SBeNder Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ktoś widział backlight bleed na LG na tych chińskich fotkach w linku kttóry wrzuciłem? jak to sie ma do Samsunga? choćby na oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) ciekawe czy to już wiosna czy dopiero pierwsza jaskółka :-) http://allegro.pl/item159468463_iiyama_e22...uper_cena_.html P.S. spójrzcie na cenę Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Exeqtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) choćby na oko na oko to jest tak samo ciekawe czy to już wiosna czy dopiero pierwsza jaskółka icon_smile2.gif http://allegro.pl/item159468463_iiyama_e22...uper_cena_.html P.S. spójrzcie na cenę cena super, moze to monitory kupione w niemczech po 330Euro, gwarancja jest uznawana w Polsce więc nie ma problemu... ja szykuje się na acera 26" i tak mysle ze moją 2 miesięczną iijamkę to za max 1300zł sprzedam... Edytowane 29 Stycznia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Takie obniżki cen bardzo cieszą, następny ruch dla pozostałych firm :) Dlaczego Acer 22" http://allegro.pl/item161600444_acer_22_lc...osc_wwa_ss.html ma taką niską cenę, a ma matrycę PVA? Jakie są te monitory? Warte tej ceny? #gmfriend dlaczego sprzedajesz tego Acera 22"? Edytowane 29 Stycznia 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Takie obniżki cen bardzo cieszą, następny ruch dla pozostałych firm :) Dlaczego Acer 22" 2488667[/snapback] #gmfriend dlaczego sprzedajesz tego Acera 22"? on sprzedaje Iiyame :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ta pva i acer to nie pierwszy raz wyskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 A ten Acer 24 LCD AL2416Was http://allegro.pl/item158606817_acer_24_lc...hit_wwa_ss.html wszędzie pisze że to PVA, jakie są opinie o tej firmie? jeśli znacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Sympatyczny kolego, to wątek o monitorach 22". Opinię różnych ludzi, poznasz spędzając więcej czasu i czytając forum, bo tu wszystko o co pytasz, i wiele więcej zostało już napisane. Wyciągnij wnioski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 to nie jest PVA błąd w opisie albo celowa zmyła nie ma PVA wielkości 22" w gre wchodzi tylko TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 co do iyamy za 1400 zl to w opisie pisze ze monitory maja bad pixele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 co do iyamy za 1400 zl to w opisie pisze ze monitory maja bad pixelefakt nie doczytałem do końca. Ale gościu sam sobie przeczy - z jednej strony pisze że monitory są nowe, z drugiej wie, że są na nich martwe pixele. Zatem te monitory nie są nowe tylko to jakieś zwroty ze sprzedaży. Ciekawe czy na takie monitory obowiązuje gwarancja producenta 30 dni na pixele ? Skoro gość wystawi nam fakturę z datą zakupu np. dzisiejszą to czy od tego momentu biegnie nam okres 30 dni ? Chyba że gwar. 30 dni realizuje się wyłącznie w sklepie a nie w serwisie Iiyamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) #pmp mały OT z ciekawości, sam bym poszukał ale z powodu sesji nie ma czasu na szukanie... i tak wezme 22", chodziło o samą firme Acer Edytowane 29 Stycznia 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pestek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 co do iyamy za 1400 zl to w opisie pisze ze monitory maja bad pixele Dokładnie, to sa przesortowane monitorki, które nie pojda drożej z gwarancja na 0 bad pixel, ale u tego smego sprzedawcy sa(były) monitorki bez martwiaków i jak bedziecie dobrze negocjowac to zejdzie poniżej 1550, sprawdzałem ;) Ja chyba ostatecznie zdecyduje sie zaplacić troche drożej ale kupić na miejscu tj. w Wawie , z mozliwoscią