Sysak Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mam juz swojego HP w2207. Malo braklo a kupilbym w2007, ale w ostatniej chwili zorientowalem sie, ze nie ma DVI. Kilka spostrzezen. Monitor jest ladny, a obraz jak dla mnie swietny (w porownaniu z moim poprzednim zajechanym 21' crt na trinitronie) ale mam kilka zastrzezen 1. Przycisk power na gorze obudowy to sredni pomysl. 2. Glosniki wbudowane w monitor to jakas kpina. Nawet chinskie radyjko gra lepiej. 3. Obsluga OSD jest nieintuicyjna 4. Wkurza mnie szyba antyrefleksyjna. Jakbym chcial podczas pracy na komputerze ogladac swoja twarz, to kupilbym lustro, a nie wstawial jakies szyby do monitora. 5. Katy sa mocno srednie. Kolega ma samsunga 931BW i jest lepiej. (Mam matryce LG) 6.Monitor jest minimalnie krzywy. Z daleka mozna zauwazyc ze prawa strona jest troszke nizej. Teraz co mi sie podoba: 1. Kolory 2. Ostro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentrix Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mam juz swojego HP w2207. Malo braklo a kupilbym w2007, ale w ostatniej chwili zorientowalem sie, ze nie ma DVI. Kilka spostrzezen. Monitor jest ladny, a obraz jak dla mnie swietny (w porownaniu z moim poprzednim zajechanym 21' crt na trinitronie) ale mam kilka zastrzezen 1. Przycisk power na gorze obudowy to sredni pomysl. 2. Glosniki wbudowane w monitor to jakas kpina. Nawet chinskie radyjko gra lepiej. 3. Obsluga OSD jest nieintuicyjna 4. Wkurza mnie szyba antyrefleksyjna. Jakbym chcial podczas pracy na komputerze ogladac swoja twarz, to kupilbym lustro, a nie wstawial jakies szyby do monitora. 5. Katy sa mocno srednie. Kolega ma samsunga 931BW i jest lepiej. (Mam matryce LG) 6.Monitor jest minimalnie krzywy. Z daleka mozna zauwazyc ze prawa strona jest troszke nizej. Teraz co mi sie podoba: 1. Kolory 2. Ostro Ad.1 Przycisk power na górze to akurat bardzo dobry pomysł bo nic nie świeci ci w oczy. Ad.2 Kto używa głośników z monitora? Ad.3 Kwestia przyzwyczajenia. Ad.4 Dzięki tej szybie kolory są żywsze a obraz bardziej ostry. Ad.5 Nie przeszkadzają mi kąty widzenia bo zwykle sam siedzę przed monitorem. Ad.6 U siebie nie zauważyłem. Generalnie bardzo dobry monitor za tą cenę. O wiele lepiej ogląda mi się filmy i gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Przepalony - górne odcienie na gradiencie są zlane w jeden ( nierozróżnialne ) - oczywiście mam na myśli pełny gradient od 0 0 0 do 255 255 255Sprawdzę wieczorem. Edit: Jest wyraźnie przepalony. Podświetlenie przycisku można wyłączyć a głośników i tak nikt nie używa. OSD nie jest wcale jakieś tragiczne. Generalnie to są drobiazgi. Mój egzemplarz jest prosty. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Czy wyjasnila sie juz jakos sytuacja z panelami Samsunga 226BW ? Czy ktos z was kupil ostatnio ten monitor ? I jak wrazenia ? kolory i podswietlenie ok ? W sklepach jestem informowany ze nie ma juz rozroznienia na matryce S,A,C , podobno wszystkie juz robi Samsung... jak to sie ma do prawdy... :? Chcialbym ten model kupic na dniach ale nie jestem przekonany... takze prosze o opinie z ostatnich dni/tygoni, jak to z tymi matrycami aktualnie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Cze własnie dotarł do mnie HP z Siriusa po ponad tygodniu czekania ale chyba warto było. Assembly July 2007 rev. GTM004 . Service menu: LM220WE1-TLB1 = matryca LG. Zdjęcia zrobione ale ponieważ dzis piątek więc udaję się na imprezę :banana: Krótko: na razie jadę na VGA 1680x1050 60hz na Gf2 :-P karta sama znalazła ta rozdziałkę (respect) pivot prosty wykonanie miodzio 0 badów na razie ( on time 3hours 55minutes , backlight time 0004 hours) daje po gałach :blink: (ale to mój pierwszy lcdek więc przywyknę) kolorki dobre ostrość miodzio filmy miodzio 2D lux podświetlenie: zobaczycie na fotach jest dobrze kąty: jak to na TN góra i boki dobre dół gorszy ale nikt z pod stołu nie gra czy filmów nie ogląda (zobaczycie na fotach) czerń: można zaakceptować nie jest źle Jutro wrzucę parę fotek. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Czy wyjasnila sie juz jakos sytuacja z panelami Samsunga 226BW ? Czy ktos z was kupil ostatnio ten monitor ? I jak wrazenia ? kolory i podswietlenie ok ? W sklepach jestem informowany ze nie ma juz rozroznienia na matryce S,A,C , podobno wszystkie juz robi Samsung... jak to sie ma do prawdy... :? Chcialbym ten model kupic na dniach ale nie jestem przekonany... takze prosze o opinie z ostatnich dni/tygoni, jak to z tymi matrycami aktualnie jest :) Też mnie to ciekawi, tym bardziej, że jakiś czas temu przeczytałem "niusa", że samsung dalej będzie korzystał z matryc innych firm, gdyż sam nie nadążyłby po prostu z produkcją dla produkowanego przez siebie sprzętu. I komu wierzyć? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Też mnie to ciekawi, tym bardziej, że jakiś czas temu przeczytałem "niusa", że samsung dalej będzie korzystał z matryc innych firm, gdyż sam nie nadążyłby po prostu z produkcją dla produkowanego przez siebie sprzętu. I komu wierzyć? :) "oficjalnie" jak dzwonie do sklepow komputerowych i do Samsunga to wszedzie mowia ze juz nie ma problemu z matrycami, albo w ogole nie wiedza nic o gorszych matrycach :mur: ale chcialbym wiedziec jak to jest w praktyce, moze ktos ostatnio zamowil i sie z nami podzieli swoimi odczuciami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) Monitor 22 cale LCD wide Hewlett-Packard HP w2207 1.W zestwaie wraz z monitorem otrzymujemy: kabel Vga , kabel Dvi , płytkę z softem i instrukcje obsługi , kabel zasilajacy , kabelek audio, kabelek usb(można podłączyć aparat i kamerkę czy inne urządzenie usb 2.Monitor z tyłu posiada wejścia: Zasilania, audio, Dvi, Vga i Usb in 3. Monitor na lewym boku posiada 2 wejscia Usb 4.Oznaczenia wersji modelu z tabliczki znamionowej: 5. A tak prezentuje sie monitor na biurku: wielkość niestety niepowala 6. Podswietlenie (czas migawki ustawiony na 1/6 s ostrość wzorowa). Widać w miarę równomierne podświetlenie od dołu delikatnie mocniejsze w prawym dolnym rogu: 7. Kąty: - obraz i kolorki na wprost: - z góry: -z boku: -z dołu :lol2: 8.Factory menu: matryca LG Smużenia na 2D i filmach wogóle niewidać. edit: w grach 3D smużenia nie widać, musiałby sie ktos bardzo dobrze przyjrzeć żeby coś zobaczyć i tylko na specjalnie spreparowanych obrazach 3D. Edytowane 30 Marca 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Co myslicie o zakupie NEC LCD225WXM ? Planowalem zakup Samsunga 226BW, ale ten NEC wyglada ciekawie, tylko nie moge znalezc opinii/recenzji na jego temat... Macie moze ten monitor ? jak sie sprawuje ? lepszy od 226BW ? co wybrac ? ehh :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość q55555 