Exeqtor Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 to 5 dyszek moge doplacic za komfort zakupu na miejscu :) odnośnie dostępności to powaznie zastanawiam sie nad szybkim zakupem bo potem może być kiepsko dolicz sobie jeszcze kabelek DVI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dlaczego kiepsko? IMHO potem moze byc tylko lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwrobel Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 LG też ma 2ms na dopalaczu, ogólnie to czasy reakcji b2b sa zapewne takie same nic lepszego raczej nie znajdziesz z 22" kurcze kusi ten LG w emarkecie do poznania bym sie mógł przejechać i wyszłoby na to samo co w siriusie gdzie i tak trzeba czekać ... no to poszło... zamówiłem LG - mam nadzieję, że przyjdzie w całości :razz: no i że nie będzie martwiaków.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 No doszedł w końcu do mnie Acer 22" Nawet nie wiedziałem że ma HDCP :) Zero Bad Pixeli ogólnie jestem bardzo bardzo zadowolony, Kąty widzenia jak na TN zadziwiły mnie są przyzwoite Po dłuższym używaniu postaram się napisać krótką reckę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Bawiąc się tymi dziwnymi kolorami w Doomie 3 ( oczym pisałem jakiś czas temu) na mojej IIyamie, stwierdziłem że to poprostu wina kolorów symulowanych + zbyt dużej jasności ;). Co ciekawsze zauważyłem różnice pomiędzy DVI i D-SUB, przy DVI symulowane kolory W OGÓLE nie migoczą (a przy D-SUB jest to widoczne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 no to poszło... zamówiłem LG - mam nadzieję, że przyjdzie w całości :razz: no i że nie będzie martwiaków....gdyby się pojawiły (odpukać) to pamiętaj o odpowiedniej technice masowania ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwrobel Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) gdyby się pojawiły (odpukać) to pamiętaj o odpowiedniej technice masowania ;-) ale podobno to działa tylko "na chwile" - o ile w ogóle działa ;) Edytowane 2 Lutego 2007 przez djwrobel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Dlaczego kiepsko? IMHO potem moze byc tylko lepiej. cenowo to tak ale w najblizszym czasie mogą wyczerpać się zapasy przed nową dostawą (takie info dostałem z jednego sklepu ale nie wiem czy wiarygodne) zresztą co ja mówie zaraz okaże się że dla mnie właśnie zabraknie dlatego proponuje czekac na obniżkę cen ;) Edytowane 2 Lutego 2007 przez SBeNder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) cenowo to tak ale w najblizszym czasie mogą wyczerpać się zapasy przed nową dostawą (takie info dostałem z jednego sklepu ale nie wiem czy wiarygodne) zresztą co ja mówie zaraz okaże się że dla mnie właśnie zabraknie dlatego proponuje czekac na obniżkę cen ;) cenowo to ile mogą spaść - 100-150 zł max. Zresztą nie widać żeby LG i Samsung kwapiły się z obniżką cen. Tym bardziej że to jedyny model LG w przedziale 22". A lada moment zaczną się komunie i ceny się zamrożą i tak trzeba będzie potem czekać do wakacji. Edytowane 2 Lutego 2007 przez Exeqtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) "Z początku standard TMDS przewidywał maksymalną szerokość pasma rzędu 165 MHz. Parametr ten określa maksymalną rozdzielczość osiąganą przez monitor przy danej częstotliwości odświeżania ekranu. Szerokość pasma, wynosząca 165 MHz, umożliwia ustawienie rozdzielczości 1600x1200 pikseli przy częstotliwości 60 Hz, co wystarczy w wypadku monitorów TFT o przekątnej 21 cali. Aby dopuścić wyższą rozdzielczość, konieczną w monitorach o większej przekątnej ekranu, podwojono szerokość pasma TDMS, czyli zwiększono je do 330 MHz. Oznacza to, że do dotychczasowych trzech kanałów danych doszły trzy dodatkowe. Linią z pierwszymi trzema kanałami (Single Link) są transmitowane nieparzyste piksele, drugą linią (Dual Link) - parzyste. Generowanie obrazu rozpoczyna linia Single Link. Dual Link dochodzi do głosu dopiero wtedy, gdy monitor potwierdzi jej obsługiwanie. Maksymalna częstotliwość uzyskana przedstawioną metodą wynosi 2048x1536 pikseli." Czyli karty (poza archaicznymi) mają dual link. Natomiast u nas jest takie parcie na cenę, że problemem mogą być kable. Jeśli ktoś w sklepie poprosi o kabel DVI, to ryzykuje, że sprzedawca bez zająknięcia się o możliwości wyboru, sprzeda mu pojedynczy. Podwójnego może nawet nie mieć na stanie :) Co w takim razie jest problemem ? ( wąskim gardłem ) Tak przeglądam cały teamt i natknąłem się na tą wypowiedź sprawdzałem moja karta to ma: -Dual dual-link DVI supports two 2560x1600 resolution displays Co mi to da np w takim Samsungu 226BW przy 1680 x 1050...... 