsliwym posiadaczem iiyamy :) to mój pierwszy elcedek i jestem mile zaskoczony. zadnego smużenia, nierównego podświetlenia czy przekłamań kolorów. Jak odpaliłem Heroes V myślałem, że się posikam z radosci. wszystko wielkie, wyrazne i kolorowe. dla mnie bomba! do tego panel pieknie komponuje się z klepałką G15 logiego - są tej samej szerokosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 małe review z fotkami Fujitsu L22-1W kupionego na pixmanii http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=8201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Pojawił się na allegro "piękniś" ASUS z DVI za 1600 PLN http://www.allegro.pl/item153367931_nowy_l...g_dvi_700_.html Z tego co widać na http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=...2=1590&ph=1 jest to najszybszy model 22" z najgorszą reprodukcją kolorów. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Pojawił się na allegro "piękniś" ASUS z DVI za 1600 PLN http://www.allegro.pl/item153367931_nowy_l...g_dvi_700_.html Z tego co widać na http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=...2=1590&ph=1 jest to najszybszy model 22" z najgorszą reprodukcją kolorów. na OC.uk forum użytkownik strasznie nadawał na smuzenie tego asusa, po dokładnym zapoznaniu się z problemem okazało się to efektem przepalenia dopalacza czyli smużenia samego dopalacza (białe cienie na poruszających sie obiektach w ciemnych scenach). Dodatkowo dopalacz powoduje większy szum w filmach i problemy przy odswiezaniu innym niz 60Hz. Ktos słusznie stwierdził ze monitory z dopalaczem powinny miec funkcję wyłączania dopalenia... Pod wzgledem smuzenia moja iiyama 5ms bez dopalacza sprawdza się znakomicie i jest naprawdę niewiele gier w ktorych widac smuzenie (np X-Moto - fajna gierka, chodzi nawet w 1680x1050 na słabym sprzęcie - polecam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax2 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Acer AL 2216Wsd na tre.pl już dostępny: http://tre.pl/index.php?docid=stowar&id=52982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 na OC.uk forum użytkownik strasznie nadawał na smuzenie tego asusa, po dokładnym zapoznaniu się z problemem okazało się to efektem przepalenia dopalacza czyli smużenia samego dopalacza (białe cienie na poruszających sie obiektach w ciemnych scenach). Dodatkowo dopalacz powoduje większy szum w filmach i problemy przy odswiezaniu innym niz 60Hz. Ktos słusznie stwierdził ze monitory z dopalaczem powinny miec funkcję wyłączania dopalenia... Pod wzgledem smuzenia moja iiyama 5ms bez dopalacza sprawdza się znakomicie i jest naprawdę niewiele gier w ktorych widac smuzenie (np X-Moto - fajna gierka, chodzi nawet w 1680x1050 na słabym sprzęcie - polecam) Było by dobrze gdyby monitory miały funkcję regulacji "siły" dopalania - dało by się wówczas je tak wyregulować aby nie było przebicia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Było by dobrze gdyby monitory miały funkcję regulacji "siły" dopalania - dało by się wówczas je tak wyregulować aby nie było przebicia. Widziałem takie cos w menu serwisowym kilku telewizorów LCD (philips,universum), było 5 stopni ustawiania dopalacza, nie wiem dlaczego w monitorach LCD tego nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jick Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam.Może mi ktoś powiedziec czy do E2200WS potrzebny jest sterownik?Na stronie iiyamy nie ma do tego modelu sterownika a jakoś dziwnie wyglada "monitor Plug and Play na..