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Zakupiłem właśnie wczoraj HP w2207 z matyrycą LG i chciałem się podzielić z wami swoimi spostrzeżeniami, gdyż cały czas śledziłem wypowiedzi na tym forum i miałem nadzieję, że uzyskam jednoznaczną odpowiedź jaki monitorek 22" będzie najlepszy. Takiej odpowiedzi jednak nie otrzymacie.....Osobiście szukałem monitora 4 miesiące. Byłem zdecydowany i chciałem dokonać zakupu Samsunga 226bw, ale po sprawdzeniu ok.20 sklepów nie znalazłem modelu z matrycą "S". Potem wiadomo nastąpiły trudności w identyfikacji tych matryc. Ostatecznie zacząłem porównywać w sklepie Samsunga 226bw i HP w2207 i zdecydowałem się na zakup tego drugiego, gdyż znacznie lepiej przypadła mi do gustu jakość obrazu. BrightView to fajna sprawa, aczkolwiek nie bez wad /wiadomo refleksy/, ale wg. mnie dużo lepsze kolorki. Ogólnie po przesiadce z CTR wrażenia super :) z małą uwagą na słabe kąty w pionie/ szczególnie od dołu/. Reszta okaże się "w praniu". Pozdrawiam. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez q55555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Juz sie prawie zdecydowalem na zakup monitora NEC LCD225WXM. Z Samsunga 226BW raczej rezygnuje bo nie mam ochoty na loterie panelowa za 1400zl :-P . Moglibyscie zasugerowac czy dobrze wybralem ? Chcialbym grac na tym monitorze w gry fpp (ut, nowosci no i oczywicie ut3 jak wyjdzie :D ), czy bede zadowolony? Zamowie go jakos jutro, pojutrze takze prosze o opinie, czy to dobry pomysl inwestowac w ten monitor ? :) ps. Z wygladu bardzo mi odpowiada :D ps2. Jest to dosc nowy monitor i nie ma nigdzie zadnych opinii czy recenzji na jego temat, ale moze ktos z Was posiada NEC'a z tego typu matryca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Juz sie prawie zdecydowalem na zakup monitora NEC LCD225WXM.Gdzie masz zamiar zakupic i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Gdzie masz zamiar zakupic i za ile? W tre.pl za 1338zl + 30zl koszty przesylki, ale chcialbym wczesniej sie co nieco dowiedziec o tym monitorze... tak jak pisalem wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohicanin Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) 2728155[/snapback] Mam juz swojego HP w2207. 4. Wkurza mnie szyba antyrefleksyjna. Jakbym chcial podczas pracy na komputerze ogladac swoja twarz, to kupilbym lustro, a nie wstawial jakies szyby do monitora. Kazał Ci ktoś kupować jak Cie wkurza? Trzeba było sobie kupić lustro i po problemie. Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez mohicanin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Siema, Male wtracenie odnosnie tego walnietego w2207, o ktorym pisalem dwie strony wczesniej. Wiec monitor polecial do serwisu w Wolominie. Dzis dostalem info, ze przysla mi nowke, bo tamten faktycznie byl uszkodzony (tzn. jak to okreslili "sciagniecie czesci trwaloby zbyt dlugo"). No, to fajnie - zobaczymy jak sie bedzie sprawowac i czy pojdzie na allegro jako nowka czy zostanie :) Lekcja z tego taka: jesli na swojej matrycy odnotowujecie jakies nierowne podswietlenie matrycy LCD (widoczne na jasnych tlach - widoczne tylko na czarnym to ponoc "normalne"), przebarwienia matrycy LCD czy cos takiego, to odrazu slijcie monitor do serwisu - jest szansa, ze uznaja to za wade i wymienia sprzet albo chociaz naprawia. ps. sorki, za te glupie powtarzanie "matrycy LCD", ale fajnie by bylo jakby google zindeksowalo tego posta w ten sposob, bo sam mialem problemy z szukaniem czy to faktycznie wada czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Juz dostępny samsung 2232BW: http://www.allegro.pl/item230527473.