Sarkazz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Acer bez DVI już za 1100 zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 nie ma monitorów LCD nie smuzących Ale będą :) - jak dobrze pójdzie, to w 2007 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Panorama pewnie przyjdzie dopiero w poniedziałek, bo nie wieże że kurierzy rozwożą w sobotę, ale nie o tym mowa znacie jakieś stronki z panoramicznymi tapetami na pulpit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Panorama pewnie przyjdzie dopiero w poniedziałek, bo nie wieże że kurierzy rozwożą w sobotę, ale nie o tym mowa znacie jakieś stronki z panoramicznymi tapetami na pulpit? n1: http://interfacelift.com/wallpaper/index.p...1680&h=1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Fajna strona, tylko ja zamiast trawki i jeziorka, wolałbym... some action :lol2: http://www.imagic.pl/public/15231/tilt2k6a...ima07168ur0.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) mozecie to jakos nazwac? to moje pierwsze lcd ale troche mnie to dziwi. niedostatki TN (acer 22") czy moze po prostu siakas wada??? :blink: zeby bylo smieszniej, patrzac na wprost tego w ogole nie widac. pech chcial ze fotel mam troche ponizej i juz daje po oczach... Edytowane 12 Stycznia 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 mozecie to jakos nazwac? to moje pierwsze lcd ale troche mnie to dziwi. niedostatki TN (acer 22") czy moze po prostu siakas wada??? :blink: zeby bylo smieszniej, patrzac na wprost tego w ogole nie widac. pech chcial ze fotel mam troche ponizej i juz daje po oczach... mam podobnie na iiyamie, to wina małych kątow TN w pionie, pasek menu nie jest jednolitego koloru i delikatne odcienie - pozornie takie same (patrząc prostopadle)- jednak pod kątem od dołu roznice w odcieniach są uwypuklane - dostają innych przebarwień - im nizej tym kolory bardziej się zmieniają To nie jest matryca PVA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 dzieki za info. generalnie w niczym mi to nie przeszkadza, monitor delikatnie przechylilem w dol i nie ma zadnych przebarwien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 @sobih. Moglbys opisac wrazenia z uzytkowania tego Acera ?:} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 przejrzyj ten temat, to tylko 38 stron. moja opinia bedzie mocno nieobiektywna bo przesiadlem sie z 2szt 17" crt i jak narazie jestem nieco "oszolomiony" :lol: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ups dziwne ze mi umknela bo dosc czesto sledze ten temat :} Ja tez planuje przesiadke z 17 crt. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Po przesiadce na filmy na DVD przestałem odczuwać ostatni minus tego monitora - czyli ujawnianie kompresji. Mi już na maksa pasuje i nie wróciłbym do CRT. Ale ze względu na wielkość. Przed chwilą siedziałem na komputerze ojca z moim Samsungiem 19", ostrość i jakość obrazu taka sama, kolory i kąty oczywiście o wiele lepsze :lol: Cóż, ale 22" to 22". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ups dziwne ze mi umknela bo dosc czesto sledze ten temat :} Ja tez planuje przesiadke z 17 crt. Dzieki. W poniedziałek lub wtorek lub środę :) będę miał 22'' i też przesiadam się z 17'' więc opisze tutaj wrażenia po zmianie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 ciekawostka: LG zapowiadało model L226WT czyli ten (występuje w 2 wersjach kolorystycznych) http://www2.atelco.de/7ATuXJJh9RmJqY/1/art...91&agid=603 lub http://www2.atelco.de/7ATuXJJh9RmJqY/1/art...92&agid=603 ale pierwsze słyszę (tzn widzę ;-) ) o tym modelu: http://www2.atelco.de/7ATuXJJh9RmJqY/1/art...98&agid=603 lub http://www2.atelco.de/7ATuXJJh9RmJqY/1/art...99&agid=603 z opisu wygląda, że różnią się czasem reakcji matrycy (pierwszy ma 5 ms a drugi 2 ms) i tym, że drugi model posiada wyjście HDMI. Ciekawe tylko czemu czemu LG produkuje 2 różne 22" matryce TN ? Czy to nie podnosi im kosztów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Samsung 