Sarkazz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Santi to ja uswiadczylem a Ty nie ? :> oj oj ... 2-3 strony wstecz, pisałem ;) 2135zł, taka cena w sklepie, do którego podawałem link wcześniej. W sumie to hurtowni. Dostawa ma być pod koniec września - a więc jakoś teraz. 2135 zł za TN? Musiałoby kogoś ostro walnąć. Za 1600 zł jest Philips 20" a za 3000 zł jest HP 24". 22" TN maksymalnie ~1500 zł, bo jak już widzieliśmy na załączonych fotografiach w recenzjach, kolory i kąty można o kant pupy rozbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Panowie mam pytanie czy ten acer 22'' cale ma gorszy obraz niz ten acerek 19cali za 8 stówek ??Bo widziałem tą 19 acerka i jak dla mnie to styknieProsze o odpowiedź na dniach musze kupić monitora Edytowane 26 Września 2006 przez Kamilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Makabrycznie drogi ten ViewSonic :| W USA 349$... Zas Samsung 215TW, kosztujacy w PL tyle samo - w US 500$. Nie wiem skad taka wysoka cena ViewSonica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Santi to ja uswiadczylem a Ty nie ? :> oj oj ... 2-3 strony wstecz, pisałem ;) 2135zł, taka cena w sklepie, do którego podawałem link wcześniej. W sumie to hurtowni. Dostawa ma być pod koniec września - a więc jakoś teraz. Ano wlasnie jak otwieram ta stronke http://www.rrc.com.pl/index.php?strona=ofe...mp;id_vendor=15 to ceny tam nie widze, sciagam cennik i cen tez tam nie ma, stad moje pytanie (odpowiedz na maila przeoczylem). ;] Nie zmienia to jednak faktu, ze z deczka drogi ten VS. W ogole wszystkie na razie dostetpne 22" (oprocz Acera) sa stosunkowo drogie. Samsung 22" w pixmanii kosztuje 2148zl, a wiadomo tam jest najtaniej i cena w polskich sklepach moze byc 100-200zl wieksza. Byc moze po 'wysypie' 22" na nasz ojczysty rynek ceny sie unormuja i zejda do poziomu troche nizszego od 2000zl. ;] Imo warto jeszcze z miesiac-dwa zaczekac przed kupnem monitora 22". @Cruel Niestety u nas VS jest stosunkowo drogi, model vx2025wm kosztuje w Polsce ~1800zl, a w USA ~300$. :? Takich z nas krezusow robia. ;] Edytowane 26 Września 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 @Cruel Niestety u nas VS jest stosunkowo drogi, model vx2025wm kosztuje w Polsce ~1800zl, a w USA ~300$. :? Takich z nas krezusow robia. ;] trzeba patrzec na ceny w niemczech a nie w usa, ceny w euro samsunga i vs 22 to ~430E - tyle bym dał za 22" na TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) to ktory bedzie najlepszy, VS, ACER z DVI czy ten SAMSUNG 22" ??? Nec 20" jest bardzo ciekawy ale jednak 22" robia swoje... zalezy mi zeby mozna bylo ogladnac film bez smuzenia (na iiyamie e431s nie narzekalem :) ) i pograc w nowsze gierki edit: z tej recenzji wynika ze czas odswiezania samsunga jest rewelacyjny wiec chyba sie zdecyduje :) na kolorach idealnych az tak bardzo mi nie zalezy... PS: jak jest z martwymi pikselami w takich panelach ?? pojawiaja sie czesciej niz w mniejszych ?? czy bez roznicy ?? Edytowane 26 Września 2006 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Angielska wersja recki acera 22" http://www.behardware.com/articles/638-1/2...-take-over.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Zastanawiia mnie taka kwestia - wiele sztarszych gierdziala tylko w proporcjach 4/3, a przy panoramie obraz jest nieladnie rzciagniety. Czy jest mozliwe wyswietlenie na takim 22'' trybu 4/2, podczas gdy "zbedne" miejsce po bokach bedzie po prostu czarne? Czytalem o takim trybie na jakims serwisie, moze ktos rozwinac ten temat i jak sie ma ta funkcja do Acera 22''? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Zastanawiia mnie taka kwestia - wiele sztarszych gierdziala tylko w proporcjach 4/3, a przy panoramie obraz jest nieladnie rzciagniety. Czy jest mozliwe wyswietlenie na takim 22'' trybu 4/2, podczas gdy "zbedne" miejsce po bokach bedzie po prostu czarne? Czytalem o takim trybie na jakims serwisie, moze ktos rozwinac ten temat i jak sie ma ta funkcja do Acera 22''?W sterach kart graficznych jest taka opcja dla DVI ( znalazłem w nVidia i Intel - Ati też musi mieć ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) W sterach kart graficznych jest taka opcja dla DVI ( znalazłem w nVidia i Intel - Ati też musi mieć ). Czyli jak podlaczylbym Acera pod gniazdo DVI (przez przelotke) to zadziała? edit: I jak sie ta opcja nazywa, bo nie wiem czego szukac. Edytowane 26 Września 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Czyli jak podlaczylbym Acera pod gniazdo DVI (przez przelotke) to zadziała? edit: I jak sie ta opcja nazywa, bo nie wiem czego szukac. Jeśli podłączysz przez przelotkę czyli analogowo to prawie na pewno nie zadziała. ps. hmmm niestety teraz mam analogowego CRT ... ale generalnie szukaj w trybach portu DVI ... konkretnej nazwy nie pamiętam - po prostu jak bym zobaczył to bym wiedział ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Viewsonic 22" VX2235 dostępny (od 13 pazdziernika) w digitalo.pl !! cena 1999zł http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/1222 Edytowane 26 Września 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Czyli jak podlaczylbym Acera pod gniazdo DVI (przez przelotke) to zadziała? edit: I jak sie ta opcja nazywa, bo nie wiem czego szukac. w starych Catalystach tak do nowych jest nakladka Catalyst Control Center i w zakladce Display Manager uaktywaniaja sie opcje, ale tylko przy podlaczeniu przez DVI a tak poza tym to mi ta opcja ze screena nic nie daje, czy zaznacze, czy nie i tak zawsze rozciaga obraz na caly ekran, a zonglerke roznymi wersjami Catalystow, Omeg itp przerobilem i nic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 W 1 poście umieściłem kilka linków do testów (dzięki waszym linkom w tym temacie B-) ). Mamy CHIMEI , ACER 2216 i Samsung 225 ...... brakuje w kolekcji Viewsonika . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Eeee... nie kumam tej recenzji, chyba się kolesiowi coś pomyliło "I could not find much information on the panel used in the 225BW but there is really only one 22" 5ms model on the market today: the Chi Mei Optoelectronics S-MVA panel (P/N: M220Z1-L01). This is the same panel used in the ViewSonic VX2235WM and the Acer AL2216WBD." Po czym pokazuje foty ze słabymi kątami i pikselozą z bliskiej odległości... Fachowa recenzja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Belinea 22" od 1 listopada 379Euro http://www.grosbill.com/fr/peripheriques/m...ur-lcd-BELINEA- mozna doczytac z podpisu kontrast 1000:1 ??? Rowniez iiyama 22" niedługo będzie w sklepach (430Euro) Na odmianę: Viewsonic 22" z małym pikslem: rozdzielczosc 3840x2400 Edytowane 28 Września 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czyli zapewne bez DVI skoro jest w cenie Acera ;) A 500 zeta doplaty za DVI jest chore. Ale czy kwestia rozciagania obrazu nie zalezy od monitora ? Widzialem gdzies recke modelu w ktorym mozna bylo ustawiac w OSD czy ma rozciagac obraz czy zostawiac pusta przestrzen itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czyli zapewne bez DVI skoro jest w cenie Acera ;) A 500 zeta doplaty za DVI jest chore. Ale czy kwestia rozciagania obrazu nie zalezy od monitora ? Widzialem gdzies recke modelu w ktorym mozna bylo ustawiac w OSD czy ma rozciagac obraz czy zostawiac pusta przestrzen itd. Jeśli monitor nie ma takiej opcji w OSD to pozostają stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 a tak poza tym to mi ta opcja ze screena nic nie daje, czy zaznacze, czy nie i tak zawsze rozciaga obraz na caly ekran, a zonglerke roznymi wersjami Catalystow, Omeg itp przerobilem i nic :mur: To niedobrze... Juz zaczynalem sie osawajac z pomyslem zapupu tego acera, a to jednak jest powazna