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Na stronie Samsung Polska pojawil sie pare dni temu monitor 226CW Dowiedzialem sie na infolinii, ze bedzie dostepny za 2-3 tygodnie w sklepach. Teraz sie zastanawiam, czy warto poczekac, czy wziac wielka niewiadoma (zadnych opinii czy recenzji) o wg. mnie bardzo dobrych parametrach (np. 5ms b-w-b, czyli chyba lepiej niz gray-to-gray :? ) NEC 225WXM... :? help! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Na stronie Samsung Polska pojawil sie pare dni temu monitor 226CW Dowiedzialem sie na infolinii, ze bedzie dostepny za 2-3 tygodnie w sklepach. Teraz sie zastanawiam, czy warto poczekac, czy wziac wielka niewiadoma (zadnych opinii czy recenzji) o wg. mnie bardzo dobrych parametrach (np. 5ms b-w-b, czyli chyba lepiej niz gray-to-gray :? ) NEC 225WXM... :? help! :wink: nie waro czekać na samsunga 226cw, 2ms GTG będzie szybsze od 5ms BWB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 2ms GTG będzie szybsze od 5ms BWB To jest chyba dyskusyjna sprawa, ale wydaje mi sie ze ten NEC co ma 5ms b-w-b nie moze miec gorszego g-t-g, pewnie ma 2 albo 1ms g-t-g :? Juz pare dni zwlekam z zakupem tego 225WXM... panowie, warto ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 To jest chyba dyskusyjna sprawa, ale wydaje mi sie ze ten NEC co ma 5ms b-w-b nie moze miec gorszego g-t-g, pewnie ma 2 albo 1ms g-t-g :? Juz pare dni zwlekam z zakupem tego 225WXM... panowie, warto ? :) Kupuj i daj znać co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) To jest chyba dyskusyjna sprawa, ale wydaje mi sie ze ten NEC co ma 5ms b-w-b nie moze miec gorszego g-t-g, pewnie ma 2 albo 1ms g-t-g :? Juz pare dni zwlekam z zakupem tego 225WXM... panowie, warto ? :) obie matryce to TN 5ms BWB, z tym ze samsung ma DOPALACZ przyspieszający przejścia "szarości" - GTG "2ms" GTG to realnie tyle (samsung 226BW): "5ms" BWB to realnie tyle(samsung 225BW): (OŚ pionowa to realny czas reakcji podany w ms) Jak widzisz poza niewielkimi odchyłkami w przejściach 0-X-0 srednia reakcji jest : - <7ms! dla monitora "2ms GTG" - <25ms dla monitora "5ms BTB" Sprawdza się stara zasada ze czas podawany przez producenta należy pomnożyć ~4 krotnie i wiesz jak szybki jest monitor :) Nie zmienia to faktu ze na 5ms monitorach można grac bez problemów :):):) Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item231240071_piekny...t_fv_gw36m.html a to ? matryca s-pva tylko jakas firma nijaka :) ale za to jaka cena , hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Kupuj i daj znać co i jak ;) Hehe, wlasnie zamowilem tego NEC'a 225WXM w wersji silver-black, troche to jak zakup kota w worku ale dam mu szanse :-P , tak pewnie kolo wtorku go dostane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item231240071_piekny...t_fv_gw36m.html a to ? matryca s-pva tylko jakas firma nijaka :) ale za to jaka cena , hmm tu masz cały wątek o tym monitorze: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=226900 miłej lektury :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 PolandMET: zapomnij o tym monitorze, widzialem to na