pawel.agh Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Pojawiły sie jakieś panoramy 22" na innej matrycy niz TN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Pojawiły sie jakieś panoramy 22" na innej matrycy niz TN?nie i jeszcze długo sie nie pojawią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 a czemu długo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) a czemu długo?? bo na razie nie ma matryc 22" innych niz TN, jak pojawią się na stronach producentów matryc - matryce 22" SIPS VA to ~rok pozniej będą monitory w naszych sklepach na tych matrycach Edytowane 23 Lutego 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 i szybciej potanieja 24" wiec nie wiadomo czy wogole bedą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Co byscie polecili do grania do 1400zl? Jest dosc duzy wybor ale niezbyt sie orientuje w lcd.. Jest duza roznica przy podlaczeniu poprzez D-Sub / DVI? Co to za matryca TN+Film? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) TN+ film = TN ;p bełkot... Ja niestety musiałem sprzedać swoją 22" Iiyame :( , przez ponad miesiąc próbowałem przyzwyczaić moje oczy co nie przyniosło żadnych skutków (oprócz intensywnych bóli głowy/oczu ) chyba nie moge pracować przy takich monitorach... (okulaty też już testowałem) comeback 17" CRT dobrze że jej nie wyrzuciłem heh... Opisze moje doświadczenia z monitorem :) : Plusy: -Czas reakcji- smużenia brak -Brak "drgania" przy ditheringu -Wiadomo rozdzielczość i wielkość "matrixa" -Świetny do filmów -Niezłe podświetlanie -Moim zdaniem ładna czerń o ile nie siedzi się przy pełnej ciemni nie widać nawet krzywizn w podświetleniu Minusy: -Kolory są lipne, standardowo strasznie wyblekłe, po regulacji nie da się patrzeć na ciemne obrazy przez dithering który wygląda okropnie -Kąty pionowe -Mało funkcji "hardwareowych" regulacji -żółknięcie bieli w rogach -brak profili Edytowane 24 Lutego 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Kolory TN nawet tych najnowszych nadal odstają i nie ma się co łudzić ze jest inaczej, TN tylko dla wymagających graczy dlatego od razu pomyślałem sobie ze zamiana IIYAMY na SIPS na IIYAMĘ na TN to zły pomysł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Kolory TN nawet tych najnowszych nadal odstają i nie ma się co łudzić ze jest inaczej, TN tylko dla wymagających graczy dlatego od razu pomyślałem sobie ze zamiana IIYAMY na SIPS na IIYAMĘ na TN to zły pomysł :) Zastanawiam się nad jedną rzeczą... Jeśli ja mam kilkuletni monitor na TN i patrzę na te obrazki to nie powinno być tak, że w tych obrazkach nie widziałbym różnicy (a widzę sporą)? Nie są te zdjęcia przypadkiem tendencyjne? PS. Nie jest to żadna ironia, tylko pytam z ciekawości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Hmm ja tam na CRT widze duża różnice ale to normalne że widzisz różnice poprostu te fotki TNow wygladaja jeszcze gorzej a te z S-IPS jak na TN :D. Tak przynajmniej ja dedukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-san Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Kolory TN nawet tych najnowszych nadal odstają i nie ma się co łudzić ze jest inaczej, TN tylko dla wymagających graczy dlatego od razu pomyślałem sobie ze zamiana IIYAMY na SIPS na IIYAMĘ na TN to zły pomysł :)Ja bym się nie sugerował tymi zdjęciami.Ten samsung wygląda jakby miał kolory ustawione na cool. Edytowane 26 Lutego 2007 przez piotr-san Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Kolory TN nawet tych najnowszych nadal odstają i nie ma się co łudzić ze jest inaczej, TN tylko dla wymagających graczy dlatego od razu pomyślałem sobie ze zamiana IIYAMY na SIPS na IIYAMĘ na TN to zły pomysł :) tylko jak chcesz mieć 22" to nie ma wyjścia poniżej 2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) ...Ten samsung wygląda jakby miał kolory ustawione na cool. Jeśli przez "cool" rozumiesz "nienasycone", to też mam takie podejrzenie. Nie jest to stwierdzenie kategoryczne, ale pierwsze o co poproszę sprzedawcę, to zdjęcia natury. Na razie czekamy. P.S. Gmfriend - czy to wiarygodne źródło tych zdjęć ? Edytowane 26 Lutego 2007 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) P.S. Gmfriend - czy to wiarygodne źródło tych zdjęć ? raczej tak, fotki z hardforum jak znajde czas to odszukam i podlinkuję...na razie radzę przeczytać to w temacie 226BW: http://www.widescreengamingforum.com/forum...f18ceed5dacefa7 Znalazłem to porównanie 2256BW z dellem SIPS, jest