dokładnego obejrzenia, no i w razie wymiany nie bedzie kosztów wysyłki. http://allegro.pl/item159810525_monitor_lc...0ws_b_wawa.html Wogóle to witam wszystkich, W ciagu ostatnich kilku dni przewertowałem wątek, duzo tego wiec teraz mam jeden wielki metlik w głowie. Wciąz sie zastawiam, miedzy samsung 225BW a ta iiyama E2200WS, czy ktos próbował je bezpośrednio skonfrontować? Czy oprócz tej gwarancji na 0 bad pixel to iiyama ma jakies przewagi? Czy wogóle jest sens dopłacac 150zł za brak tych pixeli, skoro inne marki nie daja nawet takiej mozliwosci a norma je dopuszzca to znaczy z moze wcale to nie przeszkadza, czy taki martwy pixel bedzie wogole widoczny podczas normalnej pracy? Do tej pory uzywałem głównie CRT wiec o LCD wiem w praktyce niewiele. na koniec chciałem podsumowac info jakie udało mi sie na razie zdobyc w czasie poronywania ofert na rynku; ceny iiyama ProLite E2200WS (z DVI); pixmania.pl - 1452zł (z kodem ceneo - 1417zł) ale daja gwarancje na 2 lata !!! nie wiem dlaczego, nic o bad pixelach. sirius.pl - 1 525zł (na allegro meli nawet z 1499zł) tutaj juz z gwarancja 36mies. ale jak spytałem o gwarancje na 0 martwych pixeli to mowili cos o 7 dniowej za dopłatą 150zł. W koncu facet powiedzial ze sie zorientuje i odpisze, na razie cisza. Wychodzi na to ze najtanszy z gwarancja 36mies i na pixele jest tutaj; http://allegro.pl/item160022658_panorama_i...0x1050_dvi.html oczywiscie proponuje sie jeszcze targowac, chociazby ze wzgledu na kupno poza allegro mozna liczyc na mala znizke, acha warto jeszcze zwrocic uwage na to czy w zestawie jast kabel DVI (koszt 20-30zł) a widzaielm tylko w jednej aukcji, nawet jak podaja ze jest komplet kabli to to nie dotyczy DVI. Jesli ktos wie gdzie są korzystniejsze ceny to piszcie, na dniach/godzinach bede go kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) iiyama kusi ceną, jednak jak dla mnie najlepszym wyborem będzie jednak samsung, kuzyn i brat mają dobre 19stki TNki 8ms tejże firmy i naprawde nic im nie brakuje - brak smużenia, kolory, kontrast bardzo dobre. 225BW, chociaż warto poczekać aż 226BW stanieje http://sklep.benchmark.pl/pelny_36161.html bo jak narazie to cena nie jest konkurencyjna choćby do iiyamy Szkoda tylko, że ten Samsung 226BW jest tylko w czarnej wersji. . . Oby nie miał input laga jak Samsung SyncMaster 215TW na matrycy s-ips. Edytowane 29 Stycznia 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) wracając do LG L226WT czy to prawda że oficjalna sprzedaż po normalnych cenach rozpocznie się z początkiem lutego? (wiem troche naiwny jestem z tymi cenami) takie info można wyczytać w prawie połowie niemieckich sklepów z tym że tam są po €400 wysłalem juz troche zapytań do sklepów i wszędzie brak konkretów u samych dostawców i troche mnie to irytuje @pestek bierzesz pod uwagę zakup wysyłkowo? bo ja tylko osobiście w jakimś siriusie czy komputroniku zeby sprawdzić na miejscu Edytowane 29 Stycznia 2007 przez SBeNder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pestek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 @pestek bierzesz pod uwagę zakup wysyłkowo? bo ja tylko osobiście w jakimś siriusie czy komputroniku zeby sprawdzić na miejscu Gdyby była spora róznica w cenie to tak, mogłbym kupic wysylkowo od "super sprzedawcy" na allegro tym bardziej jesli byłby oficjalnym dystrybutorem, ale jesli mam oszczedzic 40zł, to raczej bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 iiyama kusi ceną, jednak jak dla mnie najlepszym wyborem będzie jednak samsung, kuzyn i brat mają dobre 19stki TNki 8ms tejże firmy i naprawde nic im nie brakuje - brak smużenia, kolory, kontrast bardzo dobre. 