zywo i za pol tej ceny tez bym nie bral. Trzesie sie to jak galaretka, 2 minuty po wyjeciu z pudla byl martwy full-pixel, pivot krzywy jak jasna cholera, obudowa trzeszczy. W kazdym sklepie mi go odradzili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Matryca całkiem w porządku, ale reszta to n/c w tym Gatewayu. IMo nie warto, chyba, że zależy Ci tylko na jakości obrazu i na niczym więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Kurde, to nie wiem co kupic. Jest jakis dobry Samsung juz, czy Lg czy co ? Bo mam miesiac na decyzje. A raczej ze 2 tygodnie a kompletnie nic nie lapie :) Wiec co, lektura ostatnich 10 stron ? I wciaz nie wiem czy normalne 22" czy panorame Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 I wciaz nie wiem czy normalne 22" czy panorameNie wiem gdzie Ty widzisz "normalne" Jak nie jesteś wymagający to weź LG 226 WA lub WTQ jedne z lepszych, ale to wciąż TN. Na uwage zasługuje także HP 2207 jeśli nie przeszkadza Ci szyba to również jedna z lepszych TNek. Można także kupić Samsunga 2232BW z szybą ale IMO monitory powyżej będą lepsze. Nieco tańszy jest 223BW, ale według jakiegoś_tam testu lepsza jest matryca LG. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Kurde, to nie wiem co kupic. Jest jakis dobry Samsung juz, czy Lg czy co ? jak Virek ma zastrzeżenia do jakości wykonania gatewaya, chyba nie widział samsunga np 215TW gdzie plastiki odchodzą na ramkach monitora, gateway ma stopę z metalu (odlew!), jesli plastik ma trzeszczeć w gatewayu to proponuje dotkąć LG serię 1900E,R masakra albo nawet niektóre najnowsze HPeki V2007 v2207. Ja tylko napiszę ze moja 19" gatewaya jest to najsolidniejsza konstrukcja jaką widziałem, dizajnem niestety nie powala ale solidnością wykonania przewyższa wiele innych droższych markowych monitorów jakie miałem, jest na poziomie DELLA i SONY S95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) jak Virek ma zastrzeżenia do jakości wykonania gatewaya, chyba nie widział samsunga np 215TWNo nie widzial, ale moze jeszcze zobaczy :) Po prawdzie to pierwsza zla opinia o jakosci jego wykonania, na jaka trafilem (czego nie mozna powiedziec o Gateway`u)... Ja tylko napiszę ze moja 19" gatewaya jest to najsolidniejsza konstrukcja jaką widziałem,Moze akurat ten model jest git, z tymi 2185W to powstala juz nawet teoria spiskowa, ze do nas trafily monitory z odrzutu serwisowego albo z niemieckich smietnikow, co jest prawdopodobne. Ogolnie sam sie na ten monitor nagrzalem wczesniej, ale jak to "cacko" zobaczylem live to mi w minute przeszlo. Zreszta chyba w tym topicu, ktory _Dugi_ podal jest historia jakiegos kolesia, ktora po calym slasku jezdzil te monitory ogladac i dopiero za 10 razem trafil na egzemplarz bez wad. W wielu przypadkach ludzie opisywali, ze np. "oryginalne" oprogramowanie bylo nagrane na plytkach typu Hawk czy innych Mantach. No nie wiem, w kazdym razie po tym co przeczytalem, uslyszalem od sprzedawcow i sam zobaczylem (krzywy, deadpixel out-of-box, galaretka zamiast zawiasow, paprochy w matrycy - zreszta pisalem kilka stron wczesniej jak to wygladalo), to firme Gateway wpisalem sobie na liste "nie brac nawet z pistoletem przystawionym do skroni" - podobnie jak HDD Samsunga, cokolwiek AsRocka czy CD/DVD LG :) Edytowane 1 Września 2007 przez Virek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...