226BW juz w Polsce w sklepie, cena 1950zł http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=888691 (IMO nie warto) Exequtor: to są te same matryce, 2 czy 5ms to tylko roznica w dolpalaczu ktory jest "przed" matrycą więc zadnych wielkich kosztow nie ma, HDMI podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 w Henwarze cena normalniejsza 1781 zł http://henwar.pl/26700/monitor_samsung_sm_226bw_tft.html ale to i tak za drogo czekam na tego LG - z dopalaczem czy bez byle kosztował poniżej 1600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam, mam pewien problem ze swoim monitorem, ktory nie wiem czy uznac za normalny,ten monitor to iiyama 22, a problem to katy gora dol, wiem ze ten monitor nie powala swoimi katami, ale martwi mnie to ze jak patrze na niego z gory to kolory sa ok, obraz jest normalny i nie zamienia sie w zaden negatyw, ale patrzac od dolu powstaje wlasnie ten jakby negatyw, kolory sa odwrocone i po prostu sciemnia, nie wiem jak to bardziej okreslic, w kazdym badz razie wystarczy sie rozlozyc na fotelu i od razu to sie rzuca w oczy, pare cm w dol i obraz jest zupelnie inny i moje pytanie uznac to za cos normalnego na tym monitorze czy moze to jakas usterka? Po prostu martwi mnie to ze z gory jest wrecz idealnie ale z dolu naprawde kiepsko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Myślę że to normalne - niech Gmfriend się wypowie - On go posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Potwierdzam, efekt negatywu jako coś typowego :) Z perspektywy używania 22". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) spójrzcie na datę kolejnej dostawy Acera 2216Ws http://tre.pl/index.php?docid=stowar&id=54390 :) już nieaktualne - poprawili datę ;-) Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Exeqtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Właśnie dziś dzwoniłem do tre.pl bo zamówiłem monitor kasa wpłacona wersja DVI i monitora nie ma :( ale powiedzieli mi że dla tych co zamówili wcześniej czyli przed wyzerowaniem ;) ilości postarają się ściągnąć parę i jutro wysłać. Więc czekam :) nie lubię czekać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Sirius.pl sprzedaje nowe iiyamki 22" z DVI za 1461zł . http://www.allegro.pl/item158695246_nowa_i...at_1461zl_.html mówiłem ze potanieją ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicked Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Mam pytanie co do acera. Czy w grach wystepuje smużenie. Nie ukrywam, że ważny jest dla mnie czas reakcji matrycy, bo duzo gram w q3 do tego na szybkim modzie excessive plusi tu bardzo ważny jest czas reakcji. Inna sprawa, to czy w wersji bez dvi można ustawić niestandardową rozdzielczość, np. 1024 na 768, ale bez rozciągania, czyli na środku ekranu, a u góry i po bokach ciemne pasy. Domyślam się że raczej nie można, ale wolę się upewnić. Kolejne pytanie, to czy można regulować ekran w pionie, wiadomo, jak człowiek chce pooglądać film, to się kładzie na kanapie:D, a że jest to matryca TN, to trochę się spojrzy z dołu i już mamy prawie negatyw ( aprzynajmniej przekłamanie), więc regulacja w pionie to ważna rzecz. Pozdrawiam [edit] Tak jak kolega poniżej jestem ciekaw. Co prawda widziałem już zdjęcia sygnału telewizyjnego, ale był to raczej sygnał lepszej jakości, telewizja cyfrowa albo cuś takiego, a ja niestety mam podłączony sygnał z anteny naziemnej, czyli kicha. Zastanawiam się nad wzięciem nki, bo przy takim monitorze powinna już całkiem nieźle wyglądać. Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Wicked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 A ja się spytam, jak by na tych panoramach oglądało się telewizje z kart TV ? Bo moja iiyama już jest zamawiana :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mam pytanie co do acera. Czy w grach wystepuje smużenie. Nie ukrywam, że ważny jest dla mnie czas reakcji matrycy, bo duzo gram w q3 do tego na szybkim modzie excessive plusi tu bardzo ważny jest czas reakcji. Inna sprawa, to czy w wersji bez dvi można ustawić niestandardową rozdzielczość, np. 1024 na 768, ale bez rozciągania, czyli na środku ekranu, a u góry i po bokach ciemne pasy. Domyślam się że raczej nie można, ale wolę się upewnić. Kolejne pytanie, to czy można regulować ekran w pionie, wiadomo, jak człowiek chce pooglądać film, to się kładzie na kanapie:D, a że jest to matryca TN, to trochę się spojrzy z dołu i już mamy prawie negatyw ( aprzynajmniej przekłamanie), więc regulacja w pionie to ważna rzecz. Pozdrawiam Nie pamiętam który użytkownik ( :oops: ) napisał że panorama 22" 5ms ( chyba Acer ) jest nieco wolniejsza ( większe rozmycie ruchomych elementów ) niż Benq 19" GP na MVA z dopalaczem - jeśli widziałeś Benq to będziesz miał punkt odniesienia - jak wiesz czy coś smuży , czy smuży dużo to bardzo względne określenia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicked Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Nie pamiętam który użytkownik ( :oops: ) napisał że panorama 22" 5ms ( chyba Acer ) jest nieco wolniejsza ( większe rozmycie ruchomych elementów ) niż Benq 19" GP na MVA z dopalaczem - jeśli widziałeś Benq to będziesz miał punkt odniesienia - jak wiesz czy coś smuży , czy smuży dużo to bardzo względne określenia .Niestety jeśli chodzi o porównanie LCD, to jestem zielony, nie w sensie technicznym ale organoleptycznym, po prostu jedyny LCD z którym miałem większą styczność to ten z laptopa, a tu to kompletnie inna liga. Będę sie przesiadał z CRT, czyli wydaje mi się, że powinienem się chyba przygotować na dużą przepaść jeśli chodzi o szybkość. Ale póki co będę miał pod ręką crt, więc jakby co przełączę, jak będzie jakiś mecz. Może z czasem sie przyzwyczaję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jick Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam, mam pewien problem ze swoim monitorem, ktory nie wiem czy uznac za normalny,ten monitor to iiyama 22, a problem to katy gora dol, wiem ze ten monitor nie powala swoimi katami, ale martwi mnie to ze jak patrze na niego z gory to kolory sa ok, obraz jest normalny i nie zamienia sie w zaden negatyw, ale patrzac od dolu powstaje wlasnie ten jakby negatyw, kolory sa odwrocone i po prostu sciemnia, nie wiem jak to bardziej okreslic, w kazdym badz razie wystarczy sie rozlozyc na fotelu i od razu to sie rzuca w oczy, pare cm w dol i obraz jest zupelnie inny i moje pytanie uznac to za cos normalnego na tym monitorze czy moze to jakas usterka? Po prostu martwi mnie to ze z gory jest wrecz idealnie ale z dolu naprawde kiepsko....Witam.U mnie jest to samo, w tych modelach to norma.Ja na nim oglądam kanały satelitarne wraz z C+HD i czasem sobie podkładam książkę pod podstawkę jak siedzę na podłodze , żeby normalnie widziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A ja się spytam, jak by na tych panoramach oglądało się telewizje z kart TV ? normalnie: http://www.friend.netiro.pl/LCD/IIYAMATV/images/dscf0001.jpg http://www.friend.netiro.pl/LCD/IIYAMATV/images/dscf0007.jpg i inne fotki na mojej stronie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 o dzieki :D całkiem niezle to wygląda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Niestety jeśli chodzi o porównanie LCD, to jestem zielony, nie w sensie technicznym ale organoleptycznym, po prostu jedyny LCD z którym miałem większą styczność to ten z laptopa, a tu to kompletnie inna liga. Będę sie przesiadał z CRT, czyli wydaje mi się, że powinienem się chyba przygotować na dużą przepaść jeśli chodzi o szybkość. Ale póki co będę miał pod ręką crt, więc jakby co przełączę, jak będzie jakiś mecz. Może z czasem sie przyzwyczaję. ja niedawno przesiadlem sie na lcd i jesli chodzi o smużenie, to nic takiego nie widze. za to, jesli grasz w fps, może Ci przeszkadzać maksymalne odświeżanie na poziomie 60 czy 75 hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...