225BW, chociaż warto poczekać aż 226BW stanieje http://sklep.benchmark.pl/pelny_36161.html bo jak narazie to cena nie jest konkurencyjna choćby do iiyamy Szkoda tylko, że ten Samsung 226BW jest tylko w czarnej wersji. . . Oby nie miał input laga jak Samsung SyncMaster 215TW na matrycy s-ips. 215TW jest na PVA. Input lag jest nieduży, a na ATI można się go łatwo pozbyć w sterownikach. Natomiast czym się różni 226BW od 225BW? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 nowszy model nowszy design też chciałbym wiedzieć co jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 nowszy model nowszy design też chciałbym wiedzieć co jeszcze Jeśli chodzi o różnicę miedzy 225 a 226 to głównie jest to dopalacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) #Harry Lloyd po 1 podobno ~50ms, a to dużo, wyobraź sobie że ruszasz myszką a kursor przesuwa się z pewnym opóźnieniem - dla mnie nie do przyjęcia, nie wspominając już o fpp online po 2 mam karte z NV ale skoro 22" są na TNach to chyba IL im nie grozi http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=55277 ciekawa cena :) , tylko ich jeszcze nie mają ........i jeszcze jedno: http://nt.interia.pl/audio-wideo/news/wszy...ach,863323,3610 warto przeczytać Edytowane 30 Stycznia 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 ale skoro 22" są na TNach to chyba IL im nie groziIL to nie kwestia typu matrycy tylko elektroniki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 IL to nie kwestia typu matrycy tylko elektroniki ! nie twierdze wprost że lepsza matryca powoduje IL, ale nowsza matryca może jest trudniejsza do okiełznania niż TN'y. . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 nie twierdze wprost że lepsza matryca powoduje IL, ale nowsza matryca może jest trudniejsza do okiełznania niż TN'y. . .Jest wiele nowszych TN niż ta S-PVA :rolleyes: To nie ma nic do rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 co do tych dwóch lcd LG http://product.pcpop.com/000034761/Picture.html i Samsung http://product.pcpop.com/000037087/Picture.html te fotki z monitorami włączonymi- jest to jakiś test? (powtarzające się zdjęcia na monitorach) co do samych fotek, niewiadomo jaki był czas naświetlania aparatu, ale podświetlenie mają dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Matryca nie ma nic do input laga. Przecież występuje on tylko po DVI, a nie D-Sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 imo inputlag to wina elektroniki matrycy na co wskazuje fakt ze kazdy monitor bez względu na firmę ale oparty o matryce samsunga PVA-podobną wiekszą niz 20" ma INPUT LAG w to ze IL moze zlikwidować jakas opcja w sterownikach nie uwierzę jak nie zobaczę :) Acer 22" juz 1173zł w tre! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 jaki jest ten Acer 22"? wart tej kasy? czy lepiej dać więcej za Lg czy Samsunga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 jaki jest ten Acer 22"? wart tej kasy? czy lepiej dać więcej za Lg czy Samsunga?proponuję przejrzeć poprzednie strony tego tematu. Jest tam trochę informacji o Acerze wraz ze screenami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) ale kaszana Z Henwaru dostałem takie info w sprawie LG L226WT "W przypadku monitorów LG jest poważny problem z dostępnością, dlatego i z tym modelem jest podobnie i nie jest dostępny a wieści nie są optymistyczne." :( Za to w Electroworld niewykluczone ze się pojawi niedługo ale tez brak konkretów Reszta sklepow bez odpowiedzi, ktoś ma może nowsze wieści? Edytowane 31 Stycznia 2007 przez SBeNder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 przynajmniej nie bede miał dylematu czy Lg czy Samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...