wada, bo lubie grac w starsze gry, ktore rozciagniete na panoramie beda wygladac beznadziejnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 To niedobrze... Juz zaczynalem sie osawajac z pomyslem zapupu tego acera, a to jednak jest powazna wada, bo lubie grac w starsze gry, ktore rozciagniete na panoramie beda wygladac beznadziejnie.mna sie nie sugeruj - ja dlatego napisalem, ze mi ta opcja nic nie daje, bo nie dosc ze mam stary system Win2K, to jeszcze ponad 3 letni (wiec sie pewnie nazbieralo smieci) i moze dlatego tak jest - trzeba czekac na innych uzytkownikow ATI i monitorow z DVI, niestety na 2 kompie nie zweryfikuje, bo tam mam nVidie Quadro DCC, ale tylko z D-SUB'em :rolleyes: ...Ale czy kwestia rozciagania obrazu nie zalezy od monitora ? Widzialem gdzies recke modelu w ktorym mozna bylo ustawiac w OSD czy ma rozciagac obraz czy zostawiac pusta przestrzen itd.m.in. dlatego zrezygnowalem z 19" panoramki (mialem ochote na Szajsunga 940BW) bo zadna z takich nie ma tej opcji - na 100% posiada ja Filipek 200W6CS - tam w OSD jest opcja SIZE = Fill with aspect/Full screen/Native mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Ok dzieki, chociaz mi to i tak jest obojetne bo planuje zachowac stara 17 i miec dwa podlaczone naraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Fotka belinei 22" 2225 S1W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Asus 22" ~700$ http://www.asus.com.tw/products2.aspx?l1=10&l2=89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Kiedy ten Asus może być dostępny w Polsce ? I jego cena byłaby podobna, czy raczej mocno wyższa ? Ciekawy monitor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jak cena za oceanem wynosi ~700$ to u nas mozna sie spodziewac ~3000PLN. Jezeli bedzie taka cena to juz nie jest ciekawy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Oj drogi jest. Za Asusem przemawiają bajery + menu itp. Natomiast Acer już za 1411 zł jest ;> Ceny spadają, a to dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Asus 22" ~700$ 2334190[/snapback] Na odmianę: Viewsonic 22" z małym pikslem: rozdzielczosc 3840x2400 Prawdziwy monitor wysokiej gęstości - coś co będziemy mieli wszyscy w przyszłości - tutaj już literka nie ma 1 pixelowych linii, zdjęcia są ostre jak żyleta ...... po prostu super ps. nie chcę mówić o wymaganiach karty przy grze w rozdz natywnej ale nic nie stoi na przeszkodzie aby włączyć 1/4 rozdzielczości dzięki wysokiej gęstości Edytowane 3 Października 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Prawdziwy monitor wysokiej gęstości - coś co będziemy mieli wszyscy w przyszłości - tutaj już literka nie ma 1 pixelowych linii, zdjęcia są ostre jak żyleta ...... po prostu super Piksel 0,12 - OK. Kontrast 400:1 - czy to nie oznacza burej plamy zamiast czerni ? Kolor 24 bity - to chyba zwiastun kosmicznej ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Piksel 0,12 - OK. Kontrast 400:1 - czy to nie oznacza burej plamy zamiast czerni ? Kolor 24 bity - to chyba zwiastun kosmicznej ceny ? 24bity = 8 bit na kanał = normalna matryca pod wzgl. kolorów kontrast 400:1 przy jasności 235 cd czyli nieźle biorąc pod uwagę że ten monitor jest na rynku od ........ 2004 r . Test wraz z ceną parametry matrycy producent: IDTech model: MD22292C2 rozdziałka: 3840~2400 technologia: DD-IPS kolorki: 16.7M świeczkowanie" 280 cd kontrast: 400:1 kąty: 170 / 170 ( prawie jak TN od CMO :lol: ) reakcja: 50 waga w [g]: 11400 Edytowane 30 Września 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ... ten monitor jest na rynku od ........ 2004 r . Dobre :o) Nawet mi przez myśl nie przeszło, że to może nie być nowość. A tak swoją drogą, to chyba nie sprzedali zbyt wielu egzemplarzy, skoro nie pojawił się nowy model. To się nazywa cena prawdziwie zaporowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...