tu: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1157145 moj angielski jest słaby ale ja tam widzę "WARM"... fotka w oryginale: http://home.comcast.net/~inscape03/images/002.JPG Edytowane 26 Lutego 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nec wypuszcza 22", model LCD223WM, parametry i wygląd jeszcze nie są znane, model będzie pokazany na targach CEBIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) na razie radzę przeczytać to w temacie 226BW: http://www.widescreengamingforum.com/forum...f18ceed5dacefa7 No tak, ale zobacz z czym ten gość porównuje ten panel: http://www.e-mo.com.pl/produkt,1404,fe2111...2111sb--22.html Czyli z CRT, który w 2005 kosztował 2200 zł !! Jak ktoś robi takie porównania, to zastanawiam się o co mu chodzi. Przecież czytał test i wiedział, że to panel TN. No chyba, że jego głównym celem było napisanie, że to monitor, taki sam jak w typowym laptopie - naprawdę tak napisał ! Edytowane 27 Lutego 2007 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nec wypuszcza 22", model LCD223WM, parametry i wygląd jeszcze nie są znane, model będzie pokazany na targach CEBIT pewnie TN ;) Ale moznaj jakiegos linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 pewnie TN ;) Ale moznaj jakiegos linka?na pewno TN, nie ma żadnych szczegółów http://www.nec-display-solutions.co.uk/cor...en,docId=227620 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Warto kupowac Iyame E2200WS-B ? Glownie do gier i filmow, praca jak sie trafi. Zalezy mi tez na DVI, skoro jest juz w karcie, to nie ma chyba sensu konwertowac 2x sygnalu.. http://www.allegro.pl/item170805194_wyprze...0ws_b_wawa.html Edytowane 27 Lutego 2007 przez Yog-Sothoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Warto kupowac Iyame E2200WS-B ? Glownie do gier i filmow, praca jak sie trafi. Zalezy mi tez na DVI, skoro jest juz w karcie, to nie ma chyba sensu konwertowac 2x sygnalu.. http://www.allegro.pl/item170805194_wyprze...0ws_b_wawa.html monitor z wadliwym pikslem ? - nie warto widziałem LG 22" z DVi HDCP za 1420zł nowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) A jesli chodzi o ten model? Bede mogl przeznaczyc max 1500zl na lcd i chce wybrac wiadomo najlepsze za ta cene :) Edytowane 27 Lutego 2007 przez Yog-Sothoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 odpowiedz juz dostaleś nie warto brac iyamy jesli za 1500zl dostaniesz LG :) samsung chyba nie wchodzi w gre z ta ceną :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Szukam wlasnie tego LG, ale najtaniej udalo mi sie znalezc za 1639 w digitalo.pl :/ Skoro jakosciowo jest lepszy to zapewne przeboleje juz te ~140zl.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Szukam wlasnie tego LG, ale najtaniej udalo mi sie znalezc za 1639 w digitalo.pl :/ Skoro jakosciowo jest lepszy to zapewne przeboleje juz te ~140zl.. http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...LG_22_226WT_SF/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Niestety daja gwarancje od 5 uszkodzonych pikseli w gore :/ A ze jestem z Warszawy, to nawet nie mam jak sprawdzic.. Moze warto kupic na miejscu Samsunga 225BW / 226BW? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Niestety daja gwarancje od 5 uszkodzonych pikseli w gore :/ A ze jestem z Warszawy, to nawet nie mam jak sprawdzic.. Moze warto kupic na miejscu Samsunga 225BW / 226BW? Gdzie dają gwarancję na LG od 5 piksli? Samsunga 226 warto ale nie wiem czy gdzie go kupić bo wszędzie są "terminy w dostawie" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 W PC Projekt daja taka gwarancje, a model 225 bardzo odstaje jakosciowo od tej 226? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 W PC Projekt daja taka gwarancjewydaje mi się to niemożliwe bo gwarancja zalezy od producenta a nie od sklepu a model 225 bardzo odstaje jakosciowo od tej 226? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Tak mi dzis odpowiedzieli.. byc moze moznaby wymieniac bezposrednio w LG ale chyba to nie ma sensu w taki sposob zalatwiac.. No nic podjade dzis na WGE i do Saturna w Zlotych zobaczyc co tam maja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 jak byś czytał cały temat to byś wiedział, że u LG sprawa z gwarą wygląda jasno pisałem co powiedzieli na infolini gwara typu door to door przysyłają kuriera z nowym sprzętem albo sam dowozisz do serwisu i dostajesz nowy 0 pixeli przez 30 dni 0 801 54 54 54 btw jak teraz z dostępnościa LG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...