75hz np? bo wg tego co podaje producent to przy 1680 x 1050 jest 60hz... Skąd bede wiedział że przy monitorze jest kabel dual-link? Edytowane 2 Lutego 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Tak przeglądam cały teamt i natknąłem się na tą wypowiedź sprawdzałem moja karta to ma: -Dual dual-link DVI supports two 2560x1600 resolution displays Co mi to da np w takim Samsungu 226BW przy 1680 x 1050...... 75hz np? bo wg tego co podaje producent to przy 1680 x 1050 jest 60hz... Skąd bede wiedział że przy monitorze jest kabel dual-link? To znaczy że bedziesz mógł podłaczyc 2 monitory - po jednym do kazdego zlacza DVI przy rozdz. 2560x1600 . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 dla zdecydowanych na LG, w poniedzialek bedzie info co jak i kiedy w siriusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 http://www.allegro.pl/item162607723_samsun...vi_hdcp_fv.html pozostaje czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 nowy link z Hardforum - test 22" http://translate.google.com/translate?u=ht...Flanguage_tools Z ocen wygląda że Samsung wygrywa nad LG ale w końcu to pierwsze testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 nowy link z Hardforum - test 22" http://translate.google.com/translate?u=ht...Flanguage_tools ciekawy test, szczegolnie 9 strona i porownanie czerni gdzie samsung 226 i lg biją inne na łeb (przynajmniej tak wynika z tekstu i obrazków) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 10 strona również - poprostu vizir :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 monitor już mam LG 226WT SF czyli z srebrną ramką. Na razie 0 pixeli. Kąty pewnie standard w TN jak mocno się wychyli to oczywiście obraz staje się żółty. Nie będę pisał że jest duży bo to wie każdy kto się przesiada jak ja z CRT 17" :-) Jeśli mnie wzrok nie myli to na czarnym ekranie widać lekki backlight bleed u góry i na dole, ale mnie on nie przeszkadza. Na razie odpaliłem jedynie Day of Defeat Source i wygląda super. Muszę jeszcze pokombinować z F-engine i go poustawiać . Filmy najlepiej jak ktoś ma w FullHD czyli 1080i - wtedy wyglądają najlepiej. Na razie nie narzekam :-) Fajny bajer to obrotowa podstawa monitora. P.S. kabel DVI jest w zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Sprawdź prosze jak się spisuje ten LCD na mniejszych rozdziałkach (szybkość, barwy, kontrast). Wiadomo jak puszcze jakąś gre na 1600x1200 to mocno fpsy spadają, dlatego zależy mi aby mój przyszły lcd 22" dobrze generował obraz na mniejszych rozdzielczościach. ps ile dałeś za niego? ps2 jak masz jeszcze crtka to sprawdz czy jest input lag ps3 fotki mile widziane ( jak ja kupie to obiecuje że zrobie i zamieszcze na tym forum, łacznie z testem input laga). Ja narazie jestem za samsungiem 226BW (jedyny minus u niego to czarna ramka, tzn mi się bardzo podoba ale niby się oczy bardziej męczą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Filmy najlepiej jak ktoś ma w FullHD czyli 1080i - wtedy wyglądają najlepiej..... chyba raczej 1080p a jak się ma FRC ? - Sprawdzałeś na obrazach testowych ? ( przy DVI ) http://img227.imageshack.us/img227/3738/pattern1gu9.gif http://img380.imageshack.us/img380/5364/pattern2yv4.gif Edytowane 3 Lutego 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 .... chyba raczej 1080pmożliwe - nigdy nie pamiętam czy i czy p :-) a jak się ma FRC ? - Sprawdzałeś na obrazach testowych ? ( przy DVI ) 2495318[/snapback] Sprawdź prosze jak się spisuje ten LCD na mniejszych rozdziałkach (szybkość, barwy, kontrast). Wiadomo jak puszcze jakąś gre na 1600x1200 to mocno fpsy spadają, dlatego zależy mi aby mój przyszły lcd 22" dobrze generował obraz na mniejszych rozdzielczościach. ps ile dałeś za niego? ps2 jak masz jeszcze crtka to sprawdz czy jest input lag ps3 fotki mile widziane ( jak ja kupie to obiecuje że zrobie i zamieszcze na tym forum, łacznie z testem input laga). Ja narazie jestem za samsungiem 226BW (jedyny minus u niego to czarna ramka, tzn mi się bardzo podoba ale niby się oczy bardziej męczą). dałem 1699 zł pisałem o tym, w którymś poście na poprzedniej stronie szczerze mówiąc rzadko gram w gry - i jedyne co mam w tej chwili zainstalowane to CS Source, DoD Source i Prince of Persia 2 Trony mam GF6600GT i w 1680x1050 Day of Defeat source śmiga bez problemu. Mogę sprawdzić jak zachowują się te gry w niższych rozdzielczościach CRT niestety nie podłączę bo już poszedł w inne ręce ;-) jak znajdę chwilę czasu to strzelę fotki i wrzucę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) a czego mam szukać na tych obrazkach? migotania i innych anomaliów przez symulowanie kolorów (6+2) Edytowane 3 Lutego 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 na razie żadnych wad nie stwierdzam diodę informującą o tym że monitor jest włączony można wygasić jest tylko 1 problem - stworzyłem w F-Engine swój profil z ustawieniami i jak załaduję go jako domyślny przy starcie systemu to na ekranie pojawia się "kaszanka" :-) tzn obraz jest podzielony na paski i zwielokrotniony. Pomaga chwilowa zmiana rozdzielczości na inną i powrót do poprzedniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) gdyby się pojawiły (odpukać) to pamiętaj o odpowiedniej technice masowania podobno to działa tylko "na chwile" - o ile w ogóle działa Działa. Sam to robiłem trzy lata temu na LCD NEC 14" i do dziś jest OK... Co do braku srebrnych Samsungów, to prawdą jest to nie do końca: Allegro - SAMSUNG 22" SM225BW WIDE SREBRNY RATY od deep3 Edytowane 3 Lutego 2007 przez GofNet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 tylko chodziło nam o nowy model 226BW a juz myslalem ze będe miał dylemat uf ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam, mam pytanie do posiadaczy monitorów 22" lcd. Czy ktoś próbował używać takiego monitora z cienką kartą graficzną jaką jest GF2MX ? Czy jest możliwe wogóle uciągnięcie takiej rozdzielczości? Pytam się bo znajomy ma zamiar kupować taki monitor (chyba acera ale mniejsza o markę) do mocno starego już komputera i ma wątpliwości czy nie kupić od razu jakiejś karty lepszej (która tak btw nie jest mu potrzebna bo nie gra w gry). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam, mam pytanie do posiadaczy monitorów 22" lcd. Czy ktoś próbował używać takiego monitora z cienką kartą graficzną jaką jest GF2MX ? Czy jest możliwe wogóle uciągnięcie takiej rozdzielczości? Pytam się bo znajomy ma zamiar kupować taki monitor (chyba acera ale mniejsza o markę) do mocno starego już komputera i ma wątpliwości czy nie kupić od razu jakiejś karty lepszej (która tak btw nie jest mu potrzebna bo nie gra w gry). Działa z tego co pamiętam to Sarkazz odpalił Acera 22'' na GeForce 2MX ;) więc działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 ...sprawdzałem moja karta to ma: -Dual dual-link DVI supports two 2560x1600 resolution displays Co mi to da np w takim Samsungu 226BW przy 1680 x 1050...... 75hz np? bo wg tego co podaje producent to przy 1680 x 1050 jest 60hz... Skąd bede wiedział że przy monitorze jest kabel dual-link? I. Na pewno warto powalczyć o te 15 Hz. Jeśli nowe stery nie pomagają, to w tym temacie podawane były programiki, które ustawią kartę na 75 Hz. II. Wyciśnij to info ze sprzedawcy - gdyby się opierał :) ( zdziwil bym się, gdyby nie był dual ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Działa i na GF2MX200 i GF4MX440 po dodaniu tej rozdzielczosci Riva Tunerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Działa i na GF2MX200 i GF4MX440 po dodaniu tej rozdzielczosci Riva Tunerem.Ok, dzięki. Ale pewnie muli strasznie w windzie przy takiej rozdzielczości dużej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Czemu miałoby cokolwiek mulić? Normalnie wszystko działa, okna, przeglądarki, filmy itp. Ja nie gram w nic, więc nie odczuwam potrzeby zmiany karty graficznej na cokolwiek innego. Ewentualnie zmienie płytke na coś z PCIe i wsadze x600pro, ale to tylko i wyłącznie dla DVI. Podobnie jest z dsub - teoretycznie stara karta, ale wygląda to całkiem przyzwoicie. Tzn. nie mam porównania do DVI, ale nie rzucają mi się w oczy zadne nieprawidlowosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...