Sly Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 VooCash, tez by mnie interesowaly odpowiedzi na te pytania, ale watpie, ze je tu uzyskasz. Stad prosba, jezeli znajdziesz jakis test, wyczerpujaca ocene tego monitora, to przeslij mi na priva link do niej. Interesuje mnie glownie, czy ma dobra czern, czy bardzo smuzy i ma input laga. Z tym ostatnim mial wlasnie problem _chyba_ jakis model acera 22'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ale o ktorym konkretnie modelu Acera piszesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Panowie czy może mi ktoś odpowiedziec czym dokładnie różnią się od siebie monitorki LG a konkretnie chodzi mi o L227WT-PF i W2252TQ-PF.... Ten drugi to zupełna nowosć i chyba w Polsce go jeszcze nie można kupić.... W każdym razie specyfikacje mają praktycznie identyczną stad też zastanawia mnie jakie ą miedzy nimi róznice.... Czy literki "L" i "W" przed nazwą oznaczają jakieś serie (jedna lepsza druga gorsza??) czy tez może w serii L są gorsze matryce a w serii W lepsze albo na odwrót??.... Pytam bo ten W2252TQ wizualnie prezentuje się super jak dla mnie a planuje w przeciągu ok miesiąca nabyc LCD-ka w końcu i ten który by miał być lepszy byłby brany pod uwagę (obok nowych Samsungów).... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 VooCash, o ten http://www.agito.pl/product/327792?bid=40 . Ciekawe jak on sie ma do HP z szyba, bo juz bylem prawie zdecydowany go kupowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Są juz w sklepach nowe LGki 22" W2242T W2252T w końcu jakiś srebrny 22" i nie błyszczący (mat), cena 960zł z DVI Edytowane 13 Marca 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Są juz w sklepach nowe LGki 22" W2242T W2252T w końcu jakiś srebrny 22" i nie błyszczący (mat), cena 960zł z DVI Ale w opariu o matryce TN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Ale w opariu o matryce TN? hehe za 960zł na pewno TN 8000:1 5ms 170/170 i takie tam parametry markoidowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Ale w opariu o matryce TN? pokaz lcd 22 cale nie na TN :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) pokaz lcd 22 cale nie na TN :mur:EIZO S2231W, Lenovo ThinkVision L220x, EIZO CG221 :lol: :lol: :lol: Edytowane 13 Marca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 EIZO S2231W, Lenovo ThinkVision L220x, EIZO CG221 :lol: :lol: :lol: zapomnialem dopisac do 1000zł kupilem 226bw...pierwszy byl ok i chyba matryca s ale byl piksel czarny. podkusilo mnie zeby oddac i wymienic...teraz to juz 4 monitor i takie w filmach kolory ;/ miksuje je. dzis 4 monitor tata przywozi i udalo sie wlaczyc menu serwisowe...CMO ;/ we wtorek oddaje i kupuje w shifcie, teraz w vobisie bralem. mowie wam 226bw na s jest super..na CMO lipa w filmach nie da sie ogladac tak miesza :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrus Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Witam Na początek chciałbym się przywitać z całą rzeszą forumowiczów. A teraz mam pytanie czy ktoś miał styczność z monitorami od ASUSa. Rozważam kupno modelu VW222u (ktoś wspominał o nim parę stron temu) i nie mogę znaleźć żadnych recenzji czy opinii na jego temat. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podzielił się swoimi doświadczeniami apropos monitorów tej firmy. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) zapomnialem dopisac do 1000zł Za 1.100zł masz GATEWAY FPD 2485W - nie wiem tylko, czy nowy ;). Pozdrawiam ..::GofNet::.. Edytowane 16 Marca 2008 przez GofNet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Moja skromna propozycja zeby w pierwszym poscie zrobic spis/ranking najpopularniejszych dwudziestek dwojek opisac najwieksze plusy i minusy Bez tego caly ten temat to kociol pelen dobrej tresci wymieszanej z odpadami z kuchni chinskiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Za 1.100zł masz GATEWAY FPD 2485W - nie wiem tylko, czy nowy ;). Pozdrawiam ..::GofNet::.. uzywany... a jakis 22 albo 21 na PVA do 1000 znajde? kupilem 226bw ale to nie to, poloze sie na fotelu i nic nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar1989 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 wlasnie jestem na kupnie monitora 22 panorama .Monitor chce kupic do 800- 900- zl netto (moge wiecej ale zeby bylo warto) moje typy Asus VW222U i jak z nim jest z filmami hd? , polecali mi go w sklepie i tez mi sie spodobal , najtanszy z tego grona, -warunki gwarancji chyba sa takie sobie HP W2207H + ze jest wygodny w regolacji , nie widzialem ale na tym forum jest chwalony samsunga raczej sobie odpusze ze wzgledu na cyrk z matrycami noi lg myslalem o 226 i 227 ale cenowo z asusem przegrywaja dosc sporo benq odradzali mi w sklepie , nawet tego nie chca sprowadzac . Noi jak kupic? przez neta mysle ze bedzie najlepiej ze wzgleu na cene i teoretyczna wymiane jak mi sie nie spodoba (nawet biarac cene wysylki z powrotem do sklepu na necie jest taniej chociaz ameryki nie odkrylem ) Pozdrawiam i czekam na porade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Witam, kupiłem sobie NEC-a 223WM i parametr czasu reakcji na tym LCD mnie niezbyt zadawala - wszystkie gry chodzą, jakby miały max 20 - 30 fps, podczas gdy mają 90, a dla mnie to była ogromna różnica na CRT. A więc pytanie moje jest takie: czy da się jakoś wymusić krutszy czas reakcji, poprzez obniżenie rozdzielczości, zmniejszenie liczby kolorów czy innych jakichś parametrów monitora? Bardzo prosze o szybką odpowiedź :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Witam, kupiłem sobie NEC-a 223WM i parametr czasu reakcji na tym LCD mnie niezbyt zadawala - wszystkie gry chodzą, jakby miały max 20 - 30 fps, podczas gdy mają 90, a dla mnie to była ogromna różnica na CRT. A więc pytanie moje jest takie: czy da się jakoś wymusić krutszy czas reakcji, poprzez obniżenie rozdzielczości, zmniejszenie liczby kolorów czy innych jakichś parametrów monitora? Bardzo prosze o szybką odpowiedź :) Pozdrawiam :) co ma wrażenie małego fps do czasu reakcji, na LCD w natywnej rozdzielczości wyświetlisz max 60klatek/s, w 1440x900 może da się 75Hz ale to zależy od matrycy, efekt który opisujesz to albo rwanie ekranu (trzeba włączyć VSYNC) albo skakanie wynikające z ustawienia odświeżania 75Hz podczas gdy monitor obsługuje tylko 60 a pozostałe zwyczajnie opuszcza napisz dokładnie w jakim trybie uruchamiasz gry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Mam coś takiego, na swoim 223BW, że jak się spojrzę w ekran i skupię, to wydaje się jakby się matryca żarzyła, tak jak żarówka. Nie wiem jak to opisać. Zastanawiam się czy to normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Mam coś takiego, na swoim 223BW, że jak się spojrzę w ekran i skupię, to wydaje się jakby się matryca żarzyła, tak jak żarówka. Nie wiem jak to opisać. Zastanawiam się czy to normalne.Może udało Ci się dostrzec efekt inwersyjny - tak naprawdę monitory LCD mrugają w takt 30 Hz (co można zobaczyć na specjalnych patternach). Ponieważ obraz jest "przeplatany" podobnie do wzoru szachownicy to natężenie światła z grupy pikseli jest niemal idealnie stałe - choć kto bardziej spostrzegawczy to zobaczy "mrowienie". ps. zmniejszenie negatywnego wpływu inwersji jest możliwe przez zwiększenie częstotliwości odświeżania - przy 85 Hz otrzymałem już w miarę stały obraz ... przy 100-120 pewnie byłą by perfekcja bo dzięki odpowiednio długiemu czasowi reakcji dzisiejszych matryc ciekłe kryształy przy tak wysokiej częstot. by jedynie minimalnie oscylowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzior Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Witam Mam pytanie: czy bylby jakis negatywny wplyw mojego radeona 9550 gdybym zakupil monitor 22' (iiyame) tzn. czy ta moja karta "pociagnie' go? Dodam, ze nie gram w zadne nowe tytuly (ostatni to counter strike :) a monitor miaby byc do filmow glownie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Bierz, wszystko będzie banglać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Witam Mam pytanie: czy bylby jakis negatywny wplyw mojego radeona 9550 gdybym zakupil monitor 22' (iiyame) tzn. czy ta moja karta "pociagnie' go? Dodam, ze nie gram w zadne nowe tytuly (ostatni to counter strike :) a monitor miaby byc do filmow glownie. Pozdrawiam mam IIyame 22' i przez pewien czas "chodziła" na Radeonie Gigabyte 9550/9600.. wszystko było ok.. nawet pograć się dało w rozdzielczości 1680x1050 np medieval total war 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Test samsunga 2243BW http://www.hothardware.com/Articles/Samsun...een_LCD/?page=1 podświetlenie lenovo 22" Edytowane 23 Marca 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 LENOVO 22" HD SPVA bez ograniczeń 1450zł http://www.allegro.pl/item335292008_22_ful...fv_w_wa_ss.html w sklepach 1360zł brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 LENOVO 22" HD SPVA bez ograniczeń 1450zł http://www.allegro.pl/item335292008_22_ful...fv_w_wa_ss.html w sklepach 1360zł brutto wszystko super,matryca,cena ale przesadzili z rozdzielczoscią,wszystko bedzie za małe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 po 1 brzydki strasznie, po 2 oni oci@3i z tymi rozdziałkami - już 1680x1050 jest moim zdaniem za wysoką rozdzałką do neta , to teraz idą jeszcze dalej tą drogą :( 22" moim zdaniem powinny mieć max 1440x900 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Też mi się nie podoba, przynajmniej na fotkach, ale w realu często bywa odwrotnie, podobno jakość wykonania dobra, z informacji które zebrałem: bardzo duża jasność na 0 ma 150cd, na 100% prawie 400cd, brak smużenia, duży IL na poziomie samsunga 215TW, piękny obraz i kolory. Co do rozdzielczości to jak nie będzie ef. pyłu to jest do przełknięcia chociaż piksel najmniejszy z wszystkich monitorów LCD, mniejszy nawet od 17" czy 20" WIDE. review z fotkami http://www.tabletpcreview.com/?newsID=1085 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GofNet Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 wszystko będzie za małe Dlatego też wymyślono coś takiego, jak skala (czcionek, stron WWW, dokumentów, itd.). Myślę, że jedynym problemem może być tylko ów duży IL oraz wymagania stawiane przed kartą graficzą. Pozdrawiam ..::GofNet::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dlatego też wymyślono coś takiego, jak skala (czcionek, stron WWW, dokumentów, itd.). Myślę, że jedynym problemem może być tylko ów duży IL oraz wymagania stawiane przed kartą graficzą. Pozdrawiam ..::GofNet::.. Input lag ponoc jednak nie taki duzy - ludzie mowia o srednio 20 ms. Problemem pozostaje jednak rozdzielczosc, tym bardziej ze podobno strasznie kiepsko radzi sobie ze skalowaniem do nizszych. Gdyby nie to, idealna 22". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dlatego też wymyślono coś takiego, jak skala (czcionek, stron WWW, dokumentów, itd.). Myślę, że jedynym problemem może być tylko ów duży IL oraz wymagania stawiane przed kartą graficzą. Pozdrawiam ..::GofNet::.. skalowanie jest do d... bo: 1. nie wszystko da się zeskalować 2. często po przeskalowaniu obrazu są przekłamiania widoku (np czcionki) 3. skalowanie też zabiera czas - wejdziesz na jakąś stornę internetową w innej rozdz lub z inną czzionką i trzeba przeskalowywać ponownie - i tak za kązdym razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...