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam.Może mi ktoś powiedziec czy do E2200WS potrzebny jest sterownik?Na stronie iiyamy nie ma do tego modelu sterownika a jakoś dziwnie wyglada "monitor Plug and Play na..." nie potrzeba sterownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Pytanie do wlascicieli Acera AL 2216Wsd: Czy on przy pewnych poziomach jasnosci wydaje "dzwieki"? Kilka(nascie) stron temu ktos opisywal wersje bez DVi i tez jakas osoba to ptowierdzila, ze ten monitor wydaje blizej nieokreslone dzwieki przy pewnych ustawieniach ostrosci/jasnoci? Edit: Chodzi o tzw "buczenie". Edytowane 2 Stycznia 2007 przez szogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jeżeli używasz monitora jako głośnika, może się zdarzyć, że usłyszysz świergot cewek w sekcji zasilania podświetlenia. Kwestia egzemplarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Okej, w bardzo niedalekiej przyszłości (czyt za kilka -kilaknaście) dni kupuje monitor :) Jednak mam pewne ograniczenie muszę go kupić w lokalnym sklepie. Nie żadne zamawiania :(, zalezy mi jak już pisałem na 22" do gier/ internetu (ew czasem film) Iiyamy może nie być więc co innego polecacie ( z DVI !) w podobnej kategorii cenowej (czywiście 22" panorama), aha i przydała by się gwarancja na martwiaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 z gwarancją zapomnij, chyba, że za dopłatą, ale to tylko niektore sklepy internetowe mają.. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Kielcach w sklepie do którego ja uczęszczam jest możliwość zamówienia.. sprowadzają towar z kilku hurtowni, jeżeli na hurtowniach nie ma to mogą spokojnie zamówic ze strony internetowej, możesz pogadać z nimi w ten sposób :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Okej, w bardzo niedalekiej przyszłości (czyt za kilka -kilaknaście) dni kupuje monitor :) Jednak mam pewne ograniczenie muszę go kupić w lokalnym sklepie. Nie żadne zamawiania :(, zalezy mi jak już pisałem na 22" do gier/ internetu (ew czasem film) Iiyamy może nie być więc co innego polecacie ( z DVI !) w podobnej kategorii cenowej (czywiście 22" panorama), aha i przydała by się gwarancja na martwiaki. Twojego miasta nie znam, ale dużego wyboru i tak nie masz :( 1.Samsung 225BW-22 - jakieś 1800zł 2.Iliama ProLite PLE2200WS-B 22 - jakieś 1700zł 3.Acer AL2216Wsd-22 - jakieś 1400zł A który jaki i jakie ma wady, zalety - to poczytaj to forum od początku, bo przewijają się opinie posiadaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) No i stało się. Samsung wprowadza matrycę 22" z podświetleniem LED ( bo gamut ze spec. wynosi 92% ) . http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/Mon...M2/LTM220M2.htm Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ciekawe jakie ceny beda monitora na ledowym podswietleniu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) No i stało się. Samsung wprowadza matrycę 22" z podświetleniem LED ( bo gamut ze spec. wynosi 92% ) . http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/Mon...M2/LTM220M2.htm nie to nowe swietlowki, AUO tez uaktualniło matryce na swojej stronie, są 2 wersjie 22" TN jedna z 72% saturacją a druga z 92% http://www.auo.com/auoDEV/products.php?sec...&items_id=1 BTW jest tam nowa matryca 26" AMVA AUO http://www.tftcentral.co.uk/news.htm#a-mva i matryce 24" samunga na TN :) Edytowane 4 Stycznia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 2453546[/snapback] nie to nowe swietlowki, AUO uaktualniło matryce na swojej stronie, są 2 wersjie 22" TN jedna z 72% saturacją a druga z 92% http://www.auo.com/auoDEV/products.php?sec...&items_id=1 Ale Samsung jest na matrycy samsungowej - to tak dla precyzji informacji :) PS. Szkoda, że te nowe matryce 26" są dla TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) PS. Szkoda, że te nowe matryce 26" są dla TV ale to są 26" do monitorów :) przynajmniej te AUO samung wprowadził tez 24" na TN czyli tania duza matryca dla graczy dla zwolenników mikroliterek jest nowa matryca AUO 17" 1920x1200 z pikslem 0.191 :lol2: Edytowane 4 Stycznia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...