DanielOko Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam trochę przeglądam forum i widzę ,że parę osób naprawdę ma pojęcie o monitorach LCD , mam 1300 zł na monitor , zastanawiam się nad http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Mon...pelny,id,49180/ chyba , że radzicie coś innego w tym przedziale , cenowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Witam jednak przeczytałem wiele złych opinii na temat tych samsungów, i mam pytanie ile kosztuje najtańszy monitor 22" na matrycy PVA ? chce sie zmieścić w 1600zł Edytowane 25 Stycznia 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam jednak przeczytałem wiele złych opinii na temat tych samsungów, i mam pytanie ile kosztuje najtaniej monitor 22" na matrycy PVA ? chce sie zmieścić w 1600zł2600 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 2600 PLN :mur: szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) :mur: szkodaAle Lenovo miało coś wydać na VA ... więc możesz jeszcze czekać z nadzieją na niższą cenę ich wyrobu. ps. dzięki gmfriend za korektę nazwy Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Ale Loeve miało coś wydać na VA ... więc możesz jeszcze czekać z nadzieją na niższą cenę ich wyrobu. Czekać można w nieskończoność ;) A co myślicie na temat tego HP: http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Mon...pelny,id,47933/ Czytając kilka opinii ludzie są zachwyceni obrazem mimo że to TN. Edytowane 25 Stycznia 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 nie loeve :lol2: a lenovo (IBM) i monitor jest juz w sklepach niemieckich 435EURO http://www.planet-notebook.com/lenovol220t...ort-p-7195.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nowa recenzja z fotkami 22" lenovo xVA http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1267220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 jaka najtańsza karta z DVI obsłuzy rozdziałkę 22" (1680x1050) ? pożyczyłem MATROXa G550: na analogu jest max do 2XXX x 1XXX. jednak na DVI tylk do 1280x XXXX więc lipa. chcę kupic najtańszą karte z DVI ponieważ mam lapa z dsubem i pc jako tv. podłaczyłbym 2 kompy. czy różnica w ramdaku 350 i 400 jest jakaś (niekiedy jest napisane że podwójny)? ps. może ktoś chce sie pozbyć jakiejś karty z DVI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 jaka najtańsza karta z DVI obsłuzy rozdziałkę 22" (1680x1050) ? pożyczyłem MATROXa G550: na analogu jest max do 2XXX x 1XXX. jednak na DVI tylk do 1280x XXXX więc lipa. chcę kupic najtańszą karte z DVI ponieważ mam lapa z dsubem i pc jako tv. podłaczyłbym 2 kompy. czy różnica w ramdaku 350 i 400 jest jakaś (niekiedy jest napisane że podwójny)? ps. może ktoś chce sie pozbyć jakiejś karty z DVI? ja mam powercolor radeon 9600 pro 128mb dvi vga za 80zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ta karta jest ok jednak za dobra jak dla mnie i tym samym za droga ;) interesuje mnie coś za ~45 zł z przesyłką. nie wiem własnie jaka będzie różnica z tym ramdakiem, pojedyńczy vs. podwójny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Pwonieważ nie mam czasu na przeglądanie tego wątku w celu znalezineia odpowiedzi na moje pytanie to zadam je tu, jaki monitor kupic za kwote do 1000zl zeby mial DVI, dobrze by bylo żeby miał też PiP, myślalem nad BenQ FP222WH oraz LG L226WTQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Anglojęzyczna wersja testu Eizo S2231WE. http://www.prad.de/en/monitore/review/2008...izo-s2231w.html Pozdrówy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 hej dalej nikt nie widział testów kalibracji LG 226wa-SN ? tak przy okazji szukam INFa do tego monitora może ktoś na pw podeśle :) anegdotka - na stronie lg, zresztą tylko global bo na polskiej nie ma nic - są paczki infów po kilka mega ;] a w środku infy do np ibmów, gatewayów i jeszcze kilku a mojego monia nie ma.. skąd on to wzieli to ja nie wiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaGo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ja kupiłem dziś 226BW na matrycy samsunga w sklepie Apollo.pl, troszeczkę farcik :DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ja kupiłem dziś 226BW na matrycy samsunga w sklepie Apollo.pl, troszeczkę farcik :DDzakup przez internet czy osobiście? oznaczenie w menu CAA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ostatnio widzę, że u osób kupujących ten monitorek trafiają się tylko matryce samsunga :D, dziś zamówiłem w siriusie( na jutro, pojutrze ma być do odbioru) ciekawe jaka mi się trafi, ale znając, życie gorzej niż całej reszcie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaGo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 zakup przez internet czy osobiście? oznaczenie w menu CAA? Odbiór osobisty Kraków, tak caa w menu serwisowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 W końcu matryca SPVA 22" WIDE oficjalnie na stronach samsunga LTM220M3 1000:1 6ms 178/178 http://www.samsung.com/global/business/lcd...artnum=LTM220M3 pozostaje czekać na wysyp monitorów 22" SPVA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Odebrałem dzisiaj samsunga 226bw, matryca samsunga :D jeden martwy piksel <_< , ogólnie ładnie wyświetla itp. tylko w filmach jakiś jakby szum był -jedynie to mnie martwi i brak regulacji kąta nachylenia. Zrobiłem test na input laga i jestem pozytywnie zaskoczony, zrobiłem 20 zdjęć na 1/1000s i max. 31ms min. 0 średnio ~10ms , tylko jedno mnie dziwi czas na crt był pózniejszy niż na lcd, czego to wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Odebrałem dzisiaj samsunga 226bw, matryca samsunga :D jeden martwy piksel <_< Ile musi miec, zeby oddac na gwarancje ? A moze ktos sie orientuje jak ma sie jeden martwy piksel do niezgodnosci towaru z umowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) U LG to by ci wymienili w ciągu mc, ale jak dla mnie o jeden piksel nie ma co płakać(jeśli mam ponad 5mln subpikseli) , będziesz czekał na nową sztukę i się może okazać, że będą w niej dwa ... . A kilka cm od takiego monitora nie siedzie (tylko wtedy zauważalny ten piksel), żeby mi to mocno przeszkadzało :wink: . Edytowane 31 Stycznia 2008 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Ja mam kilka gorących i martwych i już nawet nie pamiętam gdzie :P tego nie widac naprawdę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Odebrałem dzisiaj samsunga 226bw, matryca samsunga :D jeden martwy piksel <_< , ogólnie ładnie wyświetla itp. tylko w filmach jakiś jakby szum był -jedynie to mnie martwi i brak regulacji kąta nachylenia. Zrobiłem test na input laga i jestem pozytywnie zaskoczony, zrobiłem 20 zdjęć na 1/1000s i max. 31ms min. 0 średnio ~10ms , tylko jedno mnie dziwi czas na crt był pózniejszy niż na lcd, czego to wina? Ile musi miec, zeby oddac na gwarancje ? A moze ktos sie orientuje jak ma sie jeden martwy piksel do niezgodnosci towaru z umowa ? 223 BW i 2 martwe piksele (czarne), zakupiony 22.1.08 r, jestem cholernie wściekły :mur: Nic z tym się nie da zrobić niestety, trzeba czekać aż wypalą się kolejne piksele, bo norma jest jakaś inna IMHO tu do ściągnięcia jakby ktoś chciał: http://www.samsung.com/pl/products/monitor...iso_13406_2.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 223 BW i 2 martwe piksele (czarne), zakupiony 22.1.08 r, jestem cholernie wściekły :mur: Nic z tym się nie da zrobić niestety, trzeba czekać aż wypalą się kolejne piksele, bo norma jest jakaś inna IMHO tu do ściągnięcia jakby ktoś chciał: http://www.samsung.com/pl/products/monitor...iso_13406_2.pdf a jak ogolne wrazenia z uzytkowania tego monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 223 BW i 2 martwe piksele (czarne), zakupiony 22.1.08 r, jestem cholernie wściekły :mur: Nic z tym się nie da zrobić niestety, trzeba czekać aż wypalą się kolejne piksele, bo norma jest jakaś inna IMHO tu do ściągnięcia jakby ktoś chciał: http://www.samsung.com/pl/products/monitor...iso_13406_2.pdf A jak sie ma ta niby norma do towaru niezgodnego z umowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enkidu22 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 A ma ktoś wogule LCD na matrycy TN który nie ma ani jednego wadliwego piksela? Z tego co czytam to chyba prędzej czy póżniej zawsze jakiś wyskoczy... Swoją drogą kupiłem SM223BW w listopadzie i też niedawno wyskoczył mi jeden martwy pixel (na szczęście w rogu więc niezbyt widać). Doradziłby mi ktoś jakiś dobry monitor na matrycy lepszej niż TN w granicach 2000zł (o ile takie istnieją)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 A jak sie ma ta niby norma do towaru niezgodnego z umowa ? monitor jest w II klasie więc z umową wszystko jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 a jak ogolne wrazenia z uzytkowania tego monitora? Wrażenia jak najbardziej pozytywne. 223BW to to samo co 226BW, tylko, że ma 5ms. Kolory trochę za jasne, muszę z tym pokombinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A ma ktoś wogule LCD na matrycy TN który nie ma ani jednego wadliwego piksela? Z tego co czytam to chyba prędzej czy póżniej zawsze jakiś wyskoczy... Swoją drogą kupiłem SM223BW w listopadzie i też niedawno wyskoczył mi jeden martwy pixel (na szczęście w rogu więc niezbyt widać). Doradziłby mi ktoś jakiś dobry monitor na matrycy lepszej niż TN w granicach 2000zł (o ile takie istnieją)? Ani jednego martwiaka od listopada